Бивши служители на шеф Токев с кошмарен разказ за работата при него и фаталното число 15

https://show.blitz.bg/istorii/bivsi-sluziteli-na-sef-tokev-s-kosmaren-razkaz-za-rabotata-pri-nego-i-fatalnoto-cislo-15 Show.blitz.bg
Бивши служители на шеф Токев с кошмарен разказ за работата при него и фаталното число 15

Най-добрият кулинар между затворниците, най-добрият затворник между кулинарите. В тази ситуация в момента е гурме-гуруто Андре Токев, популярен от десетилетия на кулинарната сцена в България и чужбина, гордост в чиния, откривател на забравени български вкусове и техники за готвене и травмиран емоционално заради лошите отношения между майка си и баща си от самото си детство в Лайпциг. 

Както е известно, Токев в момента се намира в общежитието за затворници на лек режим в Казичене край София, където попадна заради поредна изцепка на пътя. Звездата от журито на "Мастър шеф" бе спипан с 1,9 промила алкохол в кръвта на пътя и въпреки че за щастие не успя да нанесе никакви поражения, повторната му проява под въздействието на алкохол му докара 10 месеца зад решетките.



Два от тях Токев вече излежа под домашен арест, след което публично се разкая за случилото се, оправдавайки се, че работи по 15 часа на ден и напрежението го съсипало. За гурме-иконата на родната сцена присъдата се очаква да приключи в началото на лятото, но числото 15 и до днес е кошмар за бивши служители в Токевите ресторанти, разказаха самите те за "Уикенд".

"Даваше ни за 15-часов работен ден по 40 лв. И дори вдигна скандал на свои колеги, които работеха преди време за него, отцепиха се заради ужасните условия и си направиха свой ресторант. Тогава той най-цинично им каза: "Вас не ви харесвам, вие вдигнахте заплатите", спомнят си терора и ниското заплащане бивши кулинари от екипа на Токев.



Жесток относно дисциплината и хигиената, поклонник на сляпото спазване на заповедите на "шеф" от подчинените си и елиминиране на всякаква креативност от прохождащите готвачи в кухните си, Андре има лична причина да въведе робския труд зад котлоните си. От малък, роденият в Лайпциг на 14 декември кулинар е отгледан от баба си и майка си. Двете са германки.

Бащата на Токев почти не съществува за семейството, като малкото момче, готвещо кнедли с бабата немкиня, е възпитано изцяло в германска педантичност, дисциплина, точност и сляпо подчинение на по-възрастните.

Горещи

Коментирай
10 Коментара
Дааа
преди 2 години

Не искам да пиша нищо лошо за човека..... но....Травмите от детството, раздялата на родителите, остават отпечатък за цял живот. В днешния нов свят всяко второ семейство е разделено. Жалко

Откажи
Шибек
преди 2 години

Какви травми , какви глупости ще кажете , че е изнасилен още малко. Просто човека си му дърпа глътката и е пиянка и те така.

Откажи
Комунист
преди 2 години

Престанете да пишете глупости. Истината е, че и той, като всички капиталисти иска минимизиране на разходите и максимизиране на печалбите. Иначе казано да плаща колкото се може по малко на работниците, да готви евтини ястия, които да продава максимално скъпо.

Откажи
Purko
преди 2 години

"Жесток , относно дисциплината и хигиената " ... явно това не харесва на родните мърлячи.

Откажи
Арабеск
преди 2 години

Високи изисквания - добре, така трябва за дисциплина и хигиена, но да има и съответното за стандартите отношение и заплащане.

Откажи
Андре Токев
преди 2 години

Браво на Токев! Тоя папагал, неговият служител се оплаква, че бил прдантичен по отношение на хигиената и дисциплината??? Е, ти какво искаш бе брат!? Ми. ходи теляк в градската баня, като искаш да я караш айляшката и да ходиш на работа с черно под ноктите!

Откажи
Митака
преди 2 години

На челото му е написано,че е боклук !

Откажи
Абе
преди 2 години

Митака, а на твойто пише K Y P.

Откажи
Сладка
преди 2 години

Там му е мястото. 40 лв за 15 часа е гавра с готвачите. Явно и той е мърша, като много други.

Откажи
ам ам
преди 2 години

готвача на Казичене -поне ще има кой да готви на затворниците

Откажи