Христо Мутафчиев неутешим за Ласкин: Беше се заключил в себе си и това натежа на душата му!

Христо Мутафчиев неутешим за Ласкин: Беше се заключил в себе си и това натежа на душата му!

Христо Мутафчиев е съкрушен заради загубата на Иван Ласкин, с когото бяха много близки и дългогодишни приятели. Актьорът и председател на Съюза на артистите в България не е от хората, които разкриват нюансите на взаимоотношенията си, но в този момент прави изключение и споделя с репортер на народното издание.

„Мъчно ми е много за Иван. Той не споделяше проблемите си, тежките си моменти, а знаем, че е имал такива. Не обичаше да го прави. Беше се заключил в себе си”, каза с болка Мутафчиев. И добави:

„Иван е много умен мъж, с много бърз ум и много силно развито чувство за хумор. Не е от хората, които си показват болката, изкарват я навън и я обличат в емоция. Таеше я в себе си и може би.. това натежа на душата му в крайна сметка”.

По думите му човекът, пред когото Ласкин единствено е разкривал и най-тъмните кътчета от душата си, това е неговата любима Александра Сърчаджиева.

„Споделяше на Александра, но тя е най-близкият му човек. Освен това е свидетел на много от нещата, които се случиха в живота му. Тя и дъщеря му Люба бяха най-близките му хора. Люба беше много в сърцето му”.

Приживе сме виждали неведнъж Иван Ласкин да участва в различни формати и когато е бил пред камерите, винаги е поднасял усмивки и много ирония. В поведението му винаги е личало живо настроение. „И точно това беше най-голямата му сила”, категоричен е Христо Мутафчиев.

„Неговата сила беше в умението да се шегува с всичко, да иронизира. И всъщност по този начин се съхраняваше. Най-вероятно Бог си го прибра именно днес, на Богоявление, за да му успокои душата. Освен това най-после ще се видят с Чочо, неговият голям приятел, за което му завиждам малко, ако трябва да бъда честен…

Както правят всеки път, така и сега – колегите на Иван Ласкин ще го изпратят с бурни аплодисменти пред църквата. Най-вероятно актьорът ще бъде погребан в Алеята на творците в Централните софийски гробища.

Анелия ПОПОВА