Яна Маринова проговори за преживяно жестоко насилие ВИДЕО

Яна Маринова проговори за преживяно жестоко насилие ВИДЕО

Кошмарната ситуация с 18-годишното момиче, нарязано с макетно ножче от приятеля си, разтърси цялата държава. Все повече популярни личности също не се поколебаха да застанат с позиция по темата. Прави го и Яна Маринова, чиято любов в тийнейджърските години приключва с изваден пистолет и изстрел.

Звучи не по-малко кошмарно и действително се оказва такова.

"Когато ми се случи това, аз бях на 17 години. Ти се смразяваш. Смразяваш се, защото виждаш един човек с пистолет, с нож, с юмруци, който казва - ще те избия. Ще те изнасиля сестра ти, ще убия майка ти, баща ти ще го уволнят от работа. И тези хора го правят. Цял живот тази тема продължава да ме преследва и аз продължавам да я преследвам. Това е един омагьосан кръг, от който аз няма да избягам до края на живота си. Това, което се е случило с мен, е оставило много сериозен белег върху съзнанието ми. Дали съм се излекувала - не зная", споделя откровено актрисата.

Яна Маринова изплака мъката си, била бедна като църковна мишка ВИДЕО

Тя успяла да избяга и днес има какво да каже и на тези, които са в нейната ситуация, но и на онези, които пишат закона. "Има начин. Просто трябва да го приемеш като една игра на жмичка. Трябва да се скриеш и да не те намерят, докато събереш достатъчно доказателства, докато намериш начин законово, незаконово, по какъвто и да е начин, само и само да събереш доказателства, да ги представиш и да колко можеш да се скриеш докато някой реши да упражни закона и да те спаси. Трябва сам някак да се оправяш, като в джунглата. Да търсиш по-силното животно, за да те спаси", добавя още тя.

Или да търсиш по-силната държава да те спаси. Но според Яна Маринова този шанс беше изпуснат. Защото и Законът за домашното насилие беше обезобразен. В началото на годината, когато голяма част от текстовете му не бяха приети:

"Трябва цялостно да се възпроизведе този закон без орязаните, заради гласуването на тези 4 партии, които възпрепятстваха приемането на закона в пълната му форма. Този закон, който би могъл да спомогне да бъде тълкуван по-лесно."

Сега законът някак изтърва етапа с леката телесна повреда. Шамарите, заплахите, тормозът, възможността жертвата да предупреди, че леката телесна повреда може да завърши с нещо по-сериозно.

"Може да си обезобразен, може да ти е счупен носът, може както се случи сега с момичето в Стара Загора - да си нарязан с макетно ножче и да е дълбано с машинката по главата ти, в същото време ти се водиш работоспособен. Когато има лека телесна повреда - ти подаваш жалба. Привикват насилника, той пише обяснения, с мен се случи така, пише обяснения, след това го пускат, той идва и те пребива. И ти си оттегляш жалбата, защото ти не можеш толкова светкавично да избягаш", казва още Яна Маринова. Видеото може да видите ТУК

Тя е била стреляна с пистолет. Била е ръгана с нож. И е избягала там, където е построила щастието си. Превръща се в надеждата за жени в нейното положение. И в гневен критик за онези, които невнимателно пишат закона. Защото всяка негова грешка е изпитала на гърба си./show.blitz.bg

Коментирай

БАБА ДОРА

БАБА ДОРА 01.08.2023 10:39

ВЕЧЕ ВСИЧКИ СА ИЗНАСИЛВАНИ, НО СРЕЩУ ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ?!

kravar

kravar 01.08.2023 11:54

DRISLA NA DIARIQ TAQ !

Митьо Пищова

Митьо Пищова 01.08.2023 17:10

Яна Маринова е ебана от много мутри и дърти баровци ..

боримеч

боримеч 01.08.2023 17:46

този травестит кои ще се прежали да го изнасили ебати грозотията

Just

Just 02.08.2023 7:12

Защо ли не вярвам особено на госпожа Маринова! Мисля, че разкрива само част от някаква истина, пречупена през призмата на нейния мироглед. Не разкрива фактология и детайли, говори принципно, остава привкус на евтин PR и самореклама.

Гошо

Гошо 02.08.2023 10:28

Този урунгел може да го изнасили само някой бабоеб като Макрон. Иска и се някой да я изнасили...

ЧАКАМ

ЧАКАМ 02.08.2023 11:05

ВКЛЮЧВАНЕ от "битата и евана" ДианаХурватаДимитрова...

ИМАШЕ

ИМАШЕ 02.08.2023 11:09

ВРЕМЕ когато български филм не минаваше без БашарЦиганинаРахал и ЯнаКурватаМаринова, явно сега няма роли, одъртя и гледа как да привлече внимание с измислиците които ръси.

БЛИЦ

БЛИЦ 02.08.2023 11:17

МАМЕТО ВИ СИГАНСКО ДОЛНО ДА И БА, ЩО ТРИЕТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ МИ КОМЕНТАРИ?

КРАВАР

КРАВАР 02.08.2023 12:22

И ТИ ЛИ СИ тука ве да и ба мама ти еврейска да и ба, да се задавиш с л/айн/а и да пукнеш свиньо.

е чи,

е чи, 02.08.2023 18:33

хайде и тая да не остане по-назад в опашката за платено, прикрито рекламиране на ЛГБТ и Джендър идеологията. Много сте прозрачни бе!Измислете нещо по-свежо!Нали сте креативисти?

аре

аре 03.08.2023 18:13

в гъзъ , деба тъпото парче.