logo

Танцьорка шашна "България търси талант" с модерни танци! Призна, че иска да... СНИМКИ

Танцьорка шашна "България търси талант" с модерни танци! Призна, че иска да... СНИМКИ

Танцьорката Кристина Шидерова, която вдигна на крака публиката на "България търси талант" и си спечели три пъти "ДА" от журито, предизвиква много страсти и вълнения в социалните мрежи.

Нейният език е универсален - чрез танца тя може да каже всичко, което иска от сцената и то по изключително красив начин.

Желанието й да представи модерния танц през собствената си интерпретация и свобода на хореографията, е допълнила с авторския си костюм. Тя сподели, че това не е първият й опит да се изяви пред милионната аудитория на формата.

Когато е била на 17 години, Криси стига до телевизионните кастинги, но претърпява инцидент, в който чупи предните си зъби. Това обаче не е я е пхречупило, а я е мотивирало да натрупа солиден опит.

Попинг танцьор накара Ицо Хазарта да полудее от кеф!

Тренирала е активно художествена гимнастика и има над 50 купи и медали. Твърди, че и до сега практикува, макар и в сферата на изкуството, избягвайки строгостта на правилата на спорта.

Сбъднаха мечтата на 7-годишния Диян от "България търси талант"! СНИМКА

Затова решава да се изяви със свой собствен стил, който й позволява изява на въображението. И подчерта, че именно това е подготвила за Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син -уникална комбинация от стилове.

Криси завършва Кралската консерватория по професионални танци в Испания със специалност съвременен танц. Въпреки, че започва да учи езика едва месец преди да кандидатства и има проблеми с езиковата бариера, тя успява да премине четирите изпита и става част от реномираната академия.

8-годишна акробатка с артрит призна, че в "България търси талант"...

След това решава да докаже на преподавателите, че може да възприеме материала по-бързо от редовния, 6-годишен, курс на обучение и завършва с година по-рано. Там представя и първите си авторски хореографии, които са с музиката на българския етно-ембиънт формация Исихия, както и фолклорни класики като "Зайди, зайди, ясно слънце".

Участник от "България търси талант" гълта електрическа крушка, билярдна топка, балон и пирон

Тя е и единствената българка, участвала в престижния конкурс "Талант Мадрид" в Испания. Печели вота на публиката сред 150 участници!

Освен това е работила и в музикални театри в Португалия, Германия, Испания. Завръща се в България, защото безкрайно обича родината си и силно вярва, че може да запълни една не толкова развита ниша у нас  – модерните танци.

Съвсем скоро талантливата чаровница ще представи и изцяло нов проект в колаборация с Искрата, както и новия си артистичен псевдоним - Китана./show.blitz.bg

 

Коментирай