Запой праща Краси Ранков във ВИТИЗ

Запой праща Краси Ранков във ВИТИЗ

Ще се изненадате да разберете, че Краси Ранков всъщност става много случайно актьор. И в основата на целия обрат е... един запой. В първите си години след казармата е бил капитан на учебен кораб към Морски клуб Балчик, откъдето има куп интересни истории.

„Служих във флота. Тренирах гребане, кану-каяк, плувах много”, връща лентата той. И признава, че най-вероятно щеше да продължи да пътува с корабите, ако не беше актьорският занаят.

„Хванах да уча във ВИТИЗ. Привлече ме по-непознатата среда. Имах възможност да пътувам по корабите, но младежки увлечения и донякъде грешки бяха причината да не се захвана сериозно с морска професия. Петнадесет дни моите приятели ме изпращаха за плаването и то така и не се състоя. Трябваше да тръгна от Варна със самолет до Триест, където корабът беше на ремонт и от там следваше курс за Филипините, Америка, Карибите. Очакваше ме дълго плаване, затова и дълго ме изпращаха”, добавя с усмивка Ранков. „И като изтървах кораба, подадох документи във ВИТИЗ”.

В крайна сметка завършва актьорско майсторство там, в класа на професор Надежда Сейкова, след което и режисура. Играе в различни театри в страната, но най-дълго в Сатиричния театър. Сред пиесите, които режисира са "Завинаги и още един ден", "Двубой", "Хайде да правим секс", "Детектор на лъжата", "Игра на мъж и жена", "Боряна", "Изстрели по никое време". Ранков участва и в редица български и чужди филми, като най-успешното му превъплъщение е това в охранителя Антон Ставрев в сериала „Стъклен дом". Култов образ прави и в "Полицаите от края на града"./show.blitz.bg

Коментирай