"Ритон" събраха погледите с пищен спектакъл на световно ниво! (СНИМКИ)

"Ритон" събраха погледите с пищен спектакъл на световно ниво! (СНИМКИ)

Обичаният от поколения българи дует "Ритон" превърна зала 1 на НДК в пищна сцена със световен привкус. Близо два часа и половина Катя и Здравко пяха на живо най-новите си парчета, както и най-големите си хитове през годините.

Зала 1 на НДК за пореден път се оказа тясна за многобройните почитатели на най-успешния български дует, който не спира да поднася нови и нови изненади вече години наред.

Спектакълът "Чакаме ви с любов" на "Ритон" бе с невиждани досега светлинни ефекти, мултимедия и звук, каквито могат да се видят само на световни сцени.

"Това е най-доброто, което са правили до момента Катя и Здравко! Страхотно шоу!", гласяха много от мненията, дадени от хората още по време на самия концерт.

А "виновни" за невероятното светлинно шоу и мултимедия са момчетата от Stage Master, на които "Ритон" се доверяват за първи път и които работят предимно с чужди изпълнители. Правят всички турнета на Енрике Иглесиас. Отговорни за кристалния звук пък бяха Sava Pro.

Катя и Здравко от "Ритон": Не играем и не сме фалшиви! 

На сцената до Катя и Здравко по традиция излязоха вече добре познатите на публиката музиканти и беквокалистки, с които „Ритон” работят от шест години.

Това са Алекс Нушев – бас китарист, композитор и аранжор, Щерион Пилидов - китара, Георги Марков на барабаните и Юлиан Янев – пиано. Беквокалистки са Меги Ценова-Нушева, Христина Нейкова и Елена Сиракова.

Катя и Здравко успяха да впечатлят силно не само с песните и изпълненията си, но и с тоалетите, на които бяха заложили. Стилни и бляскави!

Двамата смениха общо две визии в рамките на целия спектакъл, като и в двата случая Катя блестеше буквално като диамант, а Здравко обра точките с уникално сако без един ръкав.

Впечатление направи факта, че новите песни, които "Ритон" представиха, получиха масово одобрение от публиката, която дори ги аплодираше по-силно, отколкото очакваните по традиция всеки път стари златни хитове.

Една от новите песни пък успя да разплаче голяма част от присъстващите, просълзи и самите изпълнители. Това е прочувствената балада "Мама", която е подарък на Катя и Здравко от Богдана Карадочева (текст) и Стефан Димитров (музика).

Песента имаше премиера през април тази година, когато композиторът на "Болката отляво" отпразнува своя 70-годишен юбилей в зала 1 на НДК.

Ето кого избраха "Ритон" за кръстник на един от новите си хитове!

След грандиозния си концерт-спектакъл обаче, "Ритон" няма да се отдадат на заслужена почивка, а продължават работа по организацията на предстоящото лятно турне из страната. Летните концерти на Катя и Здравко са през август и септември във Варна, Пловдив и Русе./show.blitz.bg