„Ритон” с невероятен жест за новия храм в Банкя! (СНИМКА)

„Ритон” с невероятен жест за новия храм в Банкя! (СНИМКА)

Колкото повече наближава датата на големия концерт на „Ритон”, толкова по-активни стават Катя и Здравко, но не само в репетициите за спектакъла, а и в различни добри дела извън сцената.

В навечерието на Възкресение Христово стана ясно, че звездният ни дует ще подпомогне дострояването на новия храм „Свети Лазар” в Банкя. Двамата ще се включат в благотворителна инициатива за набиране на средства за храма, за която разбират след среща с кмета на Община Банкя – Рангел Марков.

"Ритон" разкриха нещо много важно преди концерта в НДК!

„Храмът се строи седма година и недостигат средствата да бъде завършен. Наскоро имахме среща с кмета и ни се роди идеята да подпомогнем строежа на Божия дом чрез нашия концерт на 30 май в Зала 1 на НДК”, сподели Здравко Желязков.

Двамата с Катя призовават всички свои почитатели, които ще присъстват на спектакъла „Чакаме ви с любов” на 30 май в зала 1 на НДК, и които искат да изразят уважението си към звездите чрез букети и кошници с цветя, вместо за цветя, да инвестират средствата си във Вярата, в Благородството и в Храма, който ще остане за поколенията.

Драго Драганов будува заради "Ритон"! (СНИМКИ)

„Ценим безмерно уважението, което почитателите ни демонстрират към нас, когато отрупат сцената с цветя след спускането на завесите. Цветята са прекрасни, но след дни умират. Уважението може да бъде демонстрирано и с благотворителен жест. По този начин парите им няма да „умрат” с цветята, а ще продължат да „живеят” години и десетилетия наред. Защото няма нищо по-благородно от това да участваш в построяването на един храм. Нека оставим добър завет за следващите поколения и жителите на Банкя”, добавя още Здравко.

Всъщност „Ритон” вече имат успешен опит в подобна инициатива – за живот вместо цветя. През 2015-та на промоцията на албума им „Пътя към твоето сърце”, те помолиха гостите си да не носят цветя, а да участват по своя преценка в кампанията „Да оставим следи” на сдружение „Кауза”, с която поставиха нейното начало. Целта тогава бе закупуването на първата в България педиатрична линейка с транспортен кувьоз, която вече е факт.

Съдбовен детайл помага на "Ритон" за концерта!

По време на концерта на 30 май тази година, от двете страни на сцената в Зала 1 на НДК ще бъдат поставени кутии, в които всеки ще може да даде своя принос за довършването на новия храм в града./show.blitz.bg

Коментирай

боб

боб 29.04.2019 23:01

Дайте пари вместо цветя !? Де факто Ритон не дава нищо а публиката . Селски тарикати .

Ddd

Ddd 29.04.2019 23:14

Дайте си хонорара като сте толкова дашни. Тарикати на дребно за 5 минути слава. Явно билетите не вървят та малко реклама

Коко

Коко 30.04.2019 7:25

Е какво дават-нищо. Селски тарикати.

drakon

drakon 30.04.2019 10:52

naprawete edno blagorodno delo ,kato si osinowite detence, a ne se prawete na takiwa kakwito ne ste !!!!!!!!!

Злоба

Злоба 30.04.2019 16:46

Какви злобни коментари . Защо вие нещастни писарушки не направите нещо добро. Но да лееш помия е по лесно. Но тя пада върху вас пишещите. Личен избор е да имаш дете или не. Свинете в кочината нямат свършване.

Да,

Да, 30.04.2019 20:06

харесвам ги, но цял живот само за тях си мислят, сега заради концерта и малко пиар, не звучи много благотворително! Що не отгледаха едно дете, дори и да е от дом за сираци, тогава ще призная искреността им да помагат. Всичко останало е вятър и мъгла!