logo

Катя от "Ритон" празнува рожден ден, вижте как ВИДЕО

Катя от "Ритон" празнува рожден ден, вижте как ВИДЕО

Днес рожден ден празнува красивата половинка от дует "Ритон" Катя Михайлова, която въпреки извънредното положение в страната заради коронавируса, не е загубила доброто си настроение.

Двамата със Здравко спазват забраната за излизане и са си у дома, където се радват на домашен уют. А на днешния празник компания на най-успешния български дует ще правят само кучето и котката им, а останалите пожелания, поне засега, са по телефона или е-мейла.

Здравко от "Ритон" изненада с ново амплоа! СНИМКИ

Иначе по традиция на рождения ден на Катя домът й заприличва на цветарски магазин, а компанията на звездния ни дует винаги е пъстра и многобройна.

"Ритон" отпразнуваха годишнина от брака си в Барселона СНИМКИ

"Малко ми е скучен рождения ден, но пък ще е запомнящ. Нали понякога питат кога е бил най-запомнящ рождения ден. Този сега май се очертава такъв", сподели в скайп връзка с водещите на "Преди обед" по bTV Катя с усмивка. А Здравко добави:

"Скучно ни е, спряхме и целувките, и спазваме всички правила".

Ето ги НАЙ-ГОЛЕМИТЕ фенове на "Ритон" в САЩ СНИМКИ

И докато живеят спокойно, разумно и просто, както се пее в един от безспорните им хитове, Катя и Здравко си припомнят с усмивка за една песен, писана преди 30 години, която днес звучи не само безумно актуално, но и направо пророчески, предвид извънредната ситуация в страната.

Песента се казва "Не идвайте на гости" и въпреки че многобройните почитатели на "Ритон" винаги ще припяват друг голям техен хит - "Елате ни на гости", ето, че сега противоположната по смисъл песен предизвиква истинска вълна от емоции с посланието си. 

Любопитното в случая е, че песента "Не идвайте на гости", която е по текст на Живко Колев, е създадена през 1991-ва година, в зората на демокрацията и сравнено с днешната ситуация, звучи плашещо актуално - и както Здравко добавя "..погледнато от комунистическа гледна точка".

"Ритон" с бляскав рекорд! Публика от три държави ги аплодира на... СНИМКИ

"И през 90-та година също имаше смъртни случаи, когато беше началото на демокрацията, но тогава умираха надежди, а сега умират хора... Общото между двете неща е, че нещо умира", добавя още той.

"Паниката е най-лошия съветник. Страх ни е и нас, но правим всичко възможно, каквото трябва. Трябва да бъдем дисциплинирани!", сподели още Здравко.

Катя пък пожела на всички да бъдат много здрави и карантината скоро да свърши, за да си продължим живота такъв, какъвто го познаваме./show.blitz.bg