Владислав Славов с първи албум, записан по време на пандемия ВИДЕО

Владислав Славов с първи албум, записан по време на пандемия ВИДЕО

Времето на социална изолация и пандемията от коронавируса, от която все още излизаме плавно, явно се е отразила доста плодотворно на Владислав Славов, който вече е готов с нов албум.

Албумът "Имам си родина" събира 11 песни за България по стихове на класиците Иван Вазов, Никола Вапцаров, Валери Петров, Борис Христов, Георги Джагаров, Евтим Евтимов и др., бе представен на 2 юни онлайн в платформата Urbo.

Тв водещ записа уникален албум с вечните песни на България

На сцената певецът ще бъде подкрепен от бенд в състав: Светослав Лобошки, Алекс Нушев и Бисер Овчаров. Проектът възражда песни, обичани от много хора от няколко поколения като "Продавач на надежда", "Сватбата на мама", "Щастливеца", "Рила и Пирин", както и съвсем нови песни по велики български стихотворения – "Земя като една човешка длан" и "Паисий обикаля още". Музика по стиховете на Вазов – "Аз съм българче" и на Вапцаров – "Имам си родина", написва самият той.

Тв водещ с разтърсващо признание за голямата Катя Филипова СНИМКА

Голямата изненада в продукцията е руската песен "Альоша", която е писана от поета Константин Ваншенкин за паметника в Пловдив. Проектът е изцяло акустичен и в него няма никакви електронни инструменти.

"Този проект се роди още в първия ден от обявяването на извънредно положение. Извадих книги на любимите ми поети Иван Вазов, Евтим Евтимов, Борис Христов, Георги Джагаров... Първата, която грабна окото ми, беше "Моторни песни" на Вапцаров. Случайно отворих на стихотворението "Имам си родина" и изведнъж в съзнанието ми прозвуча мелодия по него. Веднага го записах на телефона си и така започна всичко...", споделя с вълнение Влади Славов. И добавя още:

"Изпитах вътрешна необходимост да запиша песни по красивите стихове за доброто, вярата и родолюбието. Някои от песните знаех от дете, а мои приятели написаха други специално за мен. Тези стихове са нашето нематериално културно богатство, нашата памет, чрез която във вените ни пулсира българщината. Във време на страх, сигурен съм, че точно силата на думите и песните може да помогне за духовното ни оцеляване.

Кристина Димитрова с интересна компания на Канарските острови СНИМКИ

До вчера пътувахме по целия свят, правихме си лъскави снимки и купувахме скъпи дрехи. Днес сме сами със себе си и съм щастлив, че можем да осмислим нашите ценности и идеали. Сега, когато липсва вяра, важно е да запалим искрицата в себе си и да я предадем на всички около нас. За да светим по-силно. Всяка една от тези песни са написани и изпяти, за да съхранят нашия Божествен код – България".

Така започна всичко – от една стихосбирка, едно провалено пътуване, върнати пари от него, които вложих в този проект. Най-важното е да оставим нещо след себе си. Малко, свое, истинско от сърце... Всяко дихание от тези песни е за вас"./show.blitz.bg

Коментирай

Янка Рупкина

Янка Рупкина 24.12.2021 8:36

С откраднати от певците пари, с подвеждащи договори, с лъжи и манипулации този некадърен "певец" си самофинансира бездарните изпълнения. Певец няма да стане!!!

Цветана Гочева

Цветана Гочева 24.12.2021 8:41

Дано да е последен албума на този некадърник...