Тв водещ записа уникален албум с вечните песни на България

Тв водещ записа уникален албум с вечните песни на България

Автентични песни, които са музикални емблеми на няколко века, записа със съвременен звук в дебютния си албум „Вечните песни на България” младият народен певец и телевизионен водещ Владислав Славов.

Концертът-промоция на албума ще се състои на 27 февруари от 19 ч. в популярен столичен клуб. Гарантирани са много приятни изненади за всички гости.

„Този албум е една сбъдната мечта... Не защото е дебютен, а защото е построен от песните на моето детство, песните на моите представи за добро настроение, песните, които ни правят българи”, споделя специално пред „ШОУ” Влади Славов. И добавя:

„Фолклорът като път в моя живот дойде късно, но толкова осъзнато, толкова борбено, че днес той е мисия за мен. Когато бях малък, по празници дядовците ми, бабите ми пееха тези песни. Сега ги пея и аз... Какво по-голямо доказателство за непреходността на нашата памет, за кода, закодиран в народната ни музика, за безценното чувство да си Българин!”

„Посвещавам този албум на моето семейство, което винаги ме е ограждало с музика, на моите приятели, които винаги са ме подкрепяли! Посвещавам го и на Надежда Аджова от дуета Аджови, която бе до мен при първите ми стъпки на голямата сцена и винаги ме подкрепяше искрено!”, казва още изпълнителят.

Най-популярните български народни песни за първи път се събират в албум, а идеята за продукцията идва преди две години по време на турнето „Вечните народни песни на България”, където младият певец Владислав Славов дебютира на една сцена с Янка Рупкина, сестри Аджови, квартет „Славей”, Росица Пейчева и мн. други. Тогава всъщност започва и работата по подбора и аранжирането на емблемите на българската народна музика.

С модерен саунд, но съхранили автентичността на нашата музика, любимите песни на поколения българи буквално оживяват. Песни като „Цветините очи”, „Ако умра – ил загина”, „Василке, млада невесто”, „На тая стара маса”, „Брала мома къпини”, „Руме моме”, „Стани, моме, да заиграш” и мн. други. Изненада в албума е и новата версия на „ Къде си, вярна ти, любов народна?”, която е изпята без съкращения и с оригиналния текст на Добри Чинтулов.

Певецът Владислав Славов е управител на „БГ Мюзик къмпани” – фирмата, която организира най-мащабните концерти в България с българска музика. Той е инициатор и на турнетата „Вечните песни на България”, „Златните български хитове на всички времена”, „Най-българските песни”, „Орлин Горанов и приятелки”, „Сигнал” – антология – 40 години на сцена”, „Марги Хранова и приятелите от „Капките”. Продуцирал и издал е и последните албуми на „Сигнал”, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Роси Кирилова, Кристина Димитрова, Силвия Кацарова, Мими Иванова и Развигор Попов, Стефка Берова, Петя Буюклиева, Христо Кидиков, Панайот Панайотов, Янка Рупкина, Бинка Добрева, Йорданка Варджийска, квартет „Славей”, сестри Аджови и др.

През последните две години Славов е водещ и на тв предаване „Вечните песни”, което се стреми да съхрани българското и да представи на зрителя любимите му изпълнители и песни в нова светлина. Предаването е без аналог в българския ефир./show.blitz.bg

Коментирай

sms

sms 20.02.2019 14:46

е тоя папгал какво е създал.всичките песни са изпяти отдавна по няколко пъти.А след Костадин Гугов е глупаво да се напъваш.

Розалия Ботева

Розалия Ботева 05.04.2020 14:00

Пълен некадърник без глас, стил и мисъл. Резил. Срам!

Михайлова

Михайлова 18.04.2020 22:42

Пълни тъпанари сте коментирали те преди мен. Какво като са изпяти тези песни. Момчето пее много хубаво. За първи път го чух да пее на 18 април, велика събота, по канал 3 и ми напълни душата. Това сте вие, завистници и злобари. Давай Влади...

Валери Станков

Валери Станков 19.05.2020 8:03

Влади, е педехрастче в сянка!

Недева

Недева 23.08.2020 22:21

Гледах концерта му по телевизията.Напълни ми душата и ме зареди с положителна енергия.Благодаря!

Пешо

Пешо 17.12.2020 11:43

ПОРЕДНИЯ ПАРАЗИТ.

Харито

Харито 17.12.2020 11:44

Некадърник истински, вярвайте. Отврат

Тонка Желева

Тонка Желева 16.01.2021 9:24

Изключително нагъл некадърник и мошеник ! Факти: незаконно издадени албуим на Чмихова, фалшиви подписи - Милена и Тончо Русев, скандали с Янка Рупкина. Върти се и кани големи певци по жалки участия да му се чуе името, ни гласец, ни нищо. Резил некадърен!

Внеци Димов

Внеци Димов 24.12.2021 8:40

Кое е уникалното на този албум, журналисти, чуйте, питайте и тогава пишете глупости. Няма глас, няма стил, пълно бездарие е това недоразумение. Като прибавим и измамите му става много пъстър букет.