Ето какви необичайни подаръци прави Шеф Михалчев на приятели СНИМКИ

Ето какви необичайни подаръци прави Шеф Михалчев на приятели СНИМКИ

Кулинарната звезда шеф Петър Михалчев, освен че е майстор на японската кухня, се оказа и на японски градинки. Отскоро той майстори тези красоти и дори подарява на приятелите си.

"Обичам да се занимавам с инструментите на кита. Хоби майстор съм. За момента нямам проект, с който да се гордея толкова много. Имам някакви масички, но не са нещо толкова уау", разказва готвачът. 

Шеф Михалчев загуби скъп член на семейството си СНИМКА

Освен майсторенето на различни неща Михалчев обича да прекарва време и сред природата. "Харесвам тактическите занятия, харесвам каяците. Когато имам свободно време и не съм на работа, веднага гледам да се откъсна от всекидневието и излизам навън. Когато мога в планината, край морето или язовира", споделя той пред "Телеграф".

Шеф Михалчев напусна "Мастършеф", но се появи в друго предаване СНИМКА

И добавя: "Да, харесвам и татуировките, самият аз имам много". А рисунките по тялото му са насочени към каменните мотиви, изрисувани върху почти цялото му тяло – атласи и грифони, каменни арки, каменни цветя, всичко е от камък. Като един голям, цялостен проект. 

Другата голяма страст на шеф Михалчев са животните. Наскоро той беше изгубил четирикракия си приятел – Ози. Въпреки че стотици почитатели и близки на шефа се включиха в търсенето на кученцето, то беше открито от... друго куче.

"Ози стана най-известното куче след този случай. Спират ме хора да ме питат какво се случва с него, как е, добре ли е вече. Разни баби ме спират по улицата и ми говорят колко се радват, че го открихме. Разбира се, на мен ми става приятно. Докато го разхождаме, няма човек, който да не го разпознае, любимец е на всички. Голяма звезда стана", сподели гордият стопанин. 

Шеф Михалчев в центъра на земетресение с епицентър от 6 по Рихтер

Михалчев е прекарал голяма част от живота си извън границите на родината ни. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония.  „За първи път посетих Япония преди много години, може би вече са 20. Не ми липсва, защото не спирам да пътувам дотам.

Всъщност живея на един мост между нея и България. Тази държава е бъдещето, според мен лично - разказа той и добави: - Всички културни, архитектурни сгради, паметници, всичко, свързано с историята, Музея на камикадзе, казармите на войниците, всичко, абсолютно всичко ме впечатлява там. Старите ресторанти, старите къщи. И новата, и старата част ми харесва. Да, определено бих живял там".

Освен готвенето далечната страна е научила Петър и на други ценни житейски опити.

"Освен кулинарията Япония ме научи да бъда по-търпелив. Защото тук нещата се случват много по-бавно или въобще не се случват. Докато там е по-интензивно и стриктно. Дисциплинирано е, няма шуробаджанащина. Има си йерархия в обществото и всеки знае дали е пешка, дали е офицер, дали е топ или цар". 

След всичко това шефът решава да пренесе тази атмосфера и в родината си. Той създава японския ресторант "Мияби" в столицата ни преди 13 години, който вече е с одобрени звезди "Мишлен". Символът в заведението е тануки – енотовидно куче, често срещано в Япония и Китай, символ на гостоприемството.

Освен любимеца си Ози, шеф Михалчев обожава и птиците, а тази любов е наследил от баща си. "Имам две сови. Отглеждам ги грижовно. Тази година очаквах поколения, но с моето всекидневно присъствие съм нарушил любовния им период. Няма да им досаждам толкова следващата година, защото много искам да създадат поколения.

"За мен те са като домашни любимци, но в никакъв случай не препоръчвам отглеждането на тези диви животни вътре. Те имат нужда да живеят в природата. Но моите са от развъдник. Едната е от Германия, другият от Испания. При правилна адаптация биха се върнали обратно в природата. Но те толкова много са свикнали вкъщи, че идеята е да създадат поколения, които да пуснем навън.

Мястото, на което ги гледам, няма да го споменавам. Навремето баща ми спасяваше много такива птици от псевдоловци, но те почти изчезнаха. А след тях и ловците. Идеята ни е да създадем поколения от тези птици"./show.blitz.bg

Коментирай

Пурко

Пурко 11.04.2023 21:55

Много е готин и той и Токев ! Онази откачалка инфантилна отрасла в Кошарник да не съм го видял и чул !