logo

Шеф Михалчев в епицентъра на земетресение от 6 по Рихтер

Шеф Михалчев в епицентъра на земетресение от 6 по Рихтер

Вероятно няма почитател на Шеф Петър Михалчев, който да не е запознат с голямата му любов към Япония, където той е бил вече повече от 20 пъти. Неслучайно и прякора му е Самурая! Именно на Страната на изгряващото слънце той дължи и голямата си страст към морските деликатеси – които са задължителна част от сутрешната трапеза в Япония. Освен кулинарен майсторлък обаче, Михалчев има и някои не много приятни спомени от престоя си в екзотичната страна.

Преди години Петър Михалчев, който е единственият майстор на японска кухня в България, преживява нещо много страшно. Ппри едно от посещенията си в Япония, попада в епицентъра на сериозно земетресение. Магнитутът му е бил от 6-та степен по Рихтер! Тогава бързата реакция на властите и медиите в страната до такава степен впечатляват кулинарният ни гуру, че той ще помни случката цял живот.

16-годишен се изправя срещу полицай - тежки престъпления в "Мастър шеф"!

„При настъпването на природни бедствия, готвачите в Япония организират преносими кухни, в които сервират на населението храна, достойна за изискано заведение”, обяснява Михалчев. И добавя, че всъщност за него не е странно подобно отношение в Япония, където на храната се гледа като на начин на живот.

„За японеца храната е и история. Всичко се върти около нея и й се придава символика. Например, за да направиш един омлет, си е истинско архитектурно инженерство. Краставиците се режат по определен начин, защото приличали на плавниците на едно митично животно”.

Любопитна подробност, за която Петър Михалчев разказва още е, че когато хората в Япония отиват на ресторант или пък се подготвят за вечеря у дома, никога не се парфюмират. Защото според източните традиции нищо не трябва да се смесва с аромата на ястието./show.blitz.bg

Коментирай

Заешки водач

Заешки водач 27.02.2019 11:05

Тъп, татуиран абориген!