Дъщерята на Зуека с нова роля в БГ филм ВИДЕО

Дъщерята на Зуека с нова роля в БГ филм ВИДЕО

Дъщерята на Зуека май здраво се е заела да гради име в кино средите, след като дебютния й филм "Хлад" й донесе редица награди. Тя вече е в главната роля на новия филм на Златан Деков - "Понякога сънувам, че умирам", чиято премиера е на 12 април.

В лентата се разглежда влиянието на социалните мрежи върху подрастващите през очите на младо момиче. Главната героиня се изолира от света, чрез своя коварен смартфон, който поглъща цялото ѝ съществуване. Сравнявайки живота си с този на момичета, които са известни в социалните мрежи, тя се чувства все по-незначителна и нещастна. Там някъде между истинския и дигиталния свят е този на сънищата, в който тя понякога умира.

Дъщерята на Зуека остана по сутиен във... ВИДЕО

Тези три реалности се преплитат в един сюреалистичен кошмар, от който тя не може да избяга. Търсенето на спасение минава през постапокалиптична България, от София до морето, а в края на пътя й е кулминационния катарзис на свободата.

Оригиналната музика за филма е написана от композитора Момчил Атанасов, който има множество международни колаборации и е основател на бенда Open Source Trio. В саундтрака на филма е награждаваното парче “Phoenix” на българската рок група Casual Threesome, както и новата авторска песен “Smile” на Николай Воденичаров - Никеца, пише Blife.bg

Не е за вярване какво се случва с дъщерята на Зуека СНИМКИ

Колаборатор в създаването на филма е режисьорът Явор Павлов. Интересен аспект от снимачната стилистика на филма е, че всички екстериорни кадри са заснети ексклузивно в 20-те минути след изгрев или преди залез. Това е направилo снимачния процес доста по-труден и бавен, но придава особено красиво цветопредаване, наподобяващо сюреалистичен сън. След премиерата е планирано национално и международно фестивално разпространение./show.blitz.bg

Коментирай