Сами Хоссни: Спортист съм и във всяко състезание искам да съм първи

Сами Хоссни: Спортист съм и във всяко състезание искам да съм първи

Сами Хоссни е на 27 г., бизнесмен от Стара Загора и гражданин на света. Кариерата му на нутриционист, лайф коуч и бизнес съветник го среща със знаменитости. Роденият в семейството на египтянин и българка младеж е бивш национал по плуване, 10 пъти шампион на България по кикбокс и шампион на Азия по муайтай. Мечтае да създаде първата ни федерация по сърф и да има семейство, като за бъдещия си дом вече е купил земя в Северна Бразилия.

Състезателния си дух Сами подхранва с болката от перманентното отсъствие на баща му. Той заминава за САЩ, когато момченцето е съвсем малко, но след атентатите на 11 септември бизнесът му се срива и спира да им помага финансово. Сами влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите, за да даде добър пример и да вдъхнови хората сами да направят промяна в живота си. А ето какво сподели чаровникът за читателите на БЛИЦ:

 

- Сами, как би описал приключението нар. "Фермата", в което се впусна с пълна сила. Доволен ли си? 

- Във "Фермата" влязох без никакви очаквания. Исках да се впусна в ново приключение, а "Фермата" е едно изключително позитивно предаване и бях готов да грабя с пълни шепи от това изживяване. Излизайки от предаването, аз промених себе си в някои аспекти от живота си - осъзнах кои са важните хора около мен. Когато прекараш толкова време в изолация, всички звуци утихват  и най-важните фигури в живота ти придобиват контури и цвят. 

- Съжаляваш ли, че не победи? Имаше ли за цел всъщност да вземеш паричната награда? 

- Аз съм спортист и във всяка едно състезание искам да съм първи, но не съжалявам, че не победих! Всеки един от участниците във "Фермата" е победител. Това че не си спечелил голямата награда не значи, че не си спечелил много други неща. 

- Очакваше ли хората да те приемат чак толкова добре? За теб нямаше почти никакви негативни коментари, което е прецедент за риалити формат изобщо...? 

- Много съм щастлив, че хората откликнаха позитивно на моя образ. Ще се радвам, ако по някакъв начин съм ги накарал да погледнат към себе си и към жизненото си развитие. Моята главна цел беше да им покажа, че такива хора като мен, тръгнали от нулата, могат да постигнат много. 

- Появиха се твърдения, че този позитивен образ е бил само за пред камерите... 

- На тези хора мога само да им кажа, че е много трудно три месеца в толкова интензивна среда да държиш една маска пред себе си. Именно заради това гледам на риалити формата като социален експеримент, в който хората стартират с един образ, но го променят с течение на времето. Аз успях да задържа своя образ, което показва каква е моята истинска същност. Хората, които ме познават от години, знаят кой съм и че съм показал 100% от себе си. Засегнах някои хора с изказванията си, но това съм аз. 

- Какво може да те изкара извън релси, да те вбеси? 

- Трудно може нещо да ме изкара извън релси. Аз съм наясно със себе си и не позволявам на други хора да държат контрола над моята емоция. 

- Винаги ли си бил такъв или нещо в живота те пречупи и накара да гледаш на живота по този начин? 

- Не винаги съм бил толкова спокоен. Трябваше ми известно време да погледна към себе си, да анализирам ситуации, които са ме изкарвали извън нерви и да стигна до този момент, в който съм един вътрешен Буда. 

- Има ли нещо, за което съжаляваш, че си направил във "Фермата"? Или пък такова, което не си успял да направиш? 

- Направих неща, с които не съм горд, но аз съм себе си и хората трябва да ме приемат както с моите позитиви, така и с негативите. 

- Случилото се между теб и Силвия предполагам визираш като едно от нещата, с които не се гордееш? 

- Влизайки във "Фермата" ти си затворен с 20 души, които са подбор на продукцията. Извън формата никога няма да остана в една стая с човек, с който не намирам общ език. Но там аз бях заставен да общувам с тях, да намерим общ език.   През повечето време трябваше да пренебрегвам своите принципи и по този начин потискам една емоция и търсейки нещо ново - аз го намерих в Силвия. 

- Как реагира твоята приятелка на случилото се? 

- Имам сериозна приятелка, с която живеем заедно. Случилото се във "Фермата" не е от най-приятните неща за нея, но не позволи на тази случка да разруши нашата любов и бъдещите хубави неща, които ни предстоят. Тя ми прости, за което съм й благодарен и обещавам, че никога повече няма да я разочаровам. 

- Във "Фермата" сподели, че искаш да развиеш бизнес в България и именно затова се целеше и към паричната награда. Докъде стигна с този проект? 

- Аз вече развивам бизнес в България. Това че не спечелих голямата награда няма да попречи на моето развитие в този аспект. Печелейки наградата щях да имам много добра основа, чрез която да стартирам много по-бързо, но с постоянство, с работа и контакти около мен успявам да реализирам тази своя мечта.

Стартирам бизнес, който е свързан с доставка на здравословни храни. Създадох и свой собствен кабинет, в който приемам пациенти като диетолог. Работя с много хора от фитнес средите, с които си помагаме взаимно. Предстои ми и много голям проект, за който все още не мога да говоря, но ще е нещо ново за България. 

- Къде могат хората да си поръчат тази храна и скъпо ли излиза? 

- В момента положихме основите на бизнеса и сме в пробен период Съвсем скоро на уебсайта ми и Инстаграм ще обявя къде могат да поръчват храна, без да им се налага да отделят време за приготвянето й. Няма да бъде най-скъпото нещо, което съществува на пазара. Здравословното хранене е обвързано с много добре функциониращ организъм, с много по-добра продуктивност на работното място, с хубави позитивни емоции. Не може в събота вечер да изхарчим в дискотеката 150 лв. за нещо, което вреди на нашето здраве, а в същото време да не искаме тези пари да ги плащаме за цяла седмица здравословно хранене. Когато променим нашите принципи и дадем превес на нашето здраве, то мога да каже, че този продукт не е изобщо скъп. Ще спести пари на хората в дългосрочен план.

- Какви съвети ще дадеш на момчетата, които си мечтаят да имат като твоето тяло? 

- Ако искат да постигнат тяло като моето - натурално, добре изглеждащо и функционално - не трябва да се фокусират върху начина, по който изглеждат, а върху нещата, които могат да правят. Атлетите от висок клас никога не се фокусират върху това как изглеждат, тяхната главна цел е на постигнат по-добри резултати. А тялото и начинът, по който изглеждат, идва като вторичен продукт от усилията, които полагат. По този начин ние не ставаме егоцентрици./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

 

 

Коментирай