logo

Дара Екимова след "Маскираният певец": Вярвам, че тати ми помогна да сбъдна тази мечта!

Дара Екимова след "Маскираният певец": Вярвам, че тати ми помогна да сбъдна тази мечта!

Дара Екимова сбъдна поредната си голяма мечта - участие в "Маскираният певец". Само че този път желанието е много специално, защото зад него се крие най-силната подкрепа за талантливата млада певица - тази на нейния баща Дими.

Дара влезе в образа на Принцесата и направи фурор с изпълнението си на "One Night Only" на Дженифър Хъдсън. Направи така, че никой да не може да я познае! Скри се дори от собствената си майка. И успя да развълнува до сълзи и панелисти, и зрители. За тези силни емоции и всичко, което се е случило зад кадър, Дара е повече от откровена пред нас.

 

- Дара, направи зашеметяващо представяне в "Маскираният певец", където успя да заблудиш всички като Принцесата.

- Това участие беше за мен наистина една от най-съкровените ми мечти. Толкова се радвам, че се сбъдна. Не мога да го оценя, защото просто съм доволна от себе си и се радвам, че хората са почувствали тази емоция, пеейки тази песен, защото тя наистина ми е една от най-любимите. Даже съм се опитвала да я пея като по-малка, а сега вече я изпълнявам по-уверено, пея я и редовно на мама в кухнята от край време (усмихва се).

Вижте как реагира Ива Екимова, след като Дара се появи в "Маскираният певец" ВИДЕО

Трудно ми е да опиша емоцията, която чувствам, защото това беше едно от най-магичните преживявания, които са ми са се случвали в живота досега за скромния ми 18-годишен опит.

- Крила си през цялото време от майка си, че участваш в този формат, но въпреки това тя успя да те познае...

- След като приключи предаването звънях на мама, за да видя дали е гледала, какво мисли и не можах да се свържа с нея в първия момент, защото впоследствие тя ми каза, че буквално са я затрупали с позвънявания след изпълнението ми. Щом се чухме ми каза, че изключително много се гордее с мен и не може да повярва, че така са се случили нещата. Беше много щастлива. Видях една светлина в очите й.

Дара Екимова и Искрата завладяха Балканите

Не ме попита защо не съм й казала, че участвам, все пак е наясно какви са условията, но в даден момент е усетила, че Принцесата може би съм аз, защото се е заслушала в гласа. Усетила е също и че крия нещо от нея, има силна майчина интуиция.

- След края на изпълнението си ти свали маската и каза, че го посвещаваш на баща си Дими, който много ти е помогнал да сбъднеш точно тази мечта.

- Обичайно най-съкровените мечти ги споделяш с близките си. И вечер, когато си лягаш, ако имаш близък, който не е вече физически сред вас, му споделяш. Аз лично вечер се обръщам към тати и винаги му благодаря за това, че ме подкрепя и че му усещам енергията и закрилата му. Със сигурност той чува най-съкровените ми мечти първи. И за мен това е категорично. Вярвам в това, че той ми е помогнал да сбъдна тази своя мечта.

Дара Екимова с пореден голям успех, изуми дори... СНИМКИ

- Когато преди време не продължи на кастингите в един друг музикален формат, със сигурност си изпитала разочарование, но такива нещо обикновено изписват вежди, а не вадят очи, когато човек разполага с толкова непоколебим талант, както е в твоя случай.

- Истината е, че не съм се сещала за този момент сега, тъй като даже не искам и да си спомням за това, не останах с добри чувства. Просто тогава ситуацията беше доста по-различна, отколкото изглеждаше отстрани. И всъщност аз не се явих сама на кастингите, а бях поканена да участвам в тях. По-скоро се сещам за всички онези моменти на разочарование, в които съм се борила, казвайки си, че всичко това има смисъл.

Още когато разбрах за поканата от "Маскираният певец", моментално започнах да работя над образа на Принцесата. Отработила съм многократно движенията с ръката, които правех като Принцесата, танците, пластичността. Това, че Алекс Раева каза, че е сигурна, че зад тази маска се крие някоя танцьорка, беше абсолютно търсен ефект от мен. Нямах търпение някой от журито да каже това. Като по-малка съм танцувала и имам някои базисни знания и се радвам, че успях да ги заблудя.

Ива Екимова с разтърсващо признание за дъщеря си Дара навръх пълнолетието й ВИДЕО

- В този стремглав път, в който така динамично следваш и сбъдваш мечтите си, няма как да не те попитам коя е следващата?

- Всяка една реализирана моя песен е и голяма моя мечта - така, както бе мечта и участието ми в "Маскираният певец". Каквото и да си говорим, това е една от най-престижните сцени в България в музикалния шоубизнес. А и не само там. Миналата година участваха и актьори, сега и Георги Низамов свали своята маска. Големите ми мечти основно са свързани с големите сцени със сигурност.

Дара Екимова разплака с балада, посветена на баща й ВИДЕО

- А амбиции за киното имаш ли?

- Да, изглежда ми интересно, различно. Но за това се изисква много, много труд. Не съм учила актьорско майсторство, освен в училище. Имах един период от живота си, в който учих в едно частно училище, в което имахме такъв предмет и ми беше супер интересно. Тогава даже разигравахме "Хамлет".

Принципно да можеш да се превъплъщаваш в образ, би трябвало да е ролята и на всеки един музикален изпълнител на сцената, защото когато снимаме нашите клипове, неминуемо трябва да можем да го направим. Или например, когато пиша някоя своя песен, тя винаги е част от история, която съм преживяла или съпреживявам нечия чужда - и за да мога да я предам, влизам в обувките на този човек, за да стигна и до хората, които ще ме чуят след това.

Дара Екимова с първа музикална награда СНИМКИ

Истината е, че много бих искала да участвам в продукция, сериал, филм, но за това наистина е нужен много труд. Определено имам интерес към актьорското майсторство и мисля да започна да ходя на курсове.

- Често сме виждали Маги Халваджиян да излиза на сцената на "Като две капки вода", за да поздрави лично даден изпълнител, когато е останал силно впечатлен от него. В "Маскираният певец" това не е практика, но все пак какво ти каза зад кулисите той?

- Аз специално изчаках, за да го видя. Исках много да му благодаря за поканата, както и за това, че ми гласува доверие, тъй като аз съм много млад изпълнител и досега не сме имали пряка среща. Успях да го направя, а той ми даде много увереност. Каза ми, че мога да вървя само напред с този глас и съм пяла супер.

Заради коронавируса Дара Екимова с първи онлайн концерт СНИМКИ

Оценката му за мен е много важна, защото този човек е човек, който е градил много време и очевидно се справя успешно. И е единственият, който прави такъв тип неща в България. Много съм му благодарна за тази възможност. От него можеш само да се учиш на ноу-хау, това е.

- Когато разговарях с теб за първи път преди няколко години, ти звучеше по-друг начин, а днес се вижда, че си направила лъвски скок в развитието си - не само в музикално отношение, но и като мислене и поведение.

- Аз си спомням нашата първа среща и думите, които ми каза тогава. Точно това си мислех и онзи ден, когато четях разни коментари под видеото от изпълнението ми. Много хора бяха коментирали: "Аз съм слушала това момиче да пее на живо еди-кога си... тя не пее така". И се замислих колко странно нещо е света, защото аз вярвам, че и аз, и тези хора, които пишат такъв тип коментари, се променяме всеки ден.

Дара Екимова разтърси майка си в ефир с признания СНИМКИ

Много е трудно, когато не си в живота на някого, да следиш развитието му, но е нормално аз в тази възраст - между 13 и 18 г. - да съм претърпяла една метаморфоза, едно развитие. По-скоро, ако пеех по същия начин, както тогава, щеше да е притеснително, така че се радвам, че съм се променила към добро. И след 10 години вероятно ще съм израснала още повече, ще се стремя към това.

- Темата за коронавируса за жалост продължава да е все така актуална. Имаш ли притеснения, какво ти е отношението?

- Не искам да давам акъл на никого, най-малкото на управляващите или на хората, които работят в Министерството на здравеопазването, но искам само да споделя, че много често в ежедневието ми ми се случва да се сблъсквам с болни хора, макар и не болни от коронавирус. Но хора, които кихат, кашлят, даже и в училище. И имам чувството, че сякаш ситуацията в училищата се пренебрегва. Не знам дали е умишлено. Не знам какво още чакат да се случи, но мисля, че трябва да бъдем по-внимателни, по-отговорни и да се вземат по-сериозни мерки за нас, учениците.

Дара Екимова: От тук нататък ще бъда все по-изненадваща!

- Тоест смяташ, че обучението трябва да премине в изцяло онлайн форма в този период?

- Да. Учителите следят всичко да е по правилата, но няма как да се очаква, че няма да има ръст на заразените, само защото в междучасията носим маски. След като в университетите обучението вече става онлайн, защо да не се случва и в училищата?! В чужбина това се прави и в неизвънредни ситуации. Не е нещо страшно. Ние сме вече достатъчно отговорни, имам предвид гимназиалните класове, за да можем да учим и в домашни условия пълноценно./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

РЕАЛИСТ

РЕАЛИСТ 27.10.2020 12:18

СТРАХОТНА ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА

Хари

Хари 28.10.2020 11:54

Дара, хитрата мама Ива ли те учи да лъжеш?

Баба

Баба 28.10.2020 13:05

Докогаааааааааа, ще ни занимавате с тази фамилия? Сленг, Сленг, та Сленг... Хайде холан! Не беше чак такъв певец! Бая пердашеше г-жа пиярката. А за отрочето дара??? Абе, ако не беше такава подмазвачка мама Ива, надали някой щеше да чуе за нея, та дори и таткото й да е бил толкова "успял" певач.

Десо

Десо 28.10.2020 15:44

Младо девойче, знаеш ли на какви кадърни родителите децата проявяват скромност? При теб не е така. Нито родителите са виртуози, нито ти си великото чудо на земята.

Nevena

Nevena 28.10.2020 16:03

Бъди жива и здрава! Злобари винаги е имало и ще има, подминавай ги! А що се отнася до скромността, нека да е скромен некадърния, ти бъди нахално самоуверена, напук на всички!

Догура

Догура 28.10.2020 18:54

Нищо ново под слънцето - поредното посредствено отроче, пробутвано от болно амбициозната си майка.