Събарят родната къща на Слави Трифонов! Къса ли му се сърцето от този факт? СНИМКА

Събарят родната къща на Слави Трифонов! Къса ли му се сърцето от този факт? СНИМКА

Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно със старото си име Учиндол, ще бъде срутена до основи, пише“Уикенд”.

За операцията вече са ангажирани няколко фадроми, чиято задача е буквално да не оставят камък върху камък от двуетажната постройка на ул. „Кирил и Методий“ 33, в която шоуменът е направил първите си стъпки.

Терасата, която гледа към улицата, и до днес e забележителност според хората в селото. По-възрастните си спомнят, че оттам Дългия изнасял пред свои връстници първите си импровизирани концерти. Скоро балкона няма да го има, а на мястото на разрушената сграда предстои да се появи фотоволтаична централа. Зад инвестицията от стотици хиляди левове за поставяне на слънчеви панели не стоят Слави или неговите роднини.

Проверка  показва, че Дългия още през март тази година е успял да изтъргува родния си дом. Цената, срещу която Слави ce e разделил с родната си къща e едва няколко хиляди лева, буквално нищо за него. В кариерата си като тв водещ той е изкарал милиони левове.

Съседи на Дългия от село Тодорово разказват, че цената на запустялата двуетажна постройка няма как да е по-висока. След като бащата на Слави Тодор почина през 2017 г., къщата остава пуста. Майка му Здравка се премества в Плевен при сестра му. Оттогава в имота почти не е стъпвал човешки крак.

Веднъж прежалил родния си дом, за Слави Трифонов явно няма проблем да скъса окончателно с миналото си. Така в началото на март тази година къщата е продадена на плевенчанката Симона Горанова. Новата собственичка няма намерение да налива пари, за да възстанови съборетината.

Вместо това Симона вече e ангажирала тежка техника, която да бутне постройката и да извози строителните отпадъци на близкото сметище. Следва и операция по разчистване на огромния двор с площ 3,7 декара, върху който трябва да се разположат сльнчевите панели.

Според експерти инвестицията за тяхната покупка от близо половин милион лева бързо ще се изплати. Веднъж поставени и свързани към преносната мрежа, токът от фотоволтаиците излиза буквално без пари. При космическите цени на енергията през последните месеци централата ще си избие вложените средства само за 5-6 години, a самите слънчеви панели могат да работят около две десетилетия. Новата собственичка на руината Симона. Горанова вече е регистрирала и фирма, чрез която да осъществи проекта за слънчева централа.Очаква се помощ да ѝ окаже и известен бизнесмен, тъй като Горанова няма нужните пари. Все пак тя до момента обитава очукана панелка в краен плевенски квартал. За сметка на това пък има купен евтино огромен парцел близо да трафопост, който е напълно подходящ за централа. Така двамата съдружници бързо постигат договорка как да си разпределят участието в бъдещия проект.

Хора от селото разказват, че Симона и нейният партньор изчаквали да стане пролет, за да вкарат фадромите в бившия дом на Слави Трифонов./show.blitz.bg

 

Коментирай

Анонимен

Анонимен 01.01.2023 14:30

Хубава къща за времето.

Пловдивчанин

Пловдивчанин 01.01.2023 16:26

Уви, и върху родната къща на Мария Нейкова сега строят едно грозновато блокче от връзкар инвеститор в сговор с община Пловдив - 95% застрояване на имота и дори Община Пловдив отсече едно дърво за кефа на инвеститора.

Шмекери

Шмекери 01.01.2023 16:46

Милиони левове хонорари за какво? За едно селинджърско шоу с просташки привккус Та докато овцете зяпаха футбол и шоуто, ония си оправяха игрите, и ни закопаваха все повече и повече..

Damyanich

Damyanich 01.01.2023 17:17

Простотията няма граници ! Жалки несретници !!!

Фотоволтаици

Фотоволтаици 01.01.2023 19:02

Имамниците с фотоволтаични централи трябва до един да бъдат вкарани в затвора!! Масово общини отчуждават земи по политически причини за "зелени" централи, които давате на свои хора, защото държавата е длъжна да купува от тях тока на цени 10 пъти по високи от тези на АЕЦ!!!

sali

sali 01.01.2023 21:07

ta toi otdavna se pravi na sofianec :) golemiqt ina4e milioner

Куката

Куката 01.01.2023 23:29

Говорите глупости, къщата на Слави я взе един кадрови войник и си живее там с семейството си

Джоган 157

Джоган 157 02.01.2023 3:16

Крайно време е да се научите,че машините,които наричате"фадроми" се наричат "челен товарач"."Фадрома" е марка на товарач-полска и то от епохата на социализма.Сега има десетки модели и марки такива машини.

Радо

Радо 02.01.2023 5:50

Е изгоря и малката надежда тоя да се върне на село

hubaveca39

hubaveca39 02.01.2023 8:04

Защо ще я разрушават на Слави Трифонов?А, той знаели, че ще му я сритат?

Бай Ху

Бай Ху 02.01.2023 11:13

А външният нужникъ ще събарят ли?