Мира Добрева разкри нещо неочаквано за себе си... ВИДЕО

Мира Добрева разкри нещо неочаквано за себе си... ВИДЕО

Мира Добрева явно е на такъв етап от живота си, в който да разкрива дори и онова, което през годините е успявала по един или друг начин да запази само за себе си.

Отскоро тв водещата, която пише книга за столетниците на България, има сайт, в който редовно споделя любопитни истории от личния си свят, както и от срещите си с колоритни хора от най-неподозирани кътчета из страната.

Ето го новото работно място на Мира Добрева СНИМКИ

"Никога до онзи момент не бях разказвала за това. Не и от сърцето си. Не и цялата истина”, казва Мира и продължава да разкрива незнайни истории от детството си, премеждията, през които е преминала, разочарованията и признанията.

От разказа й става ясно как като студентка чаровната блондинка е трябвало да започне работа в гръцка телекомуникационна компания, а междувременно е чистела и офиси, поне докато не успее да намери път към телевизията, за която мечтаела от дете.

Нова тв рокада! Вижте в чий стол сяда Мира Добрева... СНИМКИ

Нейната цел била именно БНТ, където обаче по онова време тя получава и първия си отказ не от кого да е, а лично от Хачо Бояджиев, който провеждал конкурсите. Казал й: "Когато акъла ти порасне, колкото косата, ела да се пробваш пак".

И така, амбицирана да успее, Мира се захванала да се образова. Записала се да учи усилено английски и гръцки език, стенография, машинопис, правоговор, стилистика на речта, поведение пред камера, учила и как се правят новини. Напълнила с десетки книги и учебници малката си стаичка в Студентски град.

Мира Добрева шашна с това емоционално ВИДЕО

От малка слушала за това как, за да работи като журналистка в телевизията, трябват връзки и по-скоро нямало как да стане. За Мира обаче, явно невъзможно няма, защото родената в малкото китно градче Златоград години след това потвърждава тези думи с действията си.

"А пък аз не съм от сой. Родена в малко градче в Родопите. Лятото сеехме тютюн, а зимата някакви плетки..", връща се в спомените си блондинката. Веднъж баща й й казал: "Спри да мечтаеш, бе, дете! Спри с тази телевизия, я виж какви големи зъби имаш! В телевизията взимат само хора с малки зъбки". Колкото повече време минавало, толкова повече Мира осъзнавала, че трябва да се откаже от мечтата си. Спряла да говори за нея. Не можела да понесе, че не е толкова голяма, колкото мечтата си и поела по пътя на родителите си, които завършили икономика.

Мира Добрева наруши жестоко забрана на щаба! СНИМКИ

Все пак кандидатствала журналистика, но не я приели. "Казах ви, не съм от сой", добавя днес Добрева, която след това записва "Туризъм" в Датския колеж, а после и "Човешки ресурси" в УНСС. Минали години преди да завърши "Телевизионна журналистика" в Софийския университет.

"Дойдох в София с един пататник, горнище на пижамка, което минаваше за ризка, и един лъскав бял клин", спомня си днес журналистката. Срамувала се. Чувствала, че трябва да промени нещо, но не знаела как, а и нямала никакви пари.

Мира Добрева показа с кой си ляга след Жоро Торнев СНИМКА

"Толкова бедни години бяха, първите от новата история на България, хората висят на опашки за кофичка мляко, а аз вися на опашка пред телевизията", разказва Мира, която се явявала на всички конкурси в БНТ, за които чувала тогава. Ситуацията се усложнила, след като баща й починал. Майка й не можела да издържа нея и брат й и Мира записала да учи задочно, защото трябвало спешно да започне работа, каквото и да е, където и да е.

Започнала работа в гръцка телекомуникационна компания. Работела като телефонистка. Имала и втора работа като чистачка на офиси. И двете работи вършела с удоволствие. До днес обича да чисти и да говори по телефона. Знаела е, че това е просто част от пътя, който трябва да измине, за да сбъдне мечтата си.

Един ден, докато чакала служителите на един от офисите да си тръгнат, за да изчисти, възрастна гъркиня се спряла и я заговорила, след като й направила комплимент колко е красива. Като разбрала, че Мира мечтае да работи в телевизия, гъркинята казала: "Какво чакаш? Аз като чаках цял живот, къде съм?! А можех "Мис Гърция" да стана. Повече да не съм те видяла тук! Щом искаш да работиш в телевизията, отивай! Подай си молбата, учи се – няма начин да не стане". На другия ден Мира отишла в Нова телевизия. Чакала пред входа. Като я питали, все казвала, че чака шефа, без да знае нито кой е, нито как изглежда.

Мира Добрева се пусна без горнище и седнала върху... СНИМКА

"Казаха ми, че на вратата стои едно момиче, което изглежда като 1 милион долара. Какво искаш?", казал й мъж, излизащ от входа на телевизията, а Мира отвърнала, че иска да започне работа там. "Добре дошла! Още не съм чул някой да се е отказал от един милион долара!", отвърнал й той. И така тя започнала още на другия ден, пременена с дрехи на приятелката си Руми, тъй като нямала свои.

Бъдещата телевизионна звезда стартирала с уговорката, че ще започне стаж в гримьорната, после в монтажа, архива и чак тогава при репортерите. "Аз чистачка съм била, та сега гримьорната ли ще ме изплаши!", казала си Мира Добрева и започнала. Преминала през всички звена в телевизията, докато в един момент вече правела репортажи и водела новинарските емисии.

Мира Добрева е наузнаваема, вижте как изглежда в момента СНИМКИ

Две години по-късно я поканили да се присъедини към екипа на БНТ. През 1999 г. Мира Добрева става водеща на кратките новини „По света и у нас”, имала е и рубрика в предаването "Чай". Оправила си зъбите. Купила си хубави дрехи. Научила се да пише по-добре, "да събира света в двуминутен репортаж". Последвали награди, признания, грамоти. Мира Добрева е била 40 пъти корица на списания, дописки и интервютата си в печатни медии отдавна не брои.

"Минаха 22 години от деня, в който застанах на прага на Нова телевизия. И си давам сметка, че можеше и да не се случи, ако не бях упорита", казва Мира Добрева днес и без да споделя разочарованията, болките, предателствата, признава, че ги е имало, при това в изобилие. "Всяка болка си струва, щом се е родила от мечтата ви"./show.blitz.bg

Коментирай

Жена от село

Жена от село 30.06.2020 9:55

Нахална се нарича- не упорита!Хачо е бил познавач на жените и голям професионалист и добре е преценил!

ЖАЛКО

ЖАЛКО 30.06.2020 10:35

ЧЕ ЗАНИМАВАТЕ НАРОДА С ТАКЪВ ТИП ХОРА...

Мори

Мори 30.06.2020 10:40

Селска пръчка която се саморекламира

Оф, досада

Оф, досада 30.06.2020 13:57

Мира ги търкаля тези смехотворни истории от млада. Чакала на вратата. Ама не разказва как шефа на телевизията я поканва на креватно интервю, за да види какво умее!

Язе сам

Язе сам 30.06.2020 20:16

Напуснала го е от мъка и омраза, но то си я обича и завинаги са си останали заедно?! Село мое милно, ненагледно!

Alex

Alex 30.06.2020 21:28

Кой и прави реклама на тая ревлива жена.Не знам от къде е точно,но няма защо да и текат сълзите и сополите и телевизионерите да припадат под командата на някой покровител.Слаба водеща с неприятно излъчване!

Браво, Мира

Браво, Мира 02.09.2020 0:42

Браво, Мира! Малко порева в едно предаване,но не може всички да те харесват. Аз те харесвам, въпреки сълзите.