Карлово се прости с бащата на големия български актьор Христо Мутафчиев (СНИМКИ)

Карлово се прости с бащата на големия български актьор Христо Мутафчиев (СНИМКИ)

Днес в 16 часа около 50-60 души се събраха на гробищния парк в Карлово, за да се простят завинаги с дългогодишния читалищен деятел Стефан Мутафчиев. Бащата на големия български актьор Христо Мутафчиев почина преди около две седмици, а желанието на семейството бе тялото да бъде кремирано. Урната е погребана до гроба на съпругата на Мутафчиев Старши - Драга.

Христо Мутафчиев, сестра му Ани, роднини и близки на опечалените, са присъствали на траурната церемония, както и карловци, приятели на бащата на актьора.

Колегите на Стефан Мутафчиев от читалище "Васил Левски" в Карлово са били забелязани пред читалището с цветя и облечени в черно малко преди да се отправят към гробищния парк. Пристигнали са и хора от пловдивското село Брестовица, от където е родом майката на Христо - Драга. Когато тя се спомина преди няколко месеца, нейната сестра се зае с грижите за вдовеца Стефан Мутафчиев, който беше болен от тежка болест.

Христо Мутафчиев: В деня на погребението на майка ми играх Том Сойер!

Сестрата на Драга обаче била възрастна и не можела да полага дълго време грижи за Стефан. Това наложило Христо Мутафчиев да настани баща си в хоспис в столицата, където да получава добри грижи, а синът да може често да го навестява. В Карлово не спират да съжаляват за смъртта на Стефан Мутафчиев и да говорят колко добър, благороден и отзивчив човек е бил приживе./show.blitz.bg