logo

За изнудване за 1 млн. евро: Съдът в Страсбург поема Киркоров

За изнудване за 1 млн. евро: Съдът в Страсбург поема Киркоров

Европейският съд по правата на човека в Страсбург прие за разглеждане жалбата на френския певец и композитор Дидие Маруани във връзка с неговия арест в Москва по заявление, подадено от руската естрадна звезда от български произход Филип Киркоров, пише "Телеграф".

Драмата се разигра в края на 2016 г., когато Маруани и неговият адвокат Игор Трунов бяха задържани от полицията в един от клоновете на Сбербанк в центъра на руската столица.

Действията на органите на реда бяха провокирани от заявление на Киркоров, в което той се жалваше, че Дидие го е изнудвал за 1 млн. евро. По-късно композиторът и юристът бяха пуснати на свобода, като срещу тях не беше повдигнато наказателно обвинение.

През март т.г. Маруани подаде иск за 4,2 млн. долара срещу Филип. По думите на адвоката на западния творец в песента на Киркоров „Жестока любов“ има съществени заимствания от творбата на френския композитор Symphonic Space Dream. Това е вторият иск на френския музикален творец срещу Киркоров.

Филип Киркоров гази нагло закона, грози го голяма глоба

През 2016 г. Маруани, който е и лидер на групата Space, подаде аналогично заявление в Московския градски съд. Тогава той реши да съди Киркоров за близо 1 млн. евро, но искът му не бе удовлетворен заради нарушаване на процедурата./show.blitz.bg 

Коментирай