Ответен удар: БНТ отговори на Ивайло Захариев след делото за "Под прикритие"

Ответен удар: БНТ отговори на Ивайло Захариев след делото за "Под прикритие"

Във връзка с последните медийни изявления на г-н Ивайло Захариев, изпълнител на ролята на Мартин в сериала на БНТ "Под прикритие" относно делото, заведено от него срещу БНТ за неизплатени суми от разпространението на сериала, бихме искали да заявим следното:

БНТ, изцяло в съответствие със Закона за авторското право и сродните му права и практиката в кинопроизводството, е заплатила на г-н Захариев и останалите носители на авторски и сродни права върху Сериала, отделни възнаграждения за създаването на Сериала, за излъчването му в програмите на БНТ и за разпространението му в чужбина и в каналите на други български медии, които възнаграждения са справедливи, става ясно от становище на медията. 

Ето какво се казва още в него:

Ивайло Захариев призна, че съди "Под прикритие" ВИДЕО

"Възнаграждението за разпространение на сериала в чужбина, спрямо което са основните претенции на г-н Захариев, е определено като процент от приходите и изплатено в съответствие с постъпилите суми в БНТ от световния дистрибутор. Не отговарят на истина твърденията в медийните публикации, че „имало 6 милиона лева печалба от сериала "Под прикритие" и че същата била укрита.

Сумата, постъпила като приход (а не печалба) в БНТ (и предмет на одити и съдебни експертизи), от световната дистрибуция е в пъти по-малка, като от нея, спрямо договореното с г-н Захариев и останалите правоносители, е отчислен съответният процент и сумата е изплатена чрез Сдружение „Артистаутор“, което е регистрирана организация за колективно управление на правата на артистите.

Ивайло Захариев откровено пред БЛИЦ: Не мога да си позволя да ощетя някого!

В решението си СГС, след като подробно е анализирал договореното между страните и приходите на БНТ от разпространение и след като е изслушал няколко експертизи, е приел, че определеното възнаграждение на г-н Захариев от разпространение на сериала е справедливо и няма основание договореното между страните да бъде обявено за нищожно.

Съдът единствено е осъдил БНТ да изплати на ищеца допълнително възнаграждение от около 2 500 лв., което е на база на постъпилите междувременно допълнителни приходи от дистрибутора, и което е минимална сума на фона на прекомерните претенции на ищеца, отхвърлени от съда. Решението на този съд е в унисон с решенията на СГС и САС по подобен спор с един от операторите на Сериала, където и двете инстанции също приеха, че определеното възнаграждение е справедливо и в съответствие със закона, а договореното не е нищожно"./show.blitz.bg

Коментирай

деба

деба 28.08.2023 15:21

некадърника!

двььь

двььь 28.08.2023 15:48

"Шмекера" шмекерува.

Мама Лигов

Мама Лигов 28.08.2023 22:06

Той тоя да си изгледа играта дет е играл в тоя филм и да млъкне. Той трябва да им плаща, че направиха такава посредствена гадина като него - разпознаваем образ. И какво постигна след този сериал? Нищо Уанс борче - оуейс борче, както е казал Робърт Де Ниро.

Мариян

Мариян 29.08.2023 1:20

Що за прост народ сме ! Единствено можем да храчим и то да пада на главите ни . Защо вие вундеркинди не отидете да изиграете ролята му ? Аман от диванни мислители !

Много

Много 29.08.2023 10:24

е гнусен, грозен мъж.