Васко Василев с невиждана изненада в НДК, ще свири на...

Васко Василев с невиждана изненада в НДК, ще свири на...

Васко Василев е виртуозен цигулар и както се казва, може да прави всичко с лък и цигулка в ръка. Само че когато не държи цигулка, а залага на предмет, който даже не е инструмент, публиката е или безмълвна, или изпада в екстаз.

Доколкото познаваме майсторлъка на Василев, допускаме, че ще предизвика екстаз у зрителите в зала 1 на НДК на 24 ноември, когато е и нестандартния му концерт. 

Васко Василев се бръкна дълбоко в джоба за имот в Испания

Вместо с кралицата на инструментите - цигулката, Васко Василев ще свири на... сешоар. Да, не сешоар, с който със сигурност ще изправи хората на крака!

Васко Василев в "Гласът на България"

Нестандартната музикална инициатива е част от друга по-голяма инициатива, свързана с научното пространство за най-малките - "Музейко" - "Докосни музиката". И именно заради децата Васко Василев ще свири на бутиков сешоар, с чиято въздушна струя ще бъде насочена към бутилки, които могат да се местят и да създават така различни звуци, дори и мелодии. 

Василев ще направи всичко възможно, за да убеди децата в майсторлъка си. И дори ще им демонстрира как може да се създаде истинска мелодия с помощта на камък (литофон), дърво (земен ксилофон) и дори водосточни тръби, които да звучат като орган.

В импровизациите на Васко с децата ще се включат и музикантите, с които той обикаля в момента България за турнето Passion Flamenca, в подкрепа на чисто новия му едноименен албум.

Гърба му не само в Музейко, но и на големия концерт в зала 1 на НДК, ще пазят Хуан Хередиа (перкусии), Виктор Вайехо (клавирни,тромпет), Дейвид Бъкингам (китара).

В момента виртуозният цигулар обикаля родината си с едно от най-големите турнета, които е правил у нас с цели 15 дати. Стартът бе даден на 10 ноември в Плевен и вече премина през 8 града.

Предстоят Смолян (22 ноември), София (26 ноември) и Благоевград (27 ноември), където ще сложи точката на испанските си забежки с цигулката в Passion Flamenca./show.blitz.bg

 

Коментирай