Васко Василев се бръкна дълбоко в джоба за имот в Испания

Васко Василев се бръкна дълбоко в джоба за имот в Испания

Големият цигулар Васко Василев е избрал да си купи къща, не къде да е, а в циганската махала на Валенсия.

Музикантът обожавал испанския град и това го подтикнало към тази инвестиция. Спрял се на този квартал не заради по-ниските цени на имотите, а защото именно там е меката на испанското фламенко, което той обожава.

Така сред непринудената атмосфера на гетото, звездата излизал да си посвирва на улицата със своята цигулка, а всички много му се радвали без и да подозират за световната му слава, пише lifeonline.bg.

Васко има за съседи затворник и цигански барон, с които се уговорил да пазят дома му, докато него го няма. Помни дори един комичен случай, когато се завърнал в испанската си къща след 6-месечно отсъствие и съседите му го попитали "Ти сега ли излезе?", с намек че сигурно е бил в затвора.

Всичко това спонтанният цигулар приемал с усмивка и е щастлив, че има възможността да се потопи в тази натурална фламенко среда.

През уикенда Васко се завърна от Малага и започва голямо турне у нас в 14 града. Първата дата беше в Плевен на 10 ноември, следват Велико Търново на 11-ти, Шумен на 12-ти, Русе на 13-ти, Добрич на 14-ти, Бургас на 15-ти, Ямбол на 16-ти, Сливен на 18-ти, Стара Загора на 19-ти, Хасково на 20-ти. Ще свири в Благоевград и в София.

„За мен е щастие, че мога да обиколя цяла България. Ще имам възможността да свиря в познати градове, както и в такива, в които не съм ходил”, коментира Васко Василев. Най-известният ни цигулар на световната сцена ще потопи българските си почитатели в страстта на фламенкото, с творби на Пако де Лусия и Пиецола./show.blitz.bg

Коментирай