Силвия Петкова в пълно мълчание за 10 дни, призна, че... СНИМКА

Силвия Петкова в пълно мълчание за 10 дни, призна, че... СНИМКА

Актрисата Силвия Петкова направи нещо много пречистващо броени дни преди големия празник. Наскоро тя се завърна от лечебна терапия "План да бъда", която включваше медитации, йога и юмейхо масажи, психологически тренинг на отдалечено място, напълно различно от ежедневието и сподели впечатленията си в социалните мрежи.

В рамките на десет дни половинката на режисьора Зоран Петровски се отдаде на пълно мълчание и заряза напълно телефона си, нямаше интернет и телевизия.

Актрисата Силвия Петкова и Зоран на косъм от раздяла заради... СНИМКИ

"Истинската тишина е спирането на говора на устата и на ума. Това не е онази тишина, която ни потиска. Това е много елегантна, много силна тишина, която ни лекува и ни дава енергия“, написа актрисата. Тя по цял ден практикуваше йога, хапваше чиста веган храна и потъваше във вътрешния си свят. Тя дори си купи специална шапка и възглавница за медитация, с които релаксираше.

„Отдадох се на себе си и осъзнаването си. Мълчах с изключително удоволствие и се опитвах да чуя себе си, интуицията си, чувствата си. Визуализациите не ми се получаваха, защото според мен прекалено много се концентрирах върху „правилността на нещата"... Разумът не се изключи, поне до обяд бях наистина рационална и по спортистки концентрирана и дисциплинирана.

"Сървайвър" раздели актрисата Силвия Петкова и мъжа й Зоран СНИМКИ

След втората мантра от мен като вода започнаха да извират сълзи... някъде от много дълбоко и със сигурност неосъзнато! Плаках около 10 минути. Тихо! Много тихо, за да не попреча на останалите участници, поредният самоконтрол от моя страна... Но не разбрах защо плачех. Ако не бяхме направили почивка, най-вероятно щях да продължа до края на 8-ия час. Но това бяха от онези сълзи - блажените, лечебните, извиращи от свръхдълбините на душата. Не искам да ги цапам с ума си и да ги анализирам! Знам само, че искам отново да бъда там, когато съм в по-различно емоционално състояние", написа Силвия.

Тя обещава да се отдаде отново на тези духовни терапии, защото наистина е успяла да се вгледа по-дълбоко в себе си и да се пречисти. Докато беше на духовната терапия, мъжът й - режисьорът Зоран Петровски, който се изявява в риалити формата "Сървайвър", се грижеше неотлъчно за шестгодишния им син Сива./show.blitz.bg

Коментирай