Развигор Попов: Гаджетата на Гошо Минчев се събират за юбилея му

Развигор Попов: Гаджетата на Гошо Минчев се събират за юбилея му

Гаджетата на рокендрол легендата Георги Минчев ще се съберат, за да го почетат за неговата 80-годишнина, разкри композиторът Развигор Попов.

Той заедно с другия му близък приятел Васко Кръпката правят парти за честването. "В неделя, 9 април, непрежалимият Георги Минчев би направил голям купон по случай 80-годишен рожден ден... но Господ си го прибра рано и остана на 58 завинаги в нашите сърца. В неделя от 20.00 ч. в Patches Blues Bar ви каним да почетем Бате Гошо и да дадем още живот на песните му с ГМО - Георги Минчев Оркестра.

Тази новина преобърна живота на Мими Иванова и Развигор Попов

На китарата - Миро Найденов, бас - Смилен Славщенски - М-р Сми, барабани и вокал - Васко Кръпката, пиано и вокал - Развигор Попов, вокал - Вальока. Годините минават... Песните - неговите единствени деца остават“, обяви Васко Кръпката. „Ние от една година се събираме всяка последна събота-неделя на месеца и си пеем неговите песни, сега по изключение ще е в неделя, точно на рождения му ден. Идват негови приятели, стари гаджета, а той имаше много освен трите му брака", сподели Развигор пред "Телеграф".

Кошмар! Развигор Попов покосен от страшна болест, не може да...

Именно Развигор Попов е работил в последните 5 г. от живота на Гошо Минчев.

"Денонощно бяхме заедно, когато беше по-зле, съм оставал да нощувам при него. Той пишеше история в стихове и нашата задача с Кръпката беше да ги облечем в подходящата музика. За нас това беше лесно, тъй като той изключително спазваше правилата на поезията и обичаше съвършените рими“, добави композиторът. Той е работил в денс клубове във Виена, където живеела сестрата на Минчев.

"Не искаше да й идва на гости, обаче един ден решил да ме изненада. Само като го видях на вратата, засвирих на пианото „Бяла тишина“. Той седна до мен и вика: „Като се върнеш, правим група двамата“, тъй като по това време колегите му от „Стари муцуни“ имали различни ангажименти в чужбина.

В Бургас, в морската градина, ни канят на тийнрок събор с групи от Балканите. Преди да ни представи, водещият се навежда към нас и пита как да ни представи. Спогледахме се и викам - с тия бели коси при младежите сме като изкопаеми. А Гошо вика - ама полезни, и така за пръв път ни кръстиха „Полезни изкопаеми“, разказа още половинката на естрадната легенда Мими Иванова./show.blitz.bg

Коментирай

ihoooo

ihoooo 11.04.2023 19:36

каква Виена? Тоя до оня де хвалеше прекрасните си турнета в СССР??!!!!

Коя

Коя 12.04.2023 8:45

нормална жена би спала с такъв като Минчев? Явно само откачалки.

Питю Мищова

Питю Мищова 12.04.2023 9:21

Турнета в СССР... после костюмче USA...... ДАЙБАПОМИАРИТЕВИДАЙБА.... гледаха ви като Симеончо през комунизма.

Аха

Аха 12.04.2023 22:50

и Жоро Олимпуса забравихте да го поканите! Нищо, ще пием пак една ракия в в негова чест! А помиярите над мен моля да ги баннете и изтриете!

Изборите минаха

Изборите минаха 13.04.2023 8:20

Споменатите щом са много биха могли да си направят партия и влязат в парламента, като за начало