Кино хит прави фурор на „Любовта е лудост”, прицелва се и в „Златна роза”! СНИМКИ

Кино хит прави фурор на „Любовта е лудост”, прицелва се и в „Златна роза”! СНИМКИ

Независимият български пълнометражен филм „Танго в тунела”, който е съвместна продукция на студиата: Ню Актърс Студио/ New Actors Studio и Йелоу Брик Пикчърс/Yellow Brick Pictures, прави абсолютен фурор на престижни кинофестивали.

Филмът е реализиран без държавно финансиране през 2018-та година и оттогава не е спирал да жъне успехи по своя фестивален път.

„Танго в тунела” беше представен пред зрителите за първи път през март 2019-та година в рамките на 23-то издание на "София Филм Фест", в рубриката „Ново българско кино”.

Бъдещ кино хит без държавно финансиране се състезава на "София Филм Фест"

През юли тази година филмът е селектиран в категория „Най-добър филм” в рамките на международния филмов фестивал Lift-Off First-Time Filmmaker, организиран от Pinewood Studios в Обединеното кралство.

Месец по-късно получава и още две селекции в официалната програма на международния филмов фестивал Los Angeles Motion Picture Festival/ International Film Awards, в категория „Най-добра драма”, както и първата индивидуална селекция в категория „Най-добра актриса” за Диляна Данева, която изпълнява ролята на поддържащия персонаж Мария.

„Танго в тунела” е част и от младежката състезателна програма на фестивала „Любовта е лудост”, който приключи в началото на септември.

Филмът влиза в програмата и на 37-то издание на „Златна роза”, в рубриката „Открити хоризонти”. Фестивалът ще се проведе от 27 септември до 4 октомври в залите на Фестивален и конгресен център – Варна, а зрителите могат да гледат „Танго в тунела” на 1-ви октомври от 19 ч. в зала „Европа”.

Продуцентът Диляна Данева: "Танго в тунела" възроди и едно приятелство!

Режисьори на лентата са Ники Станчев и Стоян Анов, за втория филма е дебют. Оператори са Момчил Александров и Емилиан Дечев, а продуценти са Златето Керемедчиева, която е написала и сценария, както и Диляна Данева, за която филма също е дебют, но продуцентски.

Режисьор по монтажа е Йовета Панда, арт директор Диди Шипочка, а музиката е дело на композитора Иван Динев.

В саундтрака на филма влизат парчета на бандата „Индиго кидс”, Веси Бонева, както и рапъра Din Yo.

В главните роли са Ники Станчев, Йонко Димитров и Анна Банкина. В лентата участват още Павел Владимиров, Лилия Лилова, Илия Виделинов, Златето Керемедчиева, Диляна Данева, Асен Караниколов и други.

Очаква се „Танго в тунела” да тръгне по кината в началото на 2020-та година./show.blitz.bg

 

Коментирай