Бъдещ кино хит без държавно финансиране се състезава на „София Филм Фест”

Бъдещ кино хит без държавно финансиране се състезава на „София Филм Фест”

Новият български независим пълнометражен филм „Танго в тунела” е селектиран в основната програма на тазгодишното 23-то издание на „София Филм Фест”. Филмът е включен в рубриката „Ново българско кино” и ще се състезава за наградата: Най-добър български игрален филм, определена от Международно жури, съставено от селекционери на водещи, световни фестивали.

Интересното в случая е, че „Танго в тунела” е изцяло независим и не се ползва от държавно финансиране, а от желанието и усилията на целия му екип. Снимките на филма се случват в изключително кратък срок – само в рамките на девет месеца, но както казва един от двамата продуценти на лентата Диляна Данева – „когато има желание, се намира и начин”.

„Танго в тунела” е своеобразен филмов паралел на реалността събран в 90 минути. Лентата бяга от битовизма, но показва реалната стойност на човешките взаимоотношения без излишна мелодрама.

Филмът е съвременна българска драма, която проследява живота на младия мъж Тони (Ники Станчев) изоставен от родителите си, както и взаимоотношенията му с обкръжаващият свят. Заснет е през лятото на 2018 година за общо 18 снимачни дни на локации в София, Горна Малина, Долна Малина и село Априлово. Очаква се по кината през 2019 г.

„Танго в тунела” е история за разпада на семейните ценности, за приятелството и неговата тежест, за любовта и нейната сила, но най-вече за предизвикателствата, с които трябва да се преборим, за да достигнем до промяна! За стремежа към промяна на „сърдитите млади хора” в България днес и за лозунга: „Системата ни убива”! За това до какво водят решенията на всеки един сремящ се към нея и как тя се случва, но съвсем не такава каквато си я представяме.

В ролите са Ники Станчев, Йонко Димитров, Анна Банкина, Павел Владимиров, Лилия Лилова, Илия Виделинов, Златка Керемедчиева, Диляна Данева, Асен Караниколов и други. Музиката е написана от Иван Динев, а авторските парчета в лентата са на Веси Бонева, Indigo Kids и на рапъра DinYo. Режисьори са Ники Станчев и Стоян Анов; оператори Момчил Александров и Емилиян Дечев; продуценти Златка Керемедчиева (New Actors Studio) и Диляна Данева (Yellow Brick Pictures).

Припомняме, че 23-ят „София Филм Фест” ще се състои от 7 до 17 март 2019 в София с допълнителна програма до 28 март, като програмата ще съдържа около 200 игрални, документални и късометражни филма.

Премиерата на „Танго в тунела” е на 13 март от 18:30 ч., в кино „Люмиер”./show.blitz.bg

Очаквайте скоро и откровения ни разговор с продуцента на "Танго в тунела" Диляна Данева!

Подготви: Анелия ПОПОВА

 

Коментирай

умрех

умрех 27.02.2019 18:10

хаха

Ужас

Ужас 28.02.2019 1:57

Дъно