logo

Бъдещ кино хит без държавно финансиране се състезава на „София Филм Фест”

Бъдещ кино хит без държавно финансиране се състезава на „София Филм Фест”

Новият български независим пълнометражен филм „Танго в тунела” е селектиран в основната програма на тазгодишното 23-то издание на „София Филм Фест”. Филмът е включен в рубриката „Ново българско кино” и ще се състезава за наградата: Най-добър български игрален филм, определена от Международно жури, съставено от селекционери на водещи, световни фестивали.

Интересното в случая е, че „Танго в тунела” е изцяло независим и не се ползва от държавно финансиране, а от желанието и усилията на целия му екип. Снимките на филма се случват в изключително кратък срок – само в рамките на девет месеца, но както казва един от двамата продуценти на лентата Диляна Данева – „когато има желание, се намира и начин”.

„Танго в тунела” е своеобразен филмов паралел на реалността събран в 90 минути. Лентата бяга от битовизма, но показва реалната стойност на човешките взаимоотношения без излишна мелодрама.

Филмът е съвременна българска драма, която проследява живота на младия мъж Тони (Ники Станчев) изоставен от родителите си, както и взаимоотношенията му с обкръжаващият свят. Заснет е през лятото на 2018 година за общо 18 снимачни дни на локации в София, Горна Малина, Долна Малина и село Априлово. Очаква се по кината през 2019 г.

„Танго в тунела” е история за разпада на семейните ценности, за приятелството и неговата тежест, за любовта и нейната сила, но най-вече за предизвикателствата, с които трябва да се преборим, за да достигнем до промяна! За стремежа към промяна на „сърдитите млади хора” в България днес и за лозунга: „Системата ни убива”! За това до какво водят решенията на всеки един сремящ се към нея и как тя се случва, но съвсем не такава каквато си я представяме.

В ролите са Ники Станчев, Йонко Димитров, Анна Банкина, Павел Владимиров, Лилия Лилова, Илия Виделинов, Златка Керемедчиева, Диляна Данева, Асен Караниколов и други. Музиката е написана от Иван Динев, а авторските парчета в лентата са на Веси Бонева, Indigo Kids и на рапъра DinYo. Режисьори са Ники Станчев и Стоян Анов; оператори Момчил Александров и Емилиян Дечев; продуценти Златка Керемедчиева (New Actors Studio) и Диляна Данева (Yellow Brick Pictures).

Припомняме, че 23-ят „София Филм Фест” ще се състои от 7 до 17 март 2019 в София с допълнителна програма до 28 март, като програмата ще съдържа около 200 игрални, документални и късометражни филма.

Премиерата на „Танго в тунела” е на 13 март от 18:30 ч., в кино „Люмиер”./show.blitz.bg

Очаквайте скоро и откровения ни разговор с продуцента на "Танго в тунела" Диляна Данева!

Подготви: Анелия ПОПОВА

 

Коментирай

умрех

умрех 27.02.2019 18:10

хаха

Ужас

Ужас 28.02.2019 1:57

Дъно