Израелският музикант Ави Бенеди посвети песен на България ВИДЕО

Израелският музикант Ави Бенеди посвети песен на България ВИДЕО

Израелският композитор и певец Ави Бенеди направи прочувствена песен за България. От години той живее в родината ни и я приема за свой дом. Впечатлен е от България и с тази песен й се отблагодаря за гостоприемството. 

„Скъпи приятели, с голямо удоволствие ви представям новата си авторска песен „Моя страна, България“. Композирах и аранжирах тази мелодия специално за певицата от моя лейбъл EMG MUSIC - Бояна Карпатова.

За мен Бояна е изключително талантлива певица - с невероятен глас, диапазон и тембър. Артист, който с лекота пее в различни стилове. Мисля че не сгреших, като именно на нея поверих тази прекрасна песен, която тя изпя по изумителен и въздействащ начин. Не е за подценяване и харизматичното й, присъствие в клипа, което допринася за успеха на песента.“

Така представи новото си авторско парче „Моя страна, България“, на страницата си във Фейсбук, певецът, композитор и продуцент Ави Бенеди. И допълва:

„Надявам се да ви хареса, защото в „Моя страна, България“ оставих цялата си душа. Аз съм влюбен в България – моята втора родина, в която избрах да живея и творя.“

Талантливият музикант не веднъж е разкривал, че за него България е райско място, в което се влюбил още при първото си посещение. Освен, че е пленен от красотите на страната ни, известният изпълнител харесва и хората тук, които според него са сърдечни и добри.

Това е вторият съвместен проект на Бенеди и ангелогласната певица Бояна Карпатова. Преди време те представиха песента „Молитва“ - прочувствена балада, заимствана от израелският композитор Шмуел Елбас , а българският аранжимент е дело на Ави Бенеди.

„Именно успехът на „Молитва“ ме подтикна да напиша музиката за „Моя страна, България“. Отдавна в мен зрее идеята да създам нещо хубаво за тази прекрасна страна. Клипът към песента представя красиви места от страната и в съчетание с текста и музиката, няма как да не вълнува слушателите. Лично аз, слушайки песента се вълнувам много“, споделя пред медията ни Ави Бенеди.

„Моя страна, България“ вече е качена на всички музикални платформи и се радва на интерес от страна на меломаните./show.blitz.bg

 

Коментирай

Марто

Марто 15.08.2022 12:31

На мен песента много ми хареса! Звучи оптимистично, съвременно, модерно, и свежо. Естествено това е моето мнение което не искам да натрапвам на никого. Сигурно ще има и други мнения.