logo

Тихомир от "Фермата": Променям стереотипа на хората за хомосексуалистите!

Тихомир от "Фермата": Променям стереотипа на хората за хомосексуалистите!

Тихомир Рангелов напусна "Фермата: Нов свят" след зрелищен дуел със Сами Хоссни. Участникът от отбора на сиромасите обаче, предизвика небивали емоции във формата и призна кои са били най-големите му слабости по време на риалити формата – липсата на неговата половинка и храната.

Темата за неговата различна сексуална ориентация бе обсъждана неведнъж - и в рамките на шоуто, и извън него. Факт е обаче, че в случая на Тихомир - стереотипите по тази тема се чупят бързо, а тайната как се случва това на практика разбираме от него самия в откровен разговор.

 

- С каква емоция излизаш от „Фермата”?

- Доволен съм от участието си. Постигнах личната си цел, хората ме възприеха много добре, въпреки моята сексуална ориентация, дори и Иван Милин, за когото всички мислеха, че е невъзможно. С него дори се сдобрихме, той ми писа даже. Има само един единствен човек, чието име не желая да споменавам, с когото не съм в добри отношения. От чорбаджиите е, така нареченият Злодей на Фермата.

Срещнах много приятели и дори с голяма част от чорбаджиите се разбрахме да се виждаме и след края на играта. Не влязох във „Фермата” с мисълта за парите или с идеята да спечеля на всяка цена.

- А каква е била целта тогава?

- Просто исках да опитам нещо ново и интересно. От началото на тази година започнах да участвам в различни филми и реклами, и исках да опитам нещо по-екстремно и различно. Харесва ми тръпката от състезанието. Затова се записах. За мен най-важно бе хората да ме разберат, да ме опознаят какъв съм и се радвам, че успях да направя такова добро впечатление. Истината е, че не очаквах, а сега дори и по улиците ме спират хора, за да ме поздравят.

- Имаше ли нещо във „Фермата”, което те изненада неприятно?

- Екипът на предаването не ми вярваше, че ще успея да променя отношението на Иван Милин към себе си, а аз го промених. И това не се случва за първи път в моя живот. Когато един човек ме опознае, разбира, че е важен човекът, а не каква ориентация има. Това няма никакво значение.

Бягство във "Фермата"! Влюбен участник се преметна през стенаа й...

Срещал съм се с хора, които са били изцяло против хомосексуалистите, а впоследствие променят нагласата. Мога да кажа спокойно, че успявам да променям стереотипа. Но това нямаше как да се случи, ако не ме бяха излъчвали по телевизията. Единственият шанс е повече хора да те видят, няма да стане само с приятелския ти кръг.

- Кога усети за първи път, че имаш различна сексуална ориентация?

- Много хора предполагат, че това се е случило заради тормоза, който съм получил от бавачката си преди години, но това не е точно така. Просто има хора, които са си такива от малки. Не е нужно да е имало някакво насилие непременно, защото по тази логика всеки, който е бил пребиван, е щял да стане гей. Грешно мислене е това. Няма определящи фактори – човек или се ражда такъв или не. Ти си такъв, какъвто си, без това да те прави по-лош човек.

- Бил си много малък, когато губиш майка си. И се е наложило бързо да каляваш психиката…

- Да, така е. Този период беше най-тежкият в живота ми, но си казах, че трябва да мога да го преодолея. Трябваше да продължа да се справям с живота. След това се появи въпросната бавачка и ситуацията много се преобърна. Но тя не е била само една, те се смениха няколко.

Шок във "Фермата"! Иван Милин удари шамар на... СНИМКА

Говоря за период от две години, след които баба ми и дядо ми са ме гледали. Те ме разделяха първоначално от сестра ми, за да я предпазят от разни нецензурни изрази и жаргони, които случайно се подават по време на игра, например. Впоследствие, когато разбраха за тормоза от бавачката, взеха и мен да отглеждат.

- Какво ти е причинявала тази бавачка?

- Трудно говоря за това, но истината е, че много от нещата, които тя правеше, не ги помня, буквално имам бели петна в съзнанието. Тя ме малтретираше и психически, и физически, затваряше ме на тъмно, слагаше ми даже сено в устата… Много неща, повечето от които съм забравил наистина.

Културистът-гей пак на дуел във "Фермата", търси реванш за...

- От дистанцията на времето намираш ли обяснение за поведението й тогава?

- Има всякакви хора… и до ден днешен има хора, които малтретират деца. Има бавачки, които дори бият бебета. Виждали сме много пъти постъпките им и на скрити камери. Има всякакви ненормални хора, които са способни на невъобразими действия. И човек това никога не може да си го обясни защо се случва, просто няма обяснение…

- А къде е бил баща ти в онези моменти?

- Той много добре се грижеше за мен, но проблема беше, че постоянно пътуваше, защото точно бе открил фирма и бизнеса му тепърва щеше да се разраства. Наистина беше много зает. Затова и предприе стъпката с бавачките, но откъде да знае, че ще се случи нещо подобно. Той не е виновен, не го упреквам за нищо, още повече че аз не споделих на момента какво става, а доста след това.

Драма! Андрей Арнаудов приет в болница заради травма във "Фермата"! СНИМКА

- Как те посрещнаха близките ти след края на „Фермата” за теб?

- Много ми се зарадваха. Щастливи и горди са. Не са се притеснявали за нищо, но вълнението им беше огромно.

- На кого ще стискаш палци оттук нататък за финал?

- Все още сякаш е малко рано да се каже, може би след още един месец ще съм по-сигурен в избора си. Интересно ще е да видим как ще се държат, когато ги съберат двете групи на едно място. Стената тепърва ще пада. Точен фаворит нямам, но имам фаворити от всяка група.

Например от чорбаджиите най-много стискам палци за големия Митко, а от сиромасите за повече хора, но ще ти споделя нещо интересно. Искам този сезон най-накрая да победи жена. Единият фаворит ми е Весето, че даже и Силвия и Красимира.

Но дано победи жена, защото вече и хората се чудят – четири сезона все мъже бият и звучи малко като дискриминация.

- Бе тиражирана информацията, че с твоя приятел ще вдигате сватба. Вярно ли е и ако да – кога да очакваме събитието?

- Между другото ние мислим отдавна за това, но все си казвахме, че ще изчакаме да приемат закон и у нас и тогава да го направим в България. Но това все не се случва и не е ясно дали изобщо ще се случи. Не ни е на всяка цена това. Не ни е нужна някаква сватба, за да сме заедно, както сме вече от 8 години. Нямам още точна дата, нито държава.

Драма! Паулина от "Фермата" се срина заради детето си!

- Ревнив ли е много приятелят ти, каквито информации също имаше?

- Това малко се преекспонира, ако трябва да бъда честен. Нормално е да ревнуваш човекът до себе си, защото това означава, че го обичаш и помежду ви има някаква тръпка. Ако не е така, значи и тръпката я няма. Моят приятел не е толкова ревнив, колкото го описаха в някои сайтове. Освен това той много ми вярва, което е достатъчно, за да бъде спокоен, че всичко ще бъде наред. Доверието ни е взаимно.

- Спомена ми, че си участвал в няколко филма, а също и в реклами. Откъде този интерес към киното?

- Участвал съм в немалко филми вече, включително и френски продукции, тъй като съм завършил френска гимназия, владея френски, английски, руски език. Сестра ми също се занимава с актьорската професия, завършила е НАТФИЗ. Това ми е дългогодишна мечта, но все съм я стопирал по един или друг начин. Имам страст към киното от много малък.

Обрат! Прецедент във "Фермата", продуцентите върнаха обратно...

- На кой роден или световен актьор се възхищаваш в такъв случай?

- Има много добри и български, и чуждестранни актьори. Но ако прибавя и още нещо, освен актьорския талант, мога да кажа, че си се представям като Скалата – Дуейн Джонсън. Аз съм роден на 3-ти май, той – на 4-ти, и двамата сме Телци, освен това си повдига веждата точно така, както го правя и аз (усмихва се). Може би искам да съм българският Дуейн Джонсън, защото той няма аналог у нас./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай