Роси Кирилова пред БЛИЦ TV: Между младите и нас има голяма пропаст

Роси Кирилова пред БЛИЦ TV: Между младите и нас има голяма пропаст

Росица Кирилова е една от най-популярните естрадни певици у нас, която зад гърба си има 27 албума. Известна е с песните си "Учителко, целувам ти ръка", "Боса по асфалта", както и песните за деца "Мики Маус" и "Моята кукла барби". Феновете й имаха възможността да я видят и чуят на големия спектакъл "Обич и песен" в зала 1 на НДК, а наш репортер я хвана зад кулисите и си поговори откровено с нея за всичко интересно, което се случва в живота й: 

- Роси, как се подготви за концерта "Обич и песен" в зала 1 на НДК и има ли вълнение преди да се появиш на сцената?

- Преди всеки концерт има вълнение, а на този е още по-голямо, защото все пак е по-представителен и тежък. Много колеги участват, от което съм много щастлива, защото рядко ни се случва да се видим. Пък е подарък и за публиката този "буклет" от изпълнители. 

- С кои песни ще се представиш на концерта?

- Избрала съм "Учителко, целувам ти ръка" да поздарвя всички учители. Но ще изпея и една нова песен от последния ми албум. Няма шанс да стигне до публиката, ако ние не ги налагаме и не ги пеем по концерти. Така че "Живот по ноти" ще бъде втората песен. 

- Защо се случва така в днешно време, че песните стигат по-трудно до хората? Има много лесно достъпни платформи, но въпреки това...

- Така е, прав сте! Може би трябва да звучи повече българска музика въобще в ефира. Има много информация, която те залива отвсякъде и трябва да имаш капацитета да я отсяваш. Радвам се, че има youtube и други платформи, на които лесно можеш да качиш песни и хората да ги видят. Рано или късно хубавото си намира път. 

- Смятате ли, че българските песни са пренебрегвани в сравнение с чуждите? 

- Да, определено! Смятам, че българският език е нашата идентичност и особено по националните радиа би трябвало да звучи само българска музика. Само! Ако кажем приоритетно - всеки го разбира различно. Но това е много важно за поколенията. Рaдвам се, че съм от поколението, което познава предишните звезди на България, докато между младите и нас има голяма пропаст. А песните са това, което ни определя и се надявам нещата да се променят, но и ние трябва да сме по-активни. 

- Риалити форматите са трамплин за известност, за реализиране на по-големи проекти. Замисляла ли сте се за участие в някакъв подобен формат и имала ли сте покани?

- Аз не одобрявам толкова риалити форматите. Първо, защото там не се пее много на български, а този език не е много благодарен за пеене в интерес на истината. Аз съм започнала с кънтри и знам много добре какво означава това. Риалити форматите са една голяма илюзия за младите. След тази бляскава сцена и организация те остават сами, няма продуцентки компании, които да ги поемат. Не им завиждам. 

Не може един певец да прескача от връх на връх. Трябва да слезеш, за да можеш отново да се изкачиш. Направила съм достатъчно неща, имам 27 албума. Много от песните през годините и сега да ги изпея ще звучат като нови, защото не са ги чували. Животът е кратък, трябва да сму амигнем, да сезабавляваме и д ане го приемаме чак толкова насериозно. 

- Кой е най-големият ви връх в кариерата досега?

- Не смятам като върхове наградите, които съм получавала, а аз имам доста. Най-важно е личното удовлетворение  и личните победи в живота си. Направих предаване за животните, което беше първото по рода си тогава. Обичам предизвикателствата в личен план и съм доволна, когато успея да се изненадам и себе си. А дали имаш признание... то може да дойде или да не дойде, да закъснее, това не ме вълнува много. 

- То понякога също е субективно...

- Точно така, то също е субективно, но моята цел е да се развивам, ра откривам нови възможности и нови неща, които ми харесват и вълнуват. 

- След като се заговорихме за предаването с житотни, няма как да не ви попитам дали в момента имате домашен любимец?

- Имам куче, коте и папагал. Котето го спасихме миналата година на Задушница, беше изпочупено цялото. Никога няма да забравя, когато докторът каза, че не ни дава големи надежди. Но то е боец, така се е вкопчил в живота, че няма начин да не оцелее. И всеки път, когато ми е трудно и съм в някаква депресия, си казвам:"Ето го, пред мен е боецът". Така човек трябва да се отнася с нещата от живота, просто да ги приемем и да продължим напред./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Целият репортаж от концерта и видео интервютата на Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Елвира Георгиева, Нелина, Теди Кацарова, Петю Буюклиева и Теди Кацарова може да гледате във видеото по-долу:

 

 

 

Коментирай

Светла

Светла 29.10.2022 16:16

Кирилова е рецитатор.

Баба

Баба 29.10.2022 18:49

Браво роси, винаги си била мила и скромна

Стари чанти

Стари чанти 29.10.2022 20:58

Аре ве

К Ъ Н Ю

К Ъ Н Ю 30.10.2022 16:20

Дядо е готов да намачка Елвирчето за мазното дупе...

К Ъ Н Ю

К Ъ Н Ю 30.10.2022 16:20

Да я изшатка в дупето...

Читател

Читател 30.10.2022 17:24

На какво са се направили в главите Елвира, Петя и компания - като циркаджийки с тези коси и дрехи. А Елвира, въпреки всичките операции, доста се е наляла.

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ 30.10.2022 23:18

РОСИ е СТРАХОТНА