Победителят от „Гласът на България” Атанас Кателиев: Още не съм осъзнал напълно какво се случи!

Победителят от „Гласът на България” Атанас Кателиев: Още не съм осъзнал напълно какво се случи!

Още с първото си стъпване на сцената на "Гласът на България" Атанас Кателиев спечели сърцата на треньори и публика. Емоцията, преплетена с големия талант на чаровника от Варна, му донесоха бързо много почитатели.

Още с първото си стъпване на сцената на "Гласът на България" Атанас Кателиев спечели сърцата на треньори и публика. Емоцията, преплетена с големия талант на чаровника от Варна, му донесоха бързо много почитатели.

На финала на "Гласът на България" Наско премери глас и сценично поведение с магнетичния Тино от отбора на Камелия. А песента, с която покори окончателно сърцата на зрителите, бе избрана именно от тях - "Impossible" на Джеймс Артър. И именно с това изпълнение Атанас Кателиев доказа, че няма невъзможни неща, стига човек силно да вярва в силата на мечтите си.

В какво ще инвестира наградата от 50 000 лв. и как ще подреди живота си оттук нататък, разбираме лично от големия победител!

 

- Наско, овладя ли емоциите след снощния триумф на сцената на „Гласът на България”?

- Всъщност все още не... не съм осъзнал напълно какво се е случило. Много съм развълнуван. Тепърва ще нареждам света около себе си, защото вълнението е огромно. Може би в следващите дни ще успея, когато целия шум малко поутихне и се огледам, ще разбера какво точно се случва.

Атанас Кателиев е "Гласът на България"! (СНИМКИ)

- Ти не успя да повярваш, че си „Гласът на България” дори в момента, в който си чу името... Имаше вид на човек, който до последно не вярва на това, което му се случва!

- О, да, изглеждах точно така. Опитвах се, това е истината, защото в един такъв момент емоциите са толкова големи, че не можеш да осъзнаеш случващото се. Хората ти казват „радвай се, спечели”, но всичко е доста стресиращо с темпа, в който се случва и дори не можеш да се зарадваш така сериозно. Впоследствие, когато отидохме на афтър партито, започнах да се радвам.

- Когато говорих със сестра ти броени дни преди финала, тя каза, че тя и семейството ти са разбрали последни, че ще участваш в „Гласът”. С каква нагласа не им каза за намеренията си?

- Аз обикновено правя неща без да казвам на хората. Решавам, че ще направя нещо, отивам и го правя. Не е от суеверие. Може би обичам да започвам нещата сам, без да създавам предпоставка за излишен шум.

- Ще се занимаваш ли оттук нататък професионално с музика?

- Задължително. Всички усилия в този момент ще се насочат в тази посока. Искам да правя музика.

- А в какъв стил?

- Музиката ще бъде поп с елементи на соул и фънк. Ще пея на български език задължително.

Сестрата на Атанас Кателиев - Христина преди големия финал: Той вече е победител!

- А какво ще стане с всичко останало, с което си се занимавал до този момент в живота си?

- Не бих искал да ги изоставям, но знам, че няма как да правя всички неща в един и същи момент. Всъщност аз имах дълго проблема, че искам да се занимавам с много неща, които са ми интересни, не можех да избера, но мисля, че след „Гласът” този избор вече е направен.

- Знам, че обичаш много да свириш на гайда. Ще пробваш ли сега да запишеш нещо на този инструмент?

- Досега не е правен май такъв опит?! Или ако е правен, не смятам, че е толкова успешен. Не съм мислил, защото обикновено хората, които правят подобни препратки към фолклора, са започнали с поп музиката, а при мен е обратното – аз съм тръгнал от фолклора и сега се пренасочвам към поп музиката.

- Как се преоткри в „Гласът на България” – не само като гласови възможности, но и като поведение на сцена?

- Станах по-отговорен. Освен това до този момент музиката за мен е била покрай всичко останало, а сега става център. А чисто гласово – познавах гласа си и преди, но вече мога да преценя и как звучи на голяма сцена.

- Мислил ли си си за дует с Графа? Двамата звучахте доста добре като дует.

- С удоволствие (усмихва се). Много бих се радвал, ако се случи. Все още нямам такова предложение, но нищо не се знае.

- В какво ще инвестираш наградата от 50 000 лв.?

- Засега ще я инвестирам само в посока музика. За нещо в личен план не съм мислил – ако остане време, тогава.

- Какво следва оттук нататък?

- Работа върху първа песен и надявам се до два месеца тя да бъде факт. Стартирах няколко музикални идеи, но все още нищо цялостно.

- И нещо весело накрая на разговора ни – на финала видяхме, че баба ти почерпи треньорите с домашно приготвен кекс. Май това ти донесе много късмет...

- (смее се) да, възможно е. Явно много добре й се получава./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

 

 

Коментирай

...

... 10.06.2019 16:05

Много се радвам, че спечели толкова талантлив и скромен човек! Успех във всички начинания!