Сестрата на Атанас Кателиев от „Гласът на България” – Христина: Той вече е победител!

Сестрата на Атанас Кателиев от „Гласът на България” – Христина: Той вече е победител!

Още с първото си стъпване на сцената на "Гласът на България" Атанас Кателиев спечели сърцата на треньори и публика. Емоцията, преплетена с големия талант на чаровника от Варна, му донесоха бързо много почитатели.

И за разлика от много от останалите участници в хитовата музикална продукция, които са се занимавали професионално с музика и преди "Гласът", Наско се осмелява за първи път.

Той е само на 25, а вече има много богата визитна картичка. Практикува нетипичната за един младеж професия на стругарофрезист.

Случайно открива таланта си в сферата на музиката, след като приятел го кани да пее в бар. И въпреки притеснението си, още по време на кастингите на тъмно във формата, той излезе на сцената и буквално заби хитовото парче на Stevie Wonder – Master Blaster.

В откровен разговор броени часове преди финала на "Гласът на България" силни и много искрени думи за Атанас Кателиев даде неговата сестра Христина.

 

- Как ви се струва Атанас отстрани, на сцената на „Гласът на България”, на която вече е на крачка от големия финал?

- Мисля, че Атанас е на точното място на сцената на „Гласът на България”. Нужно му е още съвсем малко, за да се успокои напълно и да се освободи психически. Следва последния лайф, на който той трябва най-вече да се наслаждава, без никакви притеснения, защото мисля, че всичко му се получава много добре.

- Връщайки малко лентата назад, как се стигна изобщо до идеята за участие в „Гласът на България”? Защото Атанас не се е занимавал професионално с музика до този момент...

- Да, така е, но той е всестранно развита личност. Истината е, че записването на кастинг в „Гласът на България” беше голяма изненада за нас, неговите близки, защото той нищо не ни каза. Разбрахме чак, след като са го одобрили. Никой не е очаквал да се запише, въпреки че той от край време много редовно следи музикалните формати у нас. Ние бяхме буквално във възторг! Никой не е очаквал да набере тази смелост и да се яви.

- Да не би да е бил суеверен и затова да не е казал?

- Искаше много да ни изненада. Иначе не е от хората, които робуват на суеверия. По-скоро е от хората, които се затварят в себе си, анализират ситуацията, успокояват страстите и се пренастройват за онова, което трябва да се направи.

- Като го видяхте първия път отстрани през малкия екран, какво почувствахте? Беше ли той по-различен с нещо?

- Изглеждаше неочаквано добре на сцената. Аз наистина не съм си и помисляла, че той може да стои така уверено и толкова на мястото си. Толкова много да му отива сцената. Като глас мога да кажа, че съм истински впечатлена от него.

Първото му изпълнение беше много красиво и наситено откъм емоции, но в този формат е пълно с толкова качествени професионалисти, от които той постоянно учи и се доразвива. Като човек, който до този момент не се е занимавал професионално никога с пеене, Атанас се справи просто прекрасно. Гласово вече има голямо развитие.

- Споделял ли ви е той желание да продължи да се занимава професионално с музика и след „Гласът на България”?

- Мисля, че той със сигурност ще продължи да се занимава професионално с музика и след формата. Ние ще го подкрепим по всякакъв начин, той го знае. Едно голямо и сплотено семейство сме и в момента се радваме толкова много за него, че не мога да ви опиша. Аз съм една много, много горда сестра (усмихва се).

- Има ли във вашето семейство някой, който се е заминавал с музика и от когото Атанас да е наследил таланта?

- От много малък му личеше, че е много музикален, но всъщност нашият дядо навремето се е занимавал с народна музика, но не се е реализирал в това поприще. Вероятно при Атанас става дума за наследствени заложби.

- Казахте преди малко, че Атанас е многостранно развита личност. С какво се занимава още в живота, освен с музика?

- Той се занимава със спортно ориентиране, с ултра маратони. Отделно води курс по роботика в математическата гимназия във Варна, тъй като по образование е инженер по автоматика. Обича и свири много често на гайда. Даже с гайдата има интересна история.

Той харесва този инструмент още от съвсем малък, още от 4-5-ти клас. Много упорито си отстояваше желанието да притежава гайда и родителите ни накрая му купиха, въпреки че си мислеха, че като на всяко дете и на него ще му мине бързо мерака. Да, но това не се случи. Стана даже обратното, затова впоследствие го записаха и в музикална паралелка с профил гайда. Негов преподавател беше виртуозът Диньо Маринов.

- Мисля, че Атанас вече е победител в „Гласът на България”, защото е на финал, дори и да не спечели приза!

- О, абсолютно! Мисля по същия начин. За мен той вече е победител! Самият факт, че стигна до финал – там, където са отсяти най-добрите, говори сам по себе си. Имаше толкова страхотни таланти, някои от които дори много харесах, и исках да продължат също, но не може всички да бъдат на финал, журито така е избрало.

Интервю на Анелия ПОПОВА

 

Коментирай

Варна

Варна 08.06.2019 12:45

МНОГО СИМПАТИЧНО МОМЧЕ,С МЕК ТЕМБЪР НА ГЛАСА,ОЧЕВИДНО СКРОМЕН!ЛИПСВА МУ УВЕРЕНОСТ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ТИНО!ЖЕЛАЯ МУ УСПЕХ!ХАРЕСВАМ МЛАДИ,РАБОТЛИВИ И ТАЛАНТЛИВИ ХОРА!

taka e

taka e 09.06.2019 16:46

Искаш да спечелиш много пари бързо? Започни сега получаваш начален бонус 1200 евро!Играй сега ! https://bit.ly/2HKWzdH

варна

варна 09.06.2019 22:15

браво Наско ти си гордост за нас.

БРАВО

БРАВО 10.06.2019 11:51

Много харесвам такива талантливи, същевременно земни и скромни хора! Радвам се, че спечели!

нина колева

нина колева 11.06.2019 16:19

Даровит, скромен, възпитан.Поздравления за успеха! Пожелавам успехи, с каквото ѝ да се занимава.