logo

Петя Буюклиева след "Маскираният певец": Много съм доволна, че успях да заблудя панела! ВИДЕО

Петя Буюклиева след "Маскираният певец": Много съм доволна, че успях да заблудя панела! ВИДЕО

Петя Буюклиева се оказа магичната Пеперуда в "Маскираният певец". Голямата ни певица, чийто грандиозен мегаспектакъл е насрочен за 28 април 2021 г. в зала 1 на НДК, така майсторски изигра детективския панел с изпълнението си, че единствено Криско се усъмни, че именно тя се крие зад маската. Алекс Раева, Азис и Владо Пенев бяха в тотално недоумение коя е звездата отдолу.

"Днес е специален ден – Денят на християнското семейство. Благословени да сте!", бяха първите думи на Петя, след като свали маската си. А в разговора ни сега легендарната ни певица е още по-емоционална и откровена.

 

- Как се чувстваше в образа на Пеперудата и беше ли ти трудно да скриеш Петя Буюклиева?

- (усмихва се) чувствах се чудесно като Пеперудата. Искам да благодаря на Маги Халваджиян и на екипа му за тази невероятна възможност да изпитам адреналина на това невероятно шоу. Аз съм човек, който обича да провокира себе си и тайничко се надявах да получа такава покана, за да видя мога ли да се справя с подобна задача, как ще се представя.

Дадох си сметка, че е много по-лесно за един млад певец, който все още няма изявен, характерен стил, да заблуди панела. По-трудното е, когато имаш такава популярност зад гърба си и над 40 години са те слушали от сцената. Хем да модифицираш гласа си така, че да не те познаят, хем да направиш завладяващо изпълнение.

Петя Буюклиева сподели съкровен спомен заради рождения ден на сина си Тони СНИМКИ

Мисля, че се справих с тази задача при участието си. Дадох всичко от себе си, много работих и после видях, че съм постигнала най-важното - успях да заблудя панела. Имам голям гласов диапазон, пея прекрасно в низини и във височини, а чрез вокални упражнения изравних звученето така, че във високите октави моят глас да не изтънява, а да е плътен. Точно това плътно звучене накара Азис и Алекс Раева да се заблудят. Криско предположи, че съм аз, защото с него се познаваме добре, били сме в много музикални формати, приятели сме, освен това е много музикален и наблюдателен. Стана ми забавно, когато ме объркаха с Катя от “Ритон”, защото двете сме с много различен стил пеене и това означава, че наистина съм се справила добре.

Избрах именно песента на Сия Фърлър, защото е едно голямо предизвикателство за мен, уникално атрактивна и различна е. Когато експериментирам, винаги се хвърлям в дълбоките води, взимам най-сложното, най-трудното, за да се предизвикам максимално.

Благодаря на сина ми, защото когато се консултирах с него за избора на песен, той ми даде няколко песни, от които аз избрах тази, но ми каза, че ако се справя с тази песен, ще се издигна с поне още няколко стъпала нагоре, защото е голяма провокация.

Обичам да се развивам, да вървя напред и изпълнението на тази песен доказа за пореден път това. Много съм щастлива, че успях да си свърша така задачата.

Петя Буюклиева изненада с роля в мюзикъл ВИДЕО

- Какъв паралел би направила между “Маскираният певец” и “Като две капки вода”, където също си участвала?

- И двете шоа са уникални, супер ексцентрични и провокират различни възможности и таланти. В “Като две капки вода” обаче, всеки излиза със собственото си име и образ, и се опитва да бъде някой друг. Всички знаят, че това си ти и имат големи очаквания, особено когато си по-популярен. На тази сцена можеш много лесно да се провалиш, защото си далеч от собствения си репертоар. Затова и за мен бе безкрайно удовлетворението тогава, когато успявах да се справя с образите.

Петя Буюклиева донесе късмет на младоженци! СНИМКИ

Докато в “Маскираният певец” можеш да пееш дори и като себе си, да развиеш песента на някоя световноизвестна звезда, даже да я направиш и по-добре, ако имаш тези гласови възможности. Тук имах пълната възможност да дам нещо различно от себе си, опитвайки се да заблудя панела. Да покажа едно различно умение да бъда музикален хамелеон, скрита зад маската - до такава степен да работя с гласа си.

- Имаше ли някакви проблеми с маската на Пеперудата, свързани с дишането, с виждането и всичко останало?

- Всичко беше изчислено до милимунда, така, че да може всичко да ти стигне. Да, не виждах много добре, а трябваше да се кача и да сляза по стълби, но имаше хора, които ми помагаха. Всичко беше измислено. Преди самото излизане си усещах въздуха много по-силно под маската и ритъма на сърцето, което биеше като лудо заради адреналина. Обаче изконтролирах ситуацията благодарение на диафрагменото дишане, което владея. Психически си наложих контрол, за да се справя с големия адреналин и да оправя дишането.

Петя Буюклиева болезнено откровена след "Капките": Бях в едон шоу магия през цялото време! 

След изпълнението ми целият екип на шоуто ме поздравиха, но и аз ги поздравих, защото на тази сцена винаги се чувствам много добре. Обичам този екип, толкова добре смазана машина. Бих ги сравнила дори с един кошер, в който обаче няма Майка-пчела, а Баща-пчела - в случая Маги Халваджиян (усмихва се), които така работят, че успяват да разнообразят и да подслаждат националния ефир с шоуто си.

- През април другата година подготвяш грандиозен мегаспектакъл в зала 1 на НДК, както обяви и от сцената на “Маскираният певец”, след като се наложи на два пъти да променяш датата заради пандемията. С каква емоция си и за него?

- Да, живот и здраве, този грандиозен мегаспектакъл предстои - на 28 април 2021 г. от 20:00 ч. в зала 1 на НДК. И искам специално да благодаря на хората, защото нямам върнати билети, освен 3-4 от цялата зала. Това е нещо неповторимо. Затова си казвам - Боже мой, ти пред мен, а коронавируса след мен, защото ако не ни мине вируса път, шоуто ще се случи. И то става все по-грандиозно, подобно на отлежалото питие (смее се).

Аз не седя и не чакам, не лежа на стара слава, а всеки ден мисля какво мога още да направя, за да бъде още по-зрелищно и атрактивно. Непрекъснато репетирам и си представям този момент с нетърпение.

Моля Господ да се спасим от тази ситуация, защото всяка жертва, дадена заради коронавируса, всяка затворена сцена и пропаднал спектакъл, е като стрела в сърцата на всички хора, творци и артисти.

Валя Балканска разплака Петя Буюклиева зад кулисите ВИДЕО

Стреснахме се достатъчно, но трябва и да продължим да бъде дисциплинирани. Дадохме си равносметки. Светът много се промени. Но без изкуство, без музика, без храна за душата, не е същото. Само храна за стомаха не е достатъчно и не мисля, че хората ще оцелеят така./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

Ори

Ори 23.11.2020 10:52

Прекрасна певица и професионалист, но защо лицето и така подпухнало....