logo

Павел & Венци Венц: Подлагаме се на сериозни изпитания! Вдигаме левела!

Павел & Венци Венц: Подлагаме се на сериозни изпитания! Вдигаме левела!

Павел и Венци Венц са най-успешното родно хип-хоп дуо. Те са трикратни носители на наградата „БГ Дует”, както и любимите култови водещи на „Гласът на България” по bTV. Двамата са и мечтатели – но от онези, които се стремят да надграждат мечтите си, колкото и усърдие да е нужно. Разговаряме именно за това, но и за капаните, които славата предлага.

- Двамата сте най-успешното хип-хоп дуо у нас. Този успех не ви ли задължава да сте по-отговорни към всеки следващ проект повече, отколкото преди?

Павел и Венци Венц: Не отдавамe толкова на успеха отговорността, която усещаме, колкото на естествения процес на порастване. С времето човек греши, учи се, променя приоритетите си, и накрая, евентуално, излиза по-добра своя версия. Този процес се отразява пряко и на музиката ни. Това не означава, че не можем да направим песен за чисто забавление, разбира се. В крайна сметка сме млади и тепърва ще видим в какви хора ще се превърнем, и какво наследство ще оставим. Със сигурност обаче музиката в България има нужда да еволюира в нещо по-голямо.

- Как осмисляте успеха? Ако върнем лентата към първия ви съвместен музикален опит, какви бяха гафовете и препъни камъчетата тогава?

Павел и Венци Венц: В началото битката беше за трибуна. За възможността да бъдем чути. От тази гледна точка наистина постигнахме голям напредък през последните 5 години, но от всяка друга всичко си е същото - просто ставаме и мислим какво искаме да кажем и как да го облечем в най-добрата възможна музикална форма.

- А какви са сега? Разкажете за последния си куриоз.

Павел и Венци Венц: Сега битката е да се надскочим сами. В желанието си да го направим, понякога се подлагаме на сериозни изпитания, като снимането на Черни връх полуголи, например. Или прекарването на 10 дни в супер тежките условия в слънчева Хавана.

Васко Василев в "Гласът на България"!

- Кое наклони везната в посока рап и хип-хоп? Каква е философията, която следвате и защо?

Павел и Венци Венц: Всяко поколение има своята музика. Хип-хопът дава възможност за себеизразяване, без да имаш велики гласови данни. Разбира се - разпознаваемият глас е важен, както и чуството за ритъм, което не е дадено всекиму, не бихме могли да се изявим в операта например (смеят се). Смесването на стиловете обаче е нещо, което много често правим.

- В „Гласът на България” по bTV вече сте си като у дома и все пак – позитивите са видими, но какви са подводните камъни, на които често се натъквате като водещи?

Павел: Тотално различно преживяване е от всичко, което бяхме правили преди това. И наистина позитивите се усещат пряко в живота ни. Например вече ни спират за снимка и доооооста по-зрели хора, което означава, че чрез участието си във формата на bTV, сме успели да достигнем до по-широка аудитория.

- Кои са били най-големите трудности за двама ви до този момент?

Павел и Венци Венц: Избрали сме да гледаме на всичко трудно в живота като необходимо предизвикателство, за да продължим напред. Вдигане на левела един вид. Всичко, което е най-трудно за един човек, е трудно и за нас - преодоляването на загубата във всяка една нейна форма е наистина тежък процес, през който обаче всички преминаваме рано или късно. Просто никой не ни е обещавал лесен живот и не трябва да го очакваме, защото само ще се разочароваме.

- Всъщност в личен план също имате много сходства. Преживели сте загуби, болка и навярно точно това ви прави характерите, които сте сега?!

Павел: Отговорът ми на предния въпрос важи и за този.

Венци Венц: Мисля, че хубавите моменти с много истински хора около нас ни правят богати. Това е съкровище, което те формира като характер - средата.

- Казват, че славата е нож с две остриета. В кой момент по-конкретно разбрахте това на практика?

Павел и Венци Венц: Не обръщаме внимание на славата. Всички, които повярваха в съществуването ѝ, се изгубиха като личности…

Двойничка на Джеси Джей с втори шанс в "Гласът"!

- Кои са изпълнителите, на които се възхищавате – и в роден, и в световен аспект?

Павел: Никога не съм крил афинитета си към музиката на Еминем, но всъщност, за да излезнем от очакваните граници на рапа, ще спомена Лени Кравиц, Бoб Марли, Queen и като цяло рока на 80-те, с който съм отгледан.

Венци Венц: Като се тръгне от Емил Димитров и Боби МакФерин и стигнем до Лени Кравиц и Лил Уейн. Вкъщи преобладава класическа музика и по конкретно - Йохан Себастиан Бах.

- Сцената на „Гласът на България” ли е най-високият връх, който сте изкачвали до момента? И кои са останалите, които искате да покорите?

Павел: „Гласът на България” е един различен връх. Вярвам в приказката „красотата е в разнообразието” и искам да експериментирам в колкото мога повече сфери.

Венци Венц: Най-високият връх, който съм изкачвал е Мусала (смее се) Чакам да събера сили за Еверест.

- А в личен план какво се случва? Любовта успява ли да се съхрани в рамките на цялата публичност, на която искате или не сте център?

Павел: Разбира се. Другото би било един тъжен живот, неоправдаващ жертвите, които се правят в името на професията.

Венци Венц: Любовта е сбъркано понятие в 21 век. Нацапано е от Холивуд и от чувството за притежание, което се пропагандира навсякъде около нас. Да обичаш, когато е безусловно е лесно – точно както дишането.

Павел се показа за сефте с виетнамската Михаела Филева! (СНИМКА)

- Замисляли ли сте се за семейство – сватба, деца?

Павел: Това е единственото истинско богатсво, за което мога да се сетя, и определено искам да го изпитам. Кога обаче, не мога да кажа със сигурност.

Венци Венц: Женен за музиката, с едно дете, създадено от чиста любов и желание - тези неща съм ги разписал в bucket list-а си :)

- Има ли слухове, които искрено са ви шокирали или пък разсмели?

Павел: Да, преди две години, по времето на „България търси талант” имаше жълта статия, че с Ицо Хазарта сме се сбили заради Михаела. Посмях се искрено на въображението на медията.

Венци Венц: Да, че карам порше Cayen, което било на майка ми, която дори няма книжка, камо ли кола. Дразня се само, когато хората отстрани гадаят, неразбирайки, че всичко е постигнато с труд, желание и вяра в себе си - без нищо в ръцете в началото. От кв. „Слатина” и панелката - до Уембли един ден - дай Боже.

- Ако трябва да импровизирате сега в хип-хоп стил, как бихте описали себе си?

Павел: Да се родиш на света - това боли доживотно

Защото като човека няма подобно животно

Ако бил си на дъното ме разбираш страхотно

Ако бил си на върха, знаеш - там е самотно

Венци Венц: Дребен тарикат - с големи амбиции./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

Ицето

Ицето 14.03.2019 14:36

Ето ги новите бг звезди .....само да питам пееш ли или некой п@рди....

milena

milena 19.03.2019 23:58

Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe