Моделът Емилия Иванова:  Анорексията е често срещана при манекенките

Моделът Емилия Иванова: Анорексията е често срещана при манекенките

Заради конфликта между Русия и Украйна избрах политологията

Емилия Иванова е родена в Украйна,  Полтава, за който твърди, че е най-зеления град. Баща й е българин, майка й- украинка, завършила руска филология. Срещнали се в Крим, където двамата  били на почивка. В детските си години живее с баба си и дядо си в Украйна. Радва се на люлка, куче, безгрижие и приятели.

 

Когато е на седем семейството се установява в София. Емилия не знае български, децата в училище й се подиграват, не искат да говорят с нея, но бързо този проблем е решен. Във втори клас тя вече говори перфектно езика на баща си и е пълна отличничка, а след няколко години е единствената в класа, която има шестица точно по български. В гимназията, след като вече знае руски и английски избира да учи арабски. На 15 години става „Мис София“. Победата, най-вече изненадва нея. Тренира три години бокс. Приета е да следва маркетинг в Холандия, но става студентка в НБУ, специалност-политология.

 

- Защо решихте да следвате точно политология?

- Тогава бе анексиран Крим и започна конфликтът между Украйна и Русия. Реших, че тази тема е интересна, но завърших с голяма мъка. Очаквах едно, а се оказа друго: занимавахме се главно с Макиавели, Аристотел и древното минало. Беше ми скучно. Затова после записах психология.

- Като психолог умеете ли да разгадавате хората? Повече добри ли са те или лоши?

-Хората не могат да бъдат само добри или само лоши. Те се раждат и с двете качества, зависи кое ще надделее в определен момент.

- Как според вас ще се развият отношения Украйна –Русия занапред?

-Не се наемам да правя анализ точно сега, след стъпването на новия украински президент Владимир Зеленски. Той в момента разпуска парламента и никой не знае как ще се стекат обстоятелствата. Аз го харесвам и според мен този човек ще има успех. Надявам  се и искам при неговото управление отношенията между двете страни да се нормализират.

- Вие сте успешен модел. Кога за първи път излязохте на подиума?

- На 6 години майка ми ме заведе на кастинг в Киев. Показвах дрехи, очила, аксесоари. Тогава това не ми хареса, не исках да се занимавам повече с такива работи.

- Защо почнахте отново?

- Години по-късно, бях ученичка, разхождах се по „Витошка“ и един човек ме спря и попита: Искам ли да стана модел? Така попаднах в една модна агенция и още на следващата седмица започнаха ангажиментите ми. Първият беше ревю в „Шератон“, представяне на луксозни платове. Бях малко смутена, после минах курсове за модели, станах по-уверена, участвала съм в много ревюта и фотосесии с водещи фотографи от Украйна и Полша, никога обаче не съм си мислила, че това ще ми е бъдещата професия.

- През септември ще дефилирате с модели на италианска фирма на модната седмица в Милано. Какво не знаем, за професията на модела, която толкова привлича младите момичета?

- Скоро снимах реклама на „Пума“ и си тръгнах със страшен мазол и болки в крака. Когато работиш фигурата ти трябва да пасва идеално на роклите, често обувките, които ти дават са по – големи или по-малки и това трябва да се изтърпи. Веднаж дори ми скриха личните дрехи, с които трябваше да се прибера. Освен това силикон във висшата мода е абсолютно недопустим. Конкуренцията е огромна и ако не отговаряш на някои от критериите си заминаваш.

- А какви са критериите?

- На европейски пазар се търсят модели високи между 175 – 183 сантиметра. Слаби. Иначе няма да влезеш в нито една рокля.

- Говори се, че заради случаите на анорексия, времето на слабите манекенки свършва, съгласна ли сте?

- Не. Няма да свърши. Поне засега. Иначе анорексията сред манекенките действително се среща твърде често.

- Занимавате се активно с маркетинг в социалните мрежи и по точно с „Инстаграм“ като най-популярната между тях. В какво се състои тази работа?

- Имам аудитория от последователи, които са активни, следват ме в личния ми профил и това ми позволява да рекламирам сред тях определени продукти, които използвам.

- От това човек може ли да си вади хляба?

- Да. Производителите на съответните продукти са доволни от рекламата и ми плащат. В днешно време всичко се търси в „Инстаграм“ и във фейсбук. Те като най-популярните социални мрежи изместиха „Гугъл“ и класическите медии.

Затова през есента, заедно с пиар специалиста Наско Лазаров подготвяме балкански форум на инфлуенсърите. Така се наричат хората с голямо влияние в социалните мрежи. На нея ще се обсъжда как може всеки да стане успешен в „Инстаграм и изкарва пари от своя профил.

- Възможно ли е това?

- Да, защото вече много по-малко хора гледат телевизия, но всеки сутрин си отваря „Инстаграм"и фейсбук.

Интервю на Исак Гозес

Коментирай