Обичаният кулинарен майстор от "На кафе" и су-шеф в "Хелс Китчън" – Никола Симеонов, разказа вълнуващи подробности за своя път в кухнята по време на премиерата на първата си книга „С Никола по света: Street food, ама хелти“, издадена от "Мусагена".
Събитието събра десетки почитатели в столична книжарница, където Никола разкри, че започнал да готви още на 13-годишна възраст.
На премиерата присъстваха и колегите му от "На кафе" – шеф Светла, Наско Балкански и Станислав, които допринесоха за веселото настроение с лични истории и любопитни факти за Никола. Оказа се, че именно с шеф Светла ги свързват най-много спомени. Тя разкри пред публиката, че Никола яде по 15 пъти на ден и може да заспи почти навсякъде.
Водещата Елизабет Методиева също вдигна градуса на настроението, като предизвика шефовете да познаят първото ястие, което Никола е приготвил. Макар колегите му да не успяха, една почитателка от залата даде точния отговор — "Пиле с ориз". Любопитен факт е, че първото ястие, което Никола е сготвил за своята половинка, са палачинки с шоколад.
След забавните игри и разговори за "Хелс Китчън" и "На кафе", Никола се отдаде на снимки с фенове и разписа десетки екземпляри от книгата си. „С Никола по света: Street food, ама хелти“ не е просто сборник с рецепти, а истинско пътешествие из любимите вкусове на света, представени в здравословна и достъпна форма.
„Не е нужно никога повече да се лишавате от пица или дюнер. Достатъчно е да промените няколко съставки или стъпки в приготвянето. В книгата ще откриете мои любими преработени рецепти – лесни, изпитани и с намалени калории, без компромис с вкуса“, сподели шеф Никола Симеонов./show.blitz.bg