Миглена Ангелова: "Искрено и лично" е моят начин на живот!

Миглена Ангелова: "Искрено и лично" е моят начин на живот!

Миглена Ангелова отново ще води собствено предаване в родния тв ефир и то не къде да е, а по чисто новата и единствена по рода си здравна телевизия у нас Code Health TV.

Тв водещата е облекла чисто нови дрехи на емблематичното си шоу "Искрено и лично", което през годините се превърна в нейна визитна картичка, и още отсега обещава много интересни издания.

"Искрено и лично" вече има и собствен Ютуб канал, за който ви информирахме преди няколко месеца. Очевидно за Миглена Ангелова динамиката е ръководна сила в живота, а новото й професионално предизвикателство за пореден път потвърждава това. Разговорът с нея е по традиция много искрен, любопитен и без ненужни словоизлияния.

 

- Меги, дългоочакваното ти завръщане в тв ефир ще стане факт съвсем скоро при това в чисто нова телевизия. Разкажи ми малко повече за него и за предаването, което ще водиш.

- Именно "чисто новата телевизия" и най-вече нейната тематика натежаха при взимане на решението за появяването там. Всъщност, не само, решаваща и от най-голямо значение беше декларираната от ръководството на телевизията пълна свобода в избора на гости и в съдържанието на разговорите с тях. Говорим за Code Health TV. В момента единственият здравен канал, чиято цел не е само здравно да просвещава зрителите си, но и да поддържа психическото и менталното им здраве. Аз съм горещ привърженик на тази цел.

Изненада! Миглена Ангелова се върна на екран! СНИМКИ

- През годините винаги си потвърждавала с действия, че си човек, който трудно може да бъде спрян, когато иска нещо с цялата си душа. В този смисъл до каква степен е предизвикателство за теб това завръщане сега?

- За да се "върнеш" първо трябва да "напуснеш". Аз не съм напускала телевизията. На национален екран или не, не съм се занимавала с друго. В началото на тази трудна 2020 година рестартирах ютуб канала "Искрено и лично", в който до този момент от време на време поствахме някое старо издание или интервю с мое участие. Сега в ютуб канала "Искрено и лично" се качват разговори - подчертавам разговори, а не интервюта - с личности, които са ми интересни.

Благодарение на усилията на Code Health TV тези разговори ще са реализирани в много по-красива и технически издържана обстановка. Ако говорим за предизвикателство, то най-голямото предизвикателство в момента е да участвам в създаването на телевизионен канал, който да стане гледаем и да заслужи отлична репутация. Искрено вярвам, че всяко от лицата на Code Health TV има подобна цел.

Миглена Ангелова изненада с нов проект ВИДЕО

- Ти си човек на динамиката, в този смисъл какво успя да промениш и надградиш в себе си за периода, в който не си на екран, ако приемем, че тогава телевизията е заемала голяма част от времето и енергията ти?

- Не знам. Аз просто живея. Просто работя. Просто събирам нови знания. Просто се движа. Когато "Искрено и лично" беше ежедневно в ефир, живеех, работех, събирах нови знания, движех се през него. Сега не е по-различно. "Искрено и лично" е моят начин на живот. А дали съм на национален екран или сред близки хора и без камера - аз съм една и съща. Ако има нещо гениално в "Искрено и лично", то е именно това: широките рамки на тематиката и необходимата смелост, за да продължаваш да бъдеш искрен.

- А с какво успя да те привлече сега новата телевизия Code Health TV, която е и единствената здравна телевизия в българския ефир?

- Целите, свободата, амбицията, простотата, екипа, ръководството.

- Преди пандемията да навлезе така всеобхватно и у нас ти стартира Ютуб канал на “Искрено и лично”, който бързо привлече интерес. Какво е различното в него от това, което ще показваш сега от малкия екран?

- Идеята е да направим от суровия материал, който записваме за около час и двадесет минути в студиото, телевизионно издание и издание за ютуб. Телевизионният канал "Code Health TV" и платформата за видеосподеляне "YouTube" са две различни медии, със своята специфика и цели. Затова един и същ гост ще изглежда различно в телевизионния вариант и в ютуб варианта, като изданията в Code Health TV ще изпреварват ютубските с около десет дни. Общото между тях е дълбочината.

Вече мина първият снимачен ден и това, което мен ме изуми, беше еднаквата реакция на моите гости - по различен начин всички след записа казваха едно и също: колко хубав разговор се получи, колко много неща ме накара да кажа. Проблемът на нашите т.н. национални електронни медии в момента е изпразването от съдържание. За 5-10 мин с още 3-4 души в кадър или дори за 20 мин, препускайки по различни теми, няма как да се задълбочиш в нито една. Повърхностното лаладжийство пък отдавна отвращава зрителите, които все по-малко смисъл виждат в това да следят предаванията на екран. Подчертавам да следят, а не просто да пуснат като фон телевизора.

Миглена Ангелова пред "ШОУ": Зрителите чакат да се върна на екран!

В повечето предавания в момента единствената цел е "развличането" на аудиторията, по-скоро "отвличането" й от важните теми, и тъй като медиите не са изначално създадени за развлечение, поради много причини - те са в учебниците по журналистика - единствените, които наистина се развличат и забавляват, са самите водещи и членове на екипите им. Това е причината за огромния отлив на аудитория от електронните медии.

- Няма как да не те попитам за пандемията от коронавирус и последствията от нея, най-вече в психически аспект. Според теб хората започнаха ли да стават малко по-осъзнати и да пренареждат приоритетите си?

- Не мисля, че каквито и да било външни фактори са в състояние да променят възпитанието и навиците. Човечеството живее от много време в условията на две пандемии и отскоро към тях се добави още една. Чумата колко е променила навиците ни? И тогава, и сега все търсим виновните и вярваме в световния заговор. Все не ми остава време да направя видео на тази тема.

Невежеството трябва да преследваме, а не 5G мрежите. За мен беше културен шок, когато неотдавна научих, че по стандарт във Франция, където в домовете тоалетната и банята са отделни, в тоалетната няма мивки. По стандарт.

- Всъщност как гледаш на така наречените теории на конспирацията с ковид акцент, най-вече по отношение на разсъжденията за неговия произход и цел? Широко дебатирани сега са ваксините, към които поне засега мненията на хората са полярни.

- Конспиративните теории са вредни дори само заради това, че внушават безсилие. Ако някой някъде всичко е решил, организирал, предвидил и успешно коригира в удобното за него русло, защо да се напрягаме и да участваме в процесите? Само, че хаотичните системи от втори ред, са невъзможни за управление, така че - твърдо не на конспирацията.

Че много хора във всеки проблем виждат възможности и разполагат с екипи, които добре използват тези възможности - в това няма съмнение. И преди КОВИД живеехме в криза на управлението на повечето държави в света. Сега КОВИД ще бъде поне 5-6 години причина за проблеми, които ако и да е форсирал, не е създал. И ние отново ще търсим причините за социалните ни проблеми не там, където те са, а там, където светят прожекторите, запалени от някого.

За ваксините не знам. Когато бях студентка, за да се приеме една ваксина и да се отчете нейното въздействие, бяха необходими доста години. Не разбирам от съвременното създаване на ваксини, но като човек, който чете и се среща с умни хора, ще използвам всички други познати и безвредни начини да си стегна имунната система. Между другото, първото ни издание в Code Health TV е посветено на имунитета и българските лактобацили. В него проф. Александров, генерал майор, автор на американски патент, много достъпно обяснява механизмите на имунната система и влиянието на лактобациликус булгарикус върху имунитета.

Миглена Ангелова прави първия си благотворителен бал

Направени са клинични изследвания с болни от КОВИД в Медицинската Академия в Плевен - пациентите в пъти по-бързо се възстановяват. Мисля, че в Министерството на здравеопазването трябва да вземат под внимание тези изследвания и на ниво Правителство да се действа за популяризирането на нашите препарати. Ако американците са изчислили, че всичките им разходи, причинени от КОВИД, ще бъдат успешно покрити от продажбата на ваксините, то може би нашият външен дълг също би могъл да се редуцира, ако държавниците ни са далновидни, а не крадливи и невежи.

- В последно време пътуваш много по света. Какъв паралел и съответно изводи си правиш в движение?

- Заражда се сериозен проблем с ограничаването на личната свобода. И не, защото правителствата ограничават личната ни свобода - това е нормално и тази борба е вечна, притесненията ми са свързани с това, че ние свикваме с ограниченията. Свикваме и заспиваме.

- Налагало ли се е до момента да си правиш тест за коронавирус и какви превантивни мерки взимаш срещу него? Знам, че имаш сериозно отношение към хранителните добавки и превенцията, която трябва да правим не само в тази ситуация, а изобщо.

- Още не съм си правила тест. Не съм имала причина. А по отношение на превантивните мерки, следя ковидната история още, когато беше локална - в Китай. Мия си ръцете и то както трябва откакто се помня. Без антибактериална течност и мокри кърпички не излизам още от времето, когато децата ми бяха малки. В телевизията се срещаш с много хора, не можеш да си позволиш да не спазваш хигиена. По отношение на здравето, буквално ежедневно дъвча лактобацилите на проф. Александров от 15-тина години насам.

Миглена Ангелова докара "Мис Китай" у нас СНИМКИ

Имало е и периоди, когато съм забравяла да ги вземам или не съм имала финансовата възможност, но като цяло едва ли ще се съберат пропуски за повече от година-две. Така, че аз рядко боледувам и за не повече от ден-два ми минава. Интересувам се и от хранителни добавки и поръчвам само от сайтове, които са проверени.

- Ако имаше възможността да промениш генерално човешките представи и нагласи за нещо, какво би било то и защо?

- Не искам да променям нищо - хората са си наред. Доброта и просвета трябват, но не като тези в училище, където всичко е сегментирано и няма нищо общо помежду си, а знания в тяхната единната логическа цялост на процесите. Ние всички имаме капацитета да разберем. В главите ни работи най-суперския компютър, който има капацитета да събере целия наличен интернет, и е 30 пъти по-бърз от най-бързия компютър в света. Но трябва да бъде обучен и развит. И да се дебне, защото има навика да попада в конгнитивни капани, преброени са около 200 капана - сериозна цифра. И ето го отговора - спешно бих променяла образователната система и бих учила децата да мислят критично и цялостно.

- Как си представяш следващата година - не само в личен и в професионален план, но най-вече в човешки?

- Дори не искам да си я представям - просто ще я живея, ако небесата са на същото мнение. Каквото и да се случва, ние разполагаме с настоящето си. Имаме възможността да го напълним със смисъл и да го изживеем динамично, прекрасно и стремително, или да го проспим, а с него и целия си живот./show.blitz.bg

Интервю на Анелия ПОПОВА

Коментирай

илон

илон 15.12.2020 16:57

Получавам позиви от тая пача. Ще провали новата телевизия. Добре , че сериозните телевизии са я зачеркнали. Може да я поканят сам в някой Биг Брадър , за да я развяват като чучуло.

Миглен

Миглен 15.12.2020 23:20

Защо водещи над 40 почват да ходят с едни деколтета? Имат-нямат, поувиснало... Тази хем няма визия, хем е удивително досадна и неприятна, хем има претенции. И защо й обръщаме внимание. Нито тя, нито новата “телевизия” ще направят нещо кой знае какво...

Нина Колева

Нина Колева 16.12.2020 1:56

Харесвам много Миглена Ангелова като жена и професионалист със свок почерк и кураж..Успех и пожелавам,а критици излобари да не я гледат като не искат...Като терапевт мисля,че подобно предаване е крайно необходимо и го очаквам с нетърпение...Тя ще успее,,сигурна съм...

БАЙ СТАВРИ

БАЙ СТАВРИ 16.12.2020 15:00

ако ми падне Мигленчето ще и обърна матката