logo

Миглена Ангелова прави първия си благотворителен бал

Миглена Ангелова прави първия си благотворителен бал

Миглена Ангелова отново е във вихъра си – но този път не като продуцент и тв водещ, а като организатор на първия си светски благотворителен бал. Събитието, което тя организира съвместно с „Национално Движение Овация за Отговорни Млади Шофьори”, ще се състои на 25 март в хотел „Маринела”, и ще събере на едно място популярни творчески и бизнес личности, които по свой авангарден начин променят България. Водещи на търговете ще бъдат Богдан Томов и Игор Марковски, които ще бъдат в красивата компания на Гери Дончева и Моника Цветанова.

Средствата от благотворителния бал са предназначени за деца, пострадали при ПТП, а разпределението им ще става с кураторството на БЧК.

„Много се радвам, че много важни за мен личности откликнаха на поканата. Ще съберем много отбрано общество. И дори някои българи, които имат голям бизнес в чужбина, ще дойдат специално за търга”, сподели Ангелова. И добави, че е много благодарна на медиите в България, които отразяват и съдействат – на агенция БЛИЦ, която от есента е и медиен партньор на всички събития на Авто Овация, а също и на „БГ Радио”, Нова телевизия, bTV, Канал 3, „Code Fashion TV”, „HiLife” и др.

Любопитна подробност е, че покрай този проект Миглена Ангелова среща един човек, от когото се е интересувала години наред. Съдбата обаче, си знае работата – и й поднася изненадата в точния момент!

„Срещнах авторката на картина, която имам от 20 години вкъщи. Купена е в първата година на „Искрено и лично” в bTV – и то след едно много тежко предаване. Минах покрай една витрина, видях картина, която ми грабна погледа, и влязох в магазина. Казаха, че е рисувана от млада, още неизвестна художничка. Помня, че казах нещо от типа на “със сигурност ще е много известна скоро”.

Картината изобразява кон, излизащ от пламъците на адов пожар. Няма да се спирам сега на това, колко пъти съм я гледала и съм излизала от поредните пламъци почти по същия начин. През годините няколко пъти съм питала за художничката, която рисува коне (Виктория Стоянова, б.а.), но така и не я научих нищо повече. А сега се оказа, че 20 години по-късно я срещнах покрай проекта. Изумителна жена! Страхотни картини”, разказва с вълнение Ангелова, която всеки ден издава по малко за предметите и гостите на предстоящия благотворителен бал в личния си фейсбук профил, и добавя: в търга няма нито един лот, който не бих искала да поставя на видно място в дома си. Страхотни картини и предмети, създадени или принадлежали на изключителни българи.

Събитието е подкрепено от доказани професионалисти като Мими Иванова и Развигор Попов, Илияна Раева и Наско Сираков, Васко Кръпката, Христо Мутафчиев, Калин Сърменов, Надежда Захариева, Маргарита Петкова, Гала и Стефан Николов, Юлиана Дончева и Станислав Недков-Стъки, Ива Екимова, на д-р Мариана Ангелова, която специално за нас създаде рисуван порцелан. Тя е майка на „Мис България” 2017 Тамара Георгиева – която пък беше лице на първата Авто Овация.

„А художниците… невероятни са! Нито един художник, към когото съм се обърнала, не е отказал подкрепата си. Но пак - подбирах ги, според онова вътрешно чувство, което не ме излъга. Разглеждах картините им, преди да реша дали искам да се срещна. Направо столквах профилите им във фейса. Не сгреших за нито един от тях. За да стоиш зад кауза, трябва да имаш сърце, и съм изключително благодарна: на Мирослав Йотов - талантлив истински приятел, на Виктория Стоянова, на Мирослав Иванов - много деликатен човек, на Бойко Колев - страхотно талантлив, на Жени Тотева - арт психолог, рисува с пръсти без четки, на Радина Петрова, която специално за нас нарисува две картини, на Нейко Нейков, който е много известен, но е по-важно, че е слънце”, заразително и вдъхновено разказва Меги за свършената работа и отбелязва, че изброява авторите, според реда на срещите си с тях.

Каузата подкрепят големи български и чуждестранни компании, а също: кметът на София - Йорданка Фандъкова, както и Малина Крумова - председател на Агенцията по пътна безопасност. „Много уважавам и двете и благодаря на всеки, който съдейства!”, добавя още Меги./show.blitz.bg

Коментирай

taka e

taka e 17.03.2019 15:17

ужасявайки се от своето дебело тяло аз твърдо реших, че трябва да се променя и да стана идеална.Това ми помогна ! https://bit.ly/2q75a1e