logo

Мариана Маринова след "Фермата": Жените сме виновни, че няма мъже в България

Мариана Маринова след "Фермата": Жените сме виновни, че няма мъже в България

Работохолик съм и много мразя мрънкащи хора

Мариана Маринова е от София, носител на титлата „Мисис България“ 2007, организатор на конкурси за красота и бизнес дама. Има две деца, които отглежда сама. Отрича се от конкурсите „Мис Силикон“, когато разбира, че 14-годишната дъщеря на нейна приятелка мечтае да тунингова  бюста си. „Не желая да насърчавам това!“, категорична е Мариана и споделя, че външният й вид не е изплатил нито колата, нито апартамента й. Като родител  най-голямото предизвикателство за нея е да отгледа добри хора, които са готови да помогнат, без да очакват изгода от това.   

В предаването "Фермата" се превърна в един от любимите герои на телевизионните зрители, а и на останалите фермери. За голямо съжаление тя отпадна в дуел срещу Силвия. Наш репортер се срещна с красавицата, за да разбере с какви емоции си тръгва от предаването, какво ново й предстои, както и за липсата на любов в нейния живот. 

- Мариана, с какви емоции напусна "Фермата"? Оправдаха ли се очакванията ти? 

- Имам някакво чувство, че не съм оправдала очакванията на хората! Въобще не очаквах, че толкова много хора ще ме харесат и че ще им липсвам. Всеки ден получавам писма от мои почитатели и имам чувството, че съм злоупотребила с доверието й, тъй като не успях да стигна до финала. Не можеш да си представиш колко ми пишат, че съм заслужавала да бъда на финал, че са гледали предаването заради мен... Това много ме радва! 

Мариана Маринова загуби най-добрата си приятелка във "Фермата"...

- Успя ли да опровергаеш схващането за силиконовите жени, което беше и една от водещите теми в разговорите с останалите фермери? 

- Влязох с идеята да покажа коя съм аз. Не мога да счупя на пух и прах представите за силиконовите "красавици". Аз не съм представителна извадка на тези хора. Една капка язовир не прави! Но успях да покажа на хората, че предварителните квалификации и поставянето на етикети понякога могат да ни подведат, да ни излъжат.  Човек трябва да изчака и да не прибързва със заключенията, защото може много да загуби. Ако подцени отсрешната страна и с лека ръка го подмине, то може да е негов минус, причина за неуспеха му. Но няма как да разбия стериотипа и да доказвам, че силиконките са уникални и нещо най. Не знам дали е така, аз отговарям за себе си.

- Останалите фермери подценяваха ли те? 

- Първата седмица всички ме гледаха по този начин. На по-късен етап Станислав ми призна, че в началото се е чудил какво търся в предаването. Още през третата седмица бях посочена за "Фермер на седмицата", което показва, че са повярвали в мен и съм променила първоначалните им нагласи. Мислех си, че никога няма да ме изберат и ще си тръгна от шоуто без да съм видяла какво е да си на тази позиция. 

- Дразнеше ли те факта, че силиконът често присъстваше в разговорите във "Фермата"? Дори го възпяха в песен.. 

- Тази песен беше много добронамерена и искаше да покаже, че останалите подкрепят и мен, и Силвия, без значение коя ще остане в играта. В много добри отношения съм с всички, държаха се добре. Може би съм единствената жена, която Иван Милин не обиди по никакъв начин. Ивайло Шопски много правилно каза, че "човек получава това, което даде" и ме даде за пример. Когато поставиш ясно къде са границите, хората не си позволяват повече от това. Така че по никакъв начин не са ме дразнили разговорите за силикона. Плюс това имаше и други участнички със силикон, не съм била единствената. И Паулина като мен има операция на носа и силиконов бюст. Няма дупе, но е по-малка от мен, животът е пред нея. 

- Спазваше ли някакви граници на поведение и притесняваше ли се как ще те приемат хората навън и какво ще си помислят твоите деца? 

- За един човек, който малко или много е публичен, винаги влизането в такъв формат трябва да е добре обмислено. Дали имаш възможността да си го позволиш. Такъв формат може да ти създаде перфектен образ, но може и да съсипе всичко, което си постигнал до момента. Аз се познавам какъв човек съм и никога не съм се притеснявала, че ще се изложа. Работохолик съм и много мразя мрънкащи хора. Дразня се, когато някоя жена се оправдава с месечния си цикъл, за да не свърши дадена работа. Цикълът не е краят на живота, той се случва всеки месец. Оправдания, че те боли кръста и няма да отидеш на фитнес, или няма да отидеш на работа, защото те боли глава... За мен е недопустимо. 

- Работиш с много жени, и то капризни, сигурно си се наслушала на подобни оправдания? 

- Аз също имам цикъл, но не го правя обществено достояние. Никога не съм се оправдавала с болести. Работила съм като водеща в сутрешно предаване и съм ходила с 40 градуса температура. Отговорна съм към нещата, с които съм се захванала. Дори и да те боли - кой го интересува?! Във "Фермата" първоначално спяхме на земята, след което с Поли решихме да спим на меко на надуваемото фламинго. Това се оказа много по-лошо, тъй като гърба ти се изкривява. В крайна сметка ми се възпали нерв и ми се парализира всичко надолу. И към момента продължавам да съм на хапчета. Освен докторът във "Фермата", който ми биеше инжекции, никой друг не разбра, че мен продължава да ме боли. Не отидох на дуела и да се вайкам колко много ме боли, както правят други. Не мрънках във "Фермата", не мрънкам и в живота. 

- Нека сменим темата и да си поговорим за любовта в твоя живот... 

- Нямам любовен живот, няма нищо интересно. 

- Какъв трябва да е мъжът до теб и надяваш ли се, че ще го срещнеш? 

- Не търся нищо! Мъжете в България не са кавалери и затова сме виновни жените. Извинявам се, че го казвам това на мъж! Жените искахме да се покажем като силни и супер можещи и изведнъж взехме мъжката функция, а сега се оплакваме, че мъжете не са джентълмени. Ние сме виновни, осъзнавам го. 

- Пътуваш често в чужбина - не може ли пък там да го срещнеш? 

- Успехът на един човек не е дошъл ей така. Всеки успех е свързан със страшно много компромиси. Какво значи успех?! - Да правиш това, което обичаш и да изкарваш пари от него. И в този ред на мисли се смятам за успешна. моите мечти са били да се занимавам с това, което правя. Това обаче не позволява да имам пълноценна връзка, защото е свързано с много пътувания. Имам моменти, в които не знам къде живея. Как може да имаш нормална връзка, когато си непрекъснато по света?! За момента не мисля за любов, защото не мога да си го позволя. 

- Но не страдаш от ухажори... 

- Нито една жена не страда от липса на ухажори, те мъжете се пробват навсякъде. Нямам желание да давам шанс на никого, защото нищо не може да се случи и не искам да си губя времето. когато съм в чужбина да върша моите ангажименти, аз лишавам децата си от време с мен. И когато се прибера искам да бъда с тях, а не да се впускам в някакви безсмислени любови. Искам да заявя, че не съм нещастна, шастлива съм, изключително балансирана, избрала съм си моя път, който е личен избор.

- Какво ти предстои? 

- Предстоят ми няколко конкурса във Филипините, Доминикана и т.н. Аз съм кастинг-директор на два от конкурсите и съм жути на "Мисис Европа". Успоредно с това съм започнала проект в България. Запознала съм да разработвам нещо, което се казва "Beauty therapy". Осъзнала съм, че външният вид не е най-важното нещо. Но много жени страдат от това, че нямат възможност да поддържат външния си вид и го използват като оправдание за несгодите в своя живот. Хубаво е да дадеш шанс да човек и да осъзнае, че това не е най-важното. Но той трябва да го види, за да го разбере. В тази връзка ще стартирам една кампания, която ще се опита да намери петте най-трогателни истории на жени, които се смятат за неуспешни и нехаресвани, защото нямат възможност да си поддържат външния вид. Ние ще го променим, за да им дадем шанс. Ще променяме всичко, но не пълна промяна. Ще дам пример със себе си - имах голям нос и само това виждах, смятах, че той ми е виновен за всичко.  И след като го оперирах наситина животът ми се промени, защото не отделям по половин час пред огледалото да се чудя как да го гримирам, за да изглежда по-добре. Мислим съвсем скоро да започнем да събираме историите и след това да стартираме. Смятаме да го покажем в различни онлайн медии, защото на хората ще бъде интерено да видят тази трансформация./show.blitz.bg

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ 

Коментирай