Етиен Леви след "Маскираният певец" и след К-19: Дадох всичко от себе си, за да не ме познаят! ВИДЕО

Етиен Леви след "Маскираният певец" и след К-19: Дадох всичко от себе си, за да не ме познаят! ВИДЕО

Етиен Леви изненада много като гост звезда в "Маскираният певец", където се оказа под маската на Шотландецът. Целият в мускули и мощ, музикантът излезе на сцената и зашемети всички с рок изпълнението си. Успя да заблуди всички, включително и бдителните панелисти, които дебнеха да го разпознаят от всевъзможни детайли. На сцената на хитовото шоу на Нова тв обаче, стана ясно, че Етиен се е излекувал наскоро от коронавирус, а новината потресе мнозина.

В откровено интервю за "ШОУ" вокалният педагог разкрива не само неописуемата емоция от участието си в "Маскираният певец", но и целия кошмар, през който е минал заради болестта, без да спести нито детайл.

 

- Изненада много всички и никой не успя дори да предположи кой може да се крие зад маската на Шотландецът. Ти как се чувстваше през цялото време?

- Емоцията беше много силна за мен, защото отдавна не съм излизал като изпълнител в някой от тези формати, в които участвам като вокален педагог. В “Като две капки вода” някак си приех тази роля и за мен е удоволствие да работим заедно с всички именити мои колеги, приятели, актьори и певци. За “Маскираният певец” имах предложение да участвам още миналата година, но тогава бях много възпрепятстван в избора си на правилния репертоар. Нямах физическото време. Но тази година, след като ми се обади Влади Априлов, за да ме покани от името на Маги Халваджиян, веднага приех с голямо удоволствие.

Радост! Етиен Леви стана дядо за втори път!

Имах достатъчно време да подбера правилната песен, защото имах огромното желание тя да бъде пълна с много енергия и да носи възможност за ритъм, на който хората да могат да пляскат, да се забавляват. Избрах “Walking by Myself на Гари Мур по много интересен начин. Няколко мои студента от НБУ имаха държавен изпит за бакалавърска степен и един от тях имаше в репертоара си точно тази песен. Тогава реших, че ще бъде точно тази песента, с която искам да изненадам панелистите в шоуто.

Докато чаках да ми се обадят от екипа на “Маскираният певец” обаче, ми се случи нещо неприятно. Това беше на 30 октомври. През нощта ме втресе, а на сутринта вече бях с температура от 38 градуса и половина, при положение че съм спазвал абсолюно всички мерки на сигурност.

- Но си се заразил с коронавирус въпреки това... Имаш ли подозрения къде би могло да се е случило това?

- Да, заразих се, въпреки че постоянно нося маска, спазвам дистанция. Цяло лято ходих в НБУ, даже на почивка не отидох никъде, защото имах чувство на отговорност към моите студенти, а те имаха нужда от мен за обработката на песните за държавния си изпит. Той мина успешно на 25 септември с прекрасен концерт в университетския театър при спазване на всички изисквания. Всичко сме спазвали, но някъде явно някоя прашинка или пръска е попаднала не където трябва.

Етиен Леви оцелява като по чудо след жесток пътен инцидент

- Какво точно почувства в началото?

- Мускулите ме боляха така, все едно имам жестока мускулна треска. Костите си ги усещах като изгнили. Гърлото ми започна да се подува, главата да ме боли, имах болка и на очните ябълки. Оказа се един много сериозен грип. Същите симптоми съм изживявал, когато живеех в Израел, беше 35 градуса на сянка, а личният ми лекар беше на 500 метра от мястото, където живеех. Взимах разстоянието за час и 15 минути с почивки, защото ме тресеше много. Затова казвам, че тези симптоми са ми познати. И когато сега ми се случи отново, веднага мой добър приятел актьор, Чавдар Гергов, който в момента се занимава с медицински бизнес, и познава много лекари, ме свърза с великолепната д-р София Ангелова, която започна да ми препоръчва някои лекарства по телефона съобразно симптомите ми.

Жена ми Емилия се свърза с клиника Кандиларов, за да дойдат до вкъщи и да ни вземат проби и на двамата. Оказаха се положителни и за двамата, но за разлика от мен, жена ми мина значително по-леко този вирус. Мен ме удари по-тежко. Имаше моменти, в които буквално не знаех къде се намирам, въпреки че имам опит, тъй като от дете вдигам много високи температури, но сега чувствах някаква невероятна отпадналост. Появи се и една ужасна суха кашлица, раздрах си трахеята от кашлица.

Карантината ни беше от 7 до 20 ноември, затова и не си направих веднага снимка на белите дробове, както ме съветваха много приятели. Не исках да нарушавам карантината, защото първо глобата е много голяма и второ не бих си го позволил чисто човешки. От РЗИ след това ни казаха обаче, че според новите изисквания нямаме нужда от нов тест и вече се водим здрави.

- Всъщност стана ясно, че си минал през кошмара на COVID-19 след изпълнението си в “Маскираният певец”, преди това никой дори и не разбра през какво минаваш...

- Да, така е, аз съм от хората, които не обичат да занимават със себе си обществото. Има достатъчно заболели от този вирус в България, на които съчувствам. Слава Богу, не стигнах до болница, но знам какво ми е било, докато бях вкъщи. Искрено съжалявам за хората, които си отидоха от този свят от този безподобен за човечеството вирус. И благодаря на Бог за всичко, което се случва с мен, за да бъда отново полезен за семейството си и за обществото с това, което върша. Сред хората има достатъчно болка и достатъчно трагедии, за да засилвам и аз със своята болка тежките моменти.

Етиен Леви: Фики е един нешлифован диамант, а Митко Маринов готви голяма изненада съвсем скоро!

- Зная, че си правил това и много предишни пъти досега, когато си имал здравословни проблеми, но си стискал зъби и въпреки тях си си изпълнявал ангажиментите?

- Така е, да. Аз съм човек, който много рядко кляка и се предава. Излизал съм на концерти и с 40 градуса температура и никой не е разбирал. Може да звучи изключително чудно за много хора, но съм излизал на сцената и на петия ден след операция, с конците. Това беше преди много години. Тогава един мой колега се обърна и ми каза: “Толкова ли си алчен, че на петия ден да излезеш на сцената, вместо да си почиваш и да се възстановяваш?” Отвърнах - не, не съм алчен, а изключително отговорен и към групата, и към организаторите, които доста преди да направя операцията, са разчитали на мен за това участие.

При мен алчност няма. Не съм меркантилен като тип човек, ти ме познаваш много добре. Моята етичност и лоялност в доста от случаите ми изиграва мнооого лоша шега, но Слава Богу, и това отмина. След време болките, нещастията, се забравят. Другото е въпрос на чест.

Етиен Леви и Галин запяха и подпалиха "Hell's Kitchen" СНИМКИ

Така се получи и сега, в “Маскираният певец”, където дадох всичко от себе си, за да се справя, въпреки че все още нямам нужния тонус и не съм възстановил напълно силите си от коронавируса.

- Ти се постара толкова много да заблудиш всички, че може да се каже, че успя да се скриеш и от самия себе си...

- Да, така се получи (усмихва се). Получих морални сили от този образ, който трябваше да пресъздам. Правех движения, които ми бяха много нетипични. Трябваше да бъда тромав, груб, пълна антиподност на мен. А самата песен ми даде много силна енергия. И още по-голямо удоволствие ми достави факта, че панелистите не можаха да познаят кой е под маската. Постарах се да променя гласа си, блендата, да вляза в изцяло рокаджийско звучене, а повечето хора ме познават в поп стил музиката.

- Сега очаквам да те видя и в една позната роля в новия сезон на “Като две капки вода” следващата година и без маска?

- (усмихва се) живот и здраве, ако има 9-ти сезон на “Като две капки вода”, и ако бъда поканен, защото екипа не е задължен да ме кани, а аз съм от хората, които не си въобразяват, че едва ли не няма да мине без мен. Ако решат да ме поканят, с най-голямо удоволствие. А ако не решат - това не променя моето изключително топло отношение и изключителна колегиална обич към тях.

Дай Боже да го има това шоу, защото е много харесвано от хората. Успя да се наложи в България и да отговори на манталитета на публиката./show.blitz.bg

Интервю Анелия ПОПОВА

Коментирай