logo

Бившият вокалист на "Земляне": Идвам в България с друго име!

Бившият вокалист на "Земляне": Идвам в България с друго име!

По традиция преди да полетят руските космонавти правят две неща: гледат филма "Бялото слънце на пустинята" и слушат "Трева у дома" на група "Землянe". Песента вече се е превърнала във втори химн на Русия, а популярността е достигнала географски ширини далеч от границата на страната.

На 13 януари изпълнителят на безспорния хит, спечелил си още славата на любим певец на Владимир Путин - Руслан Щукин, пристига в България, за да зарадва гостите, които ще посрещнат руската нова 2020 година.

През репортер на "ШОУ" Руслан Щукин даде любопитни подробности за престоя си у нас.

 

Кой е всъщност Руслан Щукин, сега вече Вега. Фамилията на майка му е Вингелевская. По тази линия той е наполовина циганин и се гордее с това. Родителите му са музиканти, но това не попречило на желанието му да стане футболист.

Опитът му да тръгне по пътя на Роналдо и Меси обаче се, оказва неуспешен. Не толкова поради липса на талант, а защото надделява любовта към музиката. По същата причина се разделя и с бокса.

Като дете пее в детски хор, но в един момент, решава да се отклони от това, което му е предопределила съдбата, като постъпва в Театралната академия. Бързо обаче си дава сметка, че актьорската професия не му е интересна. Година по-късно нещата си идват на мястото. Руслан, мечтае да да е рокпевец, но поради липса на такава специалност, започва да учи джаз и естрада в Музикалното училище „М.П. Мусоргски“. За „Земляне“ обаче дори не смее да мечтае.

През годините групата си е спечелила славата на айфеловата кула на руската естрада. Тя подграва концертите „Юрая Хийп, пълни зали и стадиони, пее за кампанията на президента Борис Елцин, а целия Съветски Съюз припява „Трава у дома“.

Във втори курс Руслан се включва за година в група «Русские», а в трети вече е поканен при „Земляни“, с което си спечелва завистта на своите съученици.

 

- Руслан, вие идвате в България за втори път. Преди две години пяхте в столичен клуб, като солист на "Земляни". Тогава се казвахте Щукин, както е истинското ви име, сега вече носите псевдоним Вега. Кое наложи тази промяна?

- От март миналата година, след тринадесет прекрасни години, вече не съм солист на "Земляни". Правя собствена солова кариера. Имам своя рокгрупа, в която свирят виртуозни музиканти. От тогава приех и псевдонима си Вега.

- След като напуснахте ще продължавате ли да пеете хитовете на прочутата си бивша банда?

- Разбира се, "Трава у дома", "Поверь в мечту", "Каскадёры", "Взлетная полоса", "Красный конь", "Одиночество" са отново в моя репертоар. Имам, разбира се, и нови песни, на някои от които сам съм композитор

Обещавам на българската публика, с който ще посрещнем руската новогодишна нощ страхотна концерт от висока класа с много хубави песни. Ще има и изненади. Вече познавам публиката ви от предишния ми концерт. Тя е великолепна. Висока класа.

- Имате ново име и нова група, това отрази ли се на кариерата ви?

- Не, радваме се на голям успех. Вървим стремително нагоре. Правим много концерти на много места. Публиката ни посреща с любов.

Рано печели слава и признание

"Прослушване нямаше. Ако той би искал да направи нещо такова, представяте ли си, колко талантливи желаещи щяха да се явят. Не мен ми позваниха и ме поканиха. Предложиха ми да изпея няколко неща, едно от които беше песента "Трава у дома".

Разбирах, че ако я изпея както трябва, ще имам щастието да попадна в групата. Така й стана. Бях на двадесет и две години", споделя Щукин за първата си среща с продуцента на "Земляне" Кисельов в интервю пред "MUSKEUUVE". И продължава така:

"Късметът играе голяма роля в живота на човека, на аз мисля, че за да успееш е необходим десет процентов талант и деветдесет процента работа.

Аз израстнах основно с чуждата музика. Любимите ми групи са Whitesnake, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen. Whitesnake. Сега има много нови банди, но аз поостарях в това време и с тяхната музика. Всичко най-ярко бе написано тогава. Времето, разбира се, не седи на едно място. Хубава музика, интересни мелодии се пишат и днес".

"За мен най-важното е да остана човек. Звездите са на небето. На земята има известни хора. Популярността е много опасна. Славата обърка много мои колеги. Да вярно, провървя. Но за мен най-важното е хората да не си тръгват разочаровани от концертите ми.

За мен музиката е смисълът на живота ми. Ако аз не умеех да пея, не знам с какво щах да се занимавам. Това е моята работа, моят хляб, моят живот./show.blitz.bg

 

Интервю на Исак ГОЗЕС

Коментирай