Веско Маринов призна за Алла Пугачова: Дължа й...

Веско Маринов призна за Алла Пугачова: Дължа й...

Веселин Маринов предпочита да говори повече за музиката, отколкото за онова, което се случва в личния му живот, но понякога двете са толкова преплетени, че е невъзможно да се разделят. Това стана ясно и от скорошно култово признание, което големият ни певец направи в тв интервю.

Поводът, разбира се, е ясен - неговите предстоящи три концерта в столицата, но покрай тях изпълнителят разкри пред Гала и на кого дължи първия си успех през 90-те години. Името е на голяма и световна звезда, а именно - примата Алла Пугачова, която навремето се застъпила за по-младия си колега, като част от журито на фестивала "Златния Орфей" през 1994-та, когато той взема и голямата награда.

Веско Маринов с емоционално признание: Почти нямам личен живот и...

Малко след това започва и близкото му сътрудничество, а впоследствие и приятелство с големия композитор Тончо Русев, както и появата на най-големите му хитове – "Горчиво вино" и "За теб, Българийо".

Без да знае, че точно Алла Пугачова ще е в журито, Маринов избрал нейна песен като една от двете, с които трябвало да се яви в конкурсната програма. По-късно научил от секретарката на шефа на "Златния Орфей" как се стигнало до присъждането на голямата награда, която тогава била 10 000 долара. Защото журито тогава имало и друг фаворит, но голямата Алла Пугачова се намесила: "Вие музиканти ли сте? Кажете като музиканти кой се представи най-добре?", заявила тя и наклонила везните в полза на Веско Маринов.

След скандала с Веско Маринов, Рачков остана само по боксерки СНИМКИ 18+

След години певецът признава, че никога не е споменавал лично пред руската естрадна прима, че знае за нейната роля в тази история. Обаче отбеляза, че тъкмо след високата оценка на Пугачова, композиторът Тончо Русев му обърнал по-сериозно внимание.

Веско Маринов сподели още, че за него Тончо Русев е истински будител, както и поетите Евтим Евтимов и Павел Матев, които са му повлияли изключително много, не само като творец, а и като личност.

На въпрос на Гала дали той самият се чувства като народен будител, предвид скорошния празник на будителите, певецът заяви, че това е голяма дума и се чувства неловко, когато се употребява по негов адрес. И призна, че много хора го величаят като такъв, засипвайки го със съобщения на 1 ноември./show.blitz.bg

Коментирай

pepo

pepo 02.11.2023 15:28

Веско кукуто....

Г-н Иванов

Г-н Иванов 02.11.2023 15:32

Спомням си...Тогава Веско се представи с песента Миллион алых роз и направи фурор !

Ф Киркоров

Ф Киркоров 03.11.2023 9:21

Нещастник, опростачващ и сквернящ сцената, с ПРОСТОТИЯТА И АЛЧНОСТТА си!