Веселин Маринов се подложи на сложна операция

Веселин Маринов се подложи на сложна операция

Дългогодишното активно пеене рано или късно се отразява на гласа, каквито и грижи да се полагат. Многократни потвърждения за това е имал певецът Веселин Маринов, който се подложи на операция на гласните връзки, каквато е правил и преди години.

Интервенцията се наложила заради възпаление на ларинкса, което в неговия случай се дължи на прекомерно напрягане на гласа. И въпреки че певецът вече си е запълнил работния график за седмици напред, сега ще му се наложи да помълчи за кратко време, докато гласа му се възстанови напълно. Препоръката на докторите е пълен покой и никакво говорене.

Всъщност любимецът на поколения българи Веско Маринов навремето е правил какви ли не експерименти с гласа си, но до един момент, в който разбира, че това повече му вреди, отколкото да развива във възходящ план таланта му.

Още през 1984-та, като част от група „Импулс”, изпълнителят на „Горчиво вино” прави първите си две операции на гласните струни, а причината за тях се оказали рок песните, които Маринов тогава с кеф пеел.

„Бях направил възли, защото нямах нужната техника на пеене, а изпълнявах тежки песни. Но въпреки това си спомням само с хубаво за "Импулс". Това беше много тежък период за мен, бях и във финансова криза”, връща лентата назад певецът.

Втората операция дори съвпаднала с 22-ия му рожден ден. И за да не притеснява родителите си, скрил от тях тази важна подробност.

„Получих пари от ръководителя на "Импулс" Илия Кънчев, за да отида на море, защото лекуващият ми лекар ми препоръча да дишам йодните пари. Илия е стар рокаджия и голям музикант, в момента е в Америка. Така и не му върнах тези пари, не ги поиска. Имало е моменти, в които съм го ненавиждал, защото беше много суров. Но сега разбирам, че много ми е помогнал с ерудицията, която може да ти даде само една група. Групата те учи да работиш с други, да имаш отговорност пред колегите. Който певец не минал през група или не е пял с оркестър, трудно може да оцелее.”

Пред „ШОУ” Веско Маринов много пъти е споделял, че дори и когато е в много трудни моменти, винаги получава нужната доза късмет в живота, за да се справи по-лесно. „Има някакво птиченце, което ми каца на рамото и което ми помага да взимам правилните решения. И се убеждавам с всеки изминал ден, че това се случва само на тези, които много работят”./show.blitz.bg

Коментирай

Пък ние

Пък ние 04.02.2019 21:10

помислихме,че се оперира ,за да не се поти толкова много,а то какво било хихихи

Илия Кънчев

Илия Кънчев 05.02.2019 7:57

За огромно съжаление Илия Кънчев отдавна не е в Америка, може би душата му да е там, а от него само спомени останаха.

аз  съм  ВЕСКА

аз съм ВЕСКА 05.02.2019 16:25

ТРЯБВА МУ И ПРЕЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯТ ДРОБ СЪС ЗЕХТИН И ЛИМОН - МНОГО СЕ ПОТИ .

782

782 05.02.2019 22:35

Исках да сваля 1-2 килограма, но в крайна сметка изчезнаха почти 7. Нямах нужда от толкова много, но това изобщо не зависеше от мен - независимо дали ядох или не, все пак отслабвах. Сега се опитвам да напълнея. https://bit.ly/2KrFJA9

Снежа

Снежа 06.02.2019 8:26

Един прекрасен певец! Пожелавам всичко да мине и отново да ни радва с неговите прекрасни песни! А тези, които пишат глупости и простотии да помислят те какво са постигнали в живота си.