Васил Найденов прибира 50 бона за Нова година, Рачков едва 16 хил. лв.

Васил Найденов прибира 50 бона за Нова година, Рачков едва 16 хил. лв.

Наближава Коледа и Нова година, а с тях и пазарлъците за по-високи хонорари на звездите. И в този случай поговорката "Ден година храни" ще важи с пълна сила за родните популярни личности, повечето от които вече отдавна са си уредили участията.

Примата на родната популярна музика Лили Иванова от години не поема участия на Нова година, защото хотелиерите не успяват да извадят хонорар от 100 хиляди лева и да си я позволят. За сметка на това пък Васил Найденов е съгласен и на далеч по-скромна сума, но пък е успял да си уреди цели три участия - на 30-ти, 31-ви декември и 1-ви януари.

За по-малко от 2 часа концертна програма на всяко от участията си, той ще прибере прибере по 15 хиляди лева, като новата 2023 г. за него ще започне със свежи близо 50 бона в банковата сметка. На 30 декември Кеца ще пее в луксозния хотел на Дарина Павлова в Златни пясъци.

На следващата сутрин ще тръгне за Велико Търново, където в новогодишната нощ ще забавлява гостите в кръчмата на фолкзвездата Галена и съпругът ѝ заедно с подгряващата си звезда - фолкдивата Деси Слава. Кувертите там са между 300 и 400 лв. на човек. А на 1-ви януари, когато празнува и имения си ден, Васил Найденов ще се върне отново на морето, само че в Албена, където ще пее в 5-звезден хотел.

Рачков пък, в новогодишната нощ ще води празничната програма в чисто нов 5-звезден хотел във Велинград, като любопитното в случая е, че ценоразписа на комика е почасов. Така за 60 минути той ще вземе по 4 хиляди лева, за да забавлява гостите, но както знаем - тези партита обикновено продължават доста над обявеното време, така че актьорът ще прибере поне 16 хиляди лева.

Краси Радков е избрал да посрещне Нова година в Доминикана, където, разбира се, няма да бъде само на почивка. Той е част от организацията на голяма родна туристическа агенция, по-конкретно от оферта за посрещане на 2023-та. Тези, които искат да прекарат една седмица в екзотика и веселие, трябва да се бръкнат със 7 хиляди лева. Заедно с Радков там ще бъдат още Тончо Токмакчиев, Галена и Фики Стораро.

Престоят и пътят на изпълнителите се поемали от организаторите, а хонорарите им са отделно. Галена и Фики ще приберат поне по 10 бона, а Краси Радков - по 2500 лева на час. Колегата му Тончо Токмакчиев ще е с два пъти по-нисък хонорар.

Силвия Кацарова май само няма да е особено доволна от тазгодишните си новогодишни ангажименти, защото е трябвало да пее в хотел в Пампорово, но в последния момент организаторите са предпочели новият фолкидол Меди, а Кацарова останала за Коледа, когато се плащат по-ниски хонорари. Нейната цена е 5 хиляди лева, колкото прибира и Тони Димитрова.

На Нова година тя ще бъде в родния Бургас, където, в най-скъпия хотел, в компанията на Драго Драганов и Миро. Кувертите за луксозния комплекс започват от 1848 лева и стигат до 8046 лева в зависимост от вида стая и броя на нощувките, които гостите искат.

Край морето първа новогодишна наздравица ще вдигне и Ники Кънчев. Дълги години той не поемаше да води новогодишни партита, а само фирмени събития през декември.

На този 31-ви декември той ще бъде в най-новия хотел в "Св. св. Константин и Елена" заедно с Графа и Хилда Казасян, а хонорара му не пада под 3 бона, пише "Флагман".

Руслан Мъйнов пък ще забавлява гостите в хотел в Кранево, за което ще обогати банковата си сметка с по 2 бона за пеене и водене едновременно.

Комплексите в зимните курорти тази година са спестили от бюджет за изпълнители и в твърде малко от тях ще има примамливи музикални програми. Дарина Павлова обаче не пести средства и в хотела ѝ в Боровец на 31 декември ще се изявяват Кирил Маричков и "Фондацията", които са лидери по хонорар в рока, прибирайки между 12 и 15 хиляди лева. Те обаче делят сумата на 5, като най-голям пай вземат Маричков, Дони и Иван Лечев.

В народната музика пък, ненадмината е Николина Чакърдъкова, чиято цена не пада под 15 хиляди, срещу които обаче тя изнася цял спектакъл и винаги е придружавана от цял автобус антураж танцьори и музиканти. Тази година тя ще извива глас в хотел във Велинград, като след нея на същата сцена ще се качи и Нели Рангелова, чийто хонорар е далеч по-скромен - тя ще пее срещу 2-3 хиляди лева, колкото взима и Кристина Димитрова, която тази година ще пее без Орлин Горанов в един от хотелите на Витоша.

Участия за Нова година категорично са отказали Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Мими Иванова, дует "Ритон" и Георги Христов, които вместо на работа ще празнуват в домашен уют./show.blitz.bg

Коментирай

Рада

Рада 06.12.2022 14:33

Тия дъртите никой не ги търси. Затова ще бъдат на вино и пържоли у дома.

Мда

Мда 06.12.2022 21:49

А пенсия ще искат ли?!

Разбирача

Разбирача 06.12.2022 22:37

Те педалите са така,имат много пари-Васко Кеца е доказателството

Пипи

Пипи 07.12.2022 1:30

Защо тогава родните звезди -така наречени плачат за големи пенсии??Те за тези пари не говорят!!!

Ориентал

Ориентал 08.12.2022 6:59

Много пари - празен живот. Не може само вход-изход.