Сашо Диков проговори след животоспасяващата операция СНИМКА

Сашо Диков проговори след животоспасяващата операция СНИМКА

"В първите дни след операцията нямах сили буквално за нищо, не съм очаквал толкова тежко възстановяване." Това призна пред "Галерия" Сашо Диков, който преди месец претърпя сърдечна операция.

Той имал стентове, но те вече не вършат работа, поради което му е направен байпас. Интервенцията е планирана, а не е спешна, уточнява журналистът.

Изненада! Аня Пенчева се събра със Сашо Диков СНИМКА

Операцията продължила пет часа. След нея му останал 25-сантиметров белег от сърцето до гърлото.

"Вече ходя на работа. Но наистина физическото възстановяване върви адски бавно. Иначе ментално съм нормално. Далеч съм от физически усилия. Трябват месеци, да се възстановя“ сподели легендарният тв водещ, който през юли навърши 70 години. Диков показва силна воля и се върна на екран за радост на почитателите на предаването си по Евроком, в като направи силно интервю с бившия спортен министър Радостин Василев.

Петя Дикова показа ретро СНИМКИ и разплака баща си с тези думи

Диков има проблеми с кръвното и от доста време е на хапчета, въпреки че е бивш шампион по ски, спортува редовно, не пуши и почти не употребява алкохол.

"Отдавам проблемите на два основни фактора. Стресът в работата и неправилното хранене. Покрай вечните ангажименти човек започва деня на кафета, няма време за обяд, компенсира всичко на вечеря. Като се "наплюсква“, за съжаление. Човек трябва да живее точно по обратната схема - хубаво хранене сутрин и леко вечер“, сподели още журналистът, който преди няколко месеца се размина с един глас за шефското място в БНТ.

Диков има и фамилна обремененост - висок холестерол, който докарва фатален инфаркт на баща му, когато е едва на 54 години. Лекарите подготвяли Дикова за операцията се чудят как е жив с толкова високи нива./show.blitz.bg

Коментирай

Некрофилия

Некрофилия 22.09.2022 11:00

Ма да не беше оживял, какво ни занимаваш. Тапанар. Dick off.

Абе

Абе 22.09.2022 11:02

Платено мекере!

хари

хари 22.09.2022 17:28

ГОДИНИТЕ СИ КАЗВАТ ДУМАТА ДАНО СЕ ВЪСТАНОВИ БЪРЗО

иван

иван 22.09.2022 22:23

Точен е винаг и не си сменя вятъра

пурко

пурко 23.09.2022 0:13

Щом "ментално си нормално", значи нЕма фатално! Да си жив и здрав и по скиорски да ни пързаляш още дълги години и да си вЕрваш, че си харесван журналист!

Питю Мищова

Питю Мищова 24.09.2022 14:10

Бат Сашо почивай си, бате. Спри младите булки, и само по една биричка от време на време. Възстановявай се!