logo

Неда Спасова изригна: Заплатите ни не са депутатски

Неда Спасова изригна: Заплатите ни не са депутатски

Любимата актриса Неда Спасова, позната ни като сестра Кая Райкова от хитовия сериал "Откраднат живот", взриви социалните мрежи с гневен статус. 

Звездата от Театър София се чувства засегната и крайно обидена от поведението на някои зрители в салони, заради което се наложи да напише дълъг и агресивен пост, който колегите й бързо подкрепиха. 

Възмущението на Неда идва от това, че някои хора от публиката в театъра си позволяват насред представлението и по този начин карат актьорите да не се чувстват добре. 

Любими звезди от "Откраднат живот" се сбогуват със сериала с трогателни слова СНИМКИ

Актрисата Неда Спасова: Смея да твърдя, че съм по-зрял човек от героинята ми Кая Райкова

Ето какво пише във Фейсбук Неда Спасова: 

"Скъпи, театрални зрители!

Следващия път, когато решите да си тръгнете по време на спектакъл, защото не отговаря на естетическите ви усещания, защото е скучен, тъп и безсмислен, защото актьорите преиграват, защото не е като в живота и т.н. - замислете се какво му коства на клетия актьор да е на сцената тази вечер пред вас, защото той е ЗАДЪЛЖЕН да изхвърли целия си личен емоционален багаж и проблеми, когато стъпва на сцената, за да може да ви откъсне за малко от реалността и да поживеем заедно в друг свят... Често - по-справедлив.

Тази вечер в 18 ч. звъннаха на мой колега да му кажат, че баща му е починал. Нямаше никакъв проблем от страна на актьорите и режисьора да не играем, да свалим спектакъла в 19 ч. Това е баща му, не някой познат. Но той каза: "Не! Ще играем!"

И игра - нечовешки игра, без грам спомен за онова, което му се е случило преди един час...

Защото така сме учени. Представлението е военно положение - излизаш - няма дубъл, няма втори шанс, случва се тук и сега, веднъж и завинаги. Спектакълът носи послание, за което няма болест (излизала съм с диария, с повръщане, с температура, откакто е Ковид, никой не излиза така, спокойно), няма счупен крак (колега игра със счупен крак наскоро), няма починал родител (нямаме болничен, ние боледуваме и скърбим, когато няма представления) - играем, защото театърът е по-голям от всяка болка - театърът е живот. Защото сме отговорни пред вас. Пред 20, 100, 200, 400 души... Бройката няма значение.

И не - заплатите ни не са депутатски. Моля, спрете да си мислите, че актьорите изкарваме яките пари и се чудим къде да ги похарчим.

Ако не сме на заплата, понякога играем за 20 лв. Понякога за без пари. Играем, защото обичаме това, което правим! Защото вярваме в нещо по-голямо от всички нас! Обичаме за два часа да се потопим в друг свят, да потопим (дай боже) и вас в друг свят. Да помечтаем, да се посмеем, да поплачем - истински, без преструвка, без поза...

Та - следващия път като решите да си тръгнете от спектакъл пред очите на актьорите, които се борят за вашата любов и удоволствие - замислете се - може на някого от тях да е починал бащата само преди час...". /show.blitz.bg

Коментирай

глас

глас 09.06.2021 11:45

Представям си каква боза са въртяли...

средностатистически българин

средностатистически българин 09.06.2021 12:01

Права е. Трябва да уважаваме труда на другите а, не само маана да намираме. Защото, никой не е идеален. Затова, преди да търси маана, трябва първо да погледнем нас самите.......

айде де

айде де 09.06.2021 12:51

Ами ако е бил лекар и е тръгнал по спешност???

Ружа

Ружа 09.06.2021 17:28

И на мен се е случвало, като съм била на театър, да стават хора и да си тръгват. Това наистина е неуважение към труда на актьорите! Трябва да уважаваме, това което правят за зрителите!

Радо

Радо 09.06.2021 22:09

До Боза, някокога стъпвал ли си в театър, да усетиш това за което говори това момиче

Абе

Абе 10.06.2021 9:07

Дриcлo, никой не е длъжен да ви гледа тъпите постановки.

зрител

зрител 10.06.2021 13:47

Стига рева !!! Тази професия САМА си избрала , приеми и негативите и с достойнство .Никой не ти е длъжен да те търпи , защото си ,, талантлива " и незаменима ! Нахалница .

Китаристът

Китаристът 10.06.2021 17:14

Аз я разбирам колежката артист, обаче за едно не е права - ако някой от публиката си тръгне е негово право. А ако много си тръгнат, проблемът със сигурност не е в публиката, а в артистите, било те музиканти или актьори. Ако представлението е добро, никой не си тръгва.

kannara

kannara 10.06.2021 18:51

АКО ДОЙДЕШ В МАГАЗИНА,И ТИ ПРОДАМ РАЗВАЛЕНА НАДЕНИЦА,КАК ЩЕ СЕ ПОЧУСТВАШ.ЩЕ МЕ ЦЕЛУНЕШ ЛИ НЕЖНО,ИЛИ.......

ВЕХТИЯ

ВЕХТИЯ 10.06.2021 18:53

Има една хубава приказка-КОГА СТАНА КАЛАЙДЖИЯ,КОГА ОЧЕРНИ ГЪЗА.ЗАПОМНИ Я.

Ами,

Ами, 10.06.2021 23:12

Ако представлението не ти харесва е тягостно да се насилваш да го догледаш.

Русе

Русе 11.06.2021 1:21

Никой не е длъжен да все развалена храна за кефа на готвама некадърник!

Бай Ху

Бай Ху 11.06.2021 10:17

Искам Неда да ми изригне докато й бруля джанката, а след това аз да изригна в сладката й устичка.

артист

артист 16.06.2021 14:06

Зрителите плащат , за да гледат ! Не гледат без пари , нали ?! Всеки да си върши работата и да не се вживява много , защото дразни и отблъсква.