„Мисис Дама на годината“ Ваня Ламбева откупи рицарски ръкопис от 1279 г.

„Мисис Дама на годината“ Ваня Ламбева откупи рицарски ръкопис от 1279 г.

 Носителката на титлата Мисис Дама на годината - Ваня Ламбева се включи в традиционния благотворителен Бал на Жълтата Роза на Зонта Клуб.

Тази година благородната кауза бе в подкрепа на Националното училище по танцово изкуство и Музикалните училища в Широка Лъка и Котел. Г-жа Ламбева откупи изключително ценно издание на книгата „Liber Ordo Equestris“, посветена на възникването на средновековното рицарство.

Създадена като древен ръкопис през 1279 г., книгата е издадена на български език само в 140 екземпляра. Междувременно Ваня Ламбева е в трескава подготовка на първата национална Асамблея „Земя на децата“, която ще се проведе на 1 юни 2019г. в София. Асамблеята ще събере над 280 талантливи деца, които ще бъдат поощрени да се занимават с изкуство и да покажат своите възможности пред много широка публика.

Събитието ще премине в рамките на два панела - художествен пленер и спортно-щафетни занимания, в които младежите ще вземат участие съвместно с представители на НСА и НХА. Творбите на децата ще бъдат изложени в експозиция след приключването на пленера. Всяка област е поканена да бъде представлявана от своя областен управител.

Ваня Ламбева споделя, че догодина второто издание на Асамблеята ще е с международно участие. „С колегите от сдружение „Дива Земя“ вече работим по този проект. Осъществили сме контакти с посолствата на всички чуждестранни държави у нас, както и в посолствата на България по света. Убедена съм, че няма по-добра форма на дипломация в интерес на децата“./show.blitz.bg

Коментирай