logo

Милена Фучеджиева разтърси с тези думи за Милен Цветков

Милена Фучеджиева разтърси с тези думи за Милен Цветков

Сценаристът и писател Милена Фучеджиева разтърси мрежата с това, което призна за колегата си и приятел Милен Цветков, който загина навръх Великден в нелеп и много жесток автоинцидент.

"Милен беше изключителен човек, който адски ме дразнеше понякога. Имаше спорни, манипулативни моменти в кариерата му, но беше истински журналист. Умееше да води, умееше да прави разследване, умееше да разговаря. Имаше житейския опит, бързия мозък, светкавичното мислене.

Милен Цветков: Не ми се умира между някакви ламарини ВИДЕО

Имаше убийствен сарказъм. Не бяхме близки, но се харесвахме. Канил ме е често и сме разговаряли на различни теми. Винаги е било с удоволствие, защото знаех, че разговорът ще е забавен. Милен умееше да прави най-добре телевизия от всички водещи в тази държава", казва в интервю пред "Марица" Фучеджиева. И разкри нещо неподозирано:

"Писахме си съвсем скоро, той ми писа. Бях отправила една критика към един водещ, който е талантлив, но млад, няма житейския багаж на човека, който трябва да води едно вечерно шоу. Милен ми каза: Аз съм човекът, който трябваше да води това шоу. Изпрати ми дори едно писмо - казвам неща, които не съм казвала на никого. Беше огорчен от това, че за него няма място в българския ефир заради твърде сложния му характер, да го кажем така.

Фолкпевецът Крум показа що за човек е Милен Цветков с тази история

Знам как -  за да прави кариера в България, човек трябва да ходи като по яйчени черупки, за да не изпочупи нещо, да не обиди този или онзи, когато работиш за медия, още повече, когато си журналист. А Милен никак не внимаваше за тези неща и това му коства и работата, и много врагове.

Невинаги съм била съгласна с него, но харесвам хора като Милен, защото той нямаше да стои в телевизия, чието ръководство не уважава, с чиито методи не е съгласен. Той не е бил никъде само за да взема едни пари и да говори това, което му се казва. Беше свободолюбив човек. Затова ме боли безкрайно много, че един малък лигльо, невъзпитан, разглезен от богати и прости родители, отнесе живота на Милен".

И за разлика от мнозина, които си мислят, че убиецът на Милен Цветков ще е поредният, който ще се измъкне безнаказан за престъплението си, Милена Фучеджиева е убедена в обратното.

"Абсолютно съм сигурна. Прокуратурата вече обяснява и разни неща за фирмите на майка му, която е съдружничка на  скандалния бизнесмен Миню Стайков, срещу когото има много обвинения. Вероятно при разследването ще излязат и други неща, които не са свързани с конкретното престъпление.

Този случай е от толкова огромен обществен интерес, че прокуратурата няма да си позволи по никакъв начин да дава условни присъди. Просто момчето ще лежи в затвора, както и трябва да се случи... Много съм гневна. Ако все пак има някаква утеха, тя е в това, че Господ обича Милен - иначе нямаше да загине точно на Великден, макар по този изключително нелеп начин./show.blitz.bg