Мариана Попова отвори болезнена тема и стана страшно (ВИДЕО)

Мариана Попова отвори болезнена тема и стана страшно (ВИДЕО)

Мариана Попова се завърна с нов проект, който успя за нула време да предизвика едновременно див възторг и остри полемики. Причината за това е една изключително болезнена тема, която певицата центрира в изпълнението си - емиграцията. Песента не е коя да е, а „Две хубави очи” – по текста на едноименното стихотворение на великия български поет Пейо Яворов. В клипа Мариана е заедно с житейската си половинка – актьорът Веселин Плачков.

„Две хубави очи” е и първата песен от бъдещия трети албум на певицата, по който тя вече работи усилено. Любопитна подробност е, че във видеоклипа към нея са използвани кадри и реплики от филма „Роза Дамасцена” (реж. Тодор Анастасов). „Какъв е този Терминал 2, дето като ламя поглъща децата ни”, казва един от персонажите в клипа. „Емиграцията е новото робство. Пак е робство, но с други средства”, казва в края на песента и Веселин Плачков.

„Страхотни сте и двамата! Правете повече проекти заедно! Мариана, благодаря ти за прекрасното изпълнение!”, в този дух звучат повечето коментари, адресирани до певицата. Срещат се обаче и такива думи:

Мариана Попова хвърли бомбата! Отказа да бъде част от гилдията!

„Песента е хубава! Но последната част разваля всичко. Хората сами правят своя избор... Свободата да пътуваш и да избираш къде да живееш не е робство, даже напротив. Това, че хората избират да изкарат повече пари за по-кратко време, някъде далеч, не значи, че са роби... И емиграцията е навсякъде, не само в България. Много е лошо, когато се втълпява на една нация, че пропада, че нещата не вървят на хубаво. А не се изтъкват положителните неща...Не знам.... Прекрасната творба на Яворов не бива да бъда свързвана с такива емоции”.

И докато в социалните мрежи ври и кипи от спорове уместно ли е засегнала Мариана Попова болезнената тема за емиграцията или не, в медиите излезе потресаваща история на младо момиче от България, държана в истинско робство в Италия, осакатена и принуждавана да проституира… Историята за нейното спасяване и съдбата й разплака Италия, а президентът Серджо Матарела лично я прие, за да й вдъхне кураж./show.blitz.bg

Коментирай

НАБЛЮДАТЕЛ

НАБЛЮДАТЕЛ 14.03.2019 10:55

МАРИАНА ПОПОВА Е ГОЛЯМА ПРОСТАКЕСА,ТОЯ ПЛАЧКОВ НЯМА АКЪЛ ДА СЕ ХВАНЕ С НЕЯ,ЧЕ И ДЕТЕ И НАПРАВИ,СЕГА ЩЕ СИ ПРАВИ ГАРГАРА С НЕГО,ЯВНО И НЕГОВИЯ АКЪЛ Е ТОЛКОВА,МИСЛЕХ,ЧЕ Е ГОТИН

Крачун

Крачун 14.03.2019 19:27

Браво,Мариана.Това е истината.Всичко друго е каракачановски патреотизъм

Gocheva

Gocheva 14.03.2019 21:27

Blitz голямо съчинение. Точно емиграцията развълнува хората. В нета друго се коментира.

аз  съм  ВЕСКА

аз съм ВЕСКА 15.03.2019 16:23

В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМА ЛИ ПО- ПРОСТАКЕС ОТ НАБЛЮДАТЕЛЯ .

до веска/Попова/

до веска/Попова/ 17.04.2019 13:48

Веске,не си съгласна,че Марияна Попова е една пълна некадърница,добре ,че беше Първанов...Та затова...На зла кучка-зла тояга.