Краси Радков отново на сцена след 14 години

Краси Радков отново на сцена след 14 години

Краси Радков и Иво Сиромахов ще представят премиерната комедия на Сатиричния театър „Островът” на 23 март в Дом на културата „Борис Христов” от 19.30 часа. Спектакълът е и своеобразно завръщане на театралната сцена на Краси Радков.

И двамата актьори по великолепен начин доказват, че не са само „артистите от телевизора”, а могат да обяздят голямата театрална сцена. Автор на пиесата е самият Иво Сиромахов („Операцията”), а режисьор е Съни Сънински („Дуенде”, „Охранители”), който също участва в спектакъла. „Островът” среща на борда на самолет един българин, който от 25 години живее в Америка и нашенец, който възнамерява да замине за „страната на неограничените възможности”.

Заформя се фатален сблъсък на „двете Българии”. „Българите сме странен народ. Най-много от всичко обичаме да се разделяме по всякакви признаци. И да се самоопределяме по това, което мразим.”, коментира авторът Иво Сиромахов.

Съвременният близък родственик на Алековия Бай Ганьо се изпълнява великолепно от Краси Радков, който, както вече отбелязахме, се завръща в театъра след 14-годишна пауза. В останалите роли ще видим Пламен Великов, Стела Ганчева и Исабел Божидарова.

„Правя този спектакъл, защото за мен е повече от очевидно, че независимо къде живеем, българите сме обречени да живеем заедно. Домът е чувство, а не географско понятие. Ние сме обречени да бъдем единни, сплотени, човечни и колкото по-бързо осъзнаем факта, че обвинението и търсенето на виновни води до самоунищожение, толкова по-скоро ще спрем да се чувстваме изолирани и самотни като островитяни, а държавата ни ще спре да прилича на далечен изоставен остров.”, споделя режисьорът Съни Сънински.

Поради актуалната тематика и звездния актьорски състав билетите за „Островът” в Сатиричния театър в София са изчерпани за месеци напред. В Пловдив билети се продават на каса „МаскАрт” в Дом на културата, а при засилен интерес от Сатирата обещават да добавят извънредно второ представление./show.blitz.bg

Коментирай