Христо Калоферов неутешим за баща си

Христо Калоферов неутешим за баща си

Ден след Коледа, в деня на бащата, топ новинарят от Нова тв не може да преглътне нито болката, нито тъгата по баща си, когото е изгубил твърде рано в живота си.

„В деня на бащата със свито сърце си мисля за него. Отнели му брутално възможността да бъде до семейството си и да отгледа сина си. Сега ми дава сили и смелост отгоре. И дано се гордее”, това написа талантливият Калоферов във фейсбук профила си, публикувайки снимка с баща си, на която е на не повече от 2 годинки.

Припомняме, че бащата на топ новинаря от Нова тв си отива по изключително трагичен начин от този свят –

застрелян от собствения си чичо при пиянска свада.

Тогава Христо е бил само на 3 годинки. „Единственото, което помня от татко, са ръцете му - големи и силни. С тях ме държеше, за да си играе с един радиограмофон”, призна преди време в трогателна телевизионна изповед Калоферов.

Инцидентът с баща му се случва на строеж на нова къща, на който той се отзовал да помага.

Повикал го чичо му, братът на дядото на водещия.

„Убиецът на татко е бил борец против фашизма и ловец. Когато привършили с работата за деня, седнали да пият с другите работници. Чичото на баща ми се напил, станал някакъв скандал, извадил пушката и гръмнал баща ми в гърдите”, връща с ужас лентата назад говорителят. И въпреки че линейката на „Бърза помощ” тогава пристигнала почти веднага, на път към болницата родителят на Калоферов издъхнал.

За убийството на племенника си чичото лежал само няколко месеца

Макар и да звучи налудничаво, в момента, в който се изправил пред паметната плоча на своя създател, синеокият журналист почувствал присъствието на покойника. „И така е през целия ми живот. Имам чувството, че баща ми не е в гроба, а е винаги до мен. Имал съм доста трудни моменти, които изведнъж са се разрешавали с неочаквана лекота. На пръв поглед нерешими проблеми са завършвали с щастлив край. На всяка стъпало от моята кариера сякаш баща ми е като сянка зад мен и ме бута все нагоре и нагоре”, разказва още Калоферов.

Коментирай

imioqsioc

imioqsioc 12.02.2019 23:33

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor